Hoe verwijder je je LinkedIn, Twitter, Facebook of Google Plus profiel?

Share on LinkedIn34Share on Facebook29Google+2Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Je hebt er goed over nagedacht en besloten dat het toch niks voor je is. LinkedIn, Twitter, Facebook of Google Plus. Je deed er al toch al maanden niks meer mee. En dan volgt de grote zoektocht. Hoe verwijder je je profiel in deze media?

Hier volgt een handleiding voor het sluiten van bovengenoemde social media accounts/profielen.

Sluiten en verwijderen van je LinkedIn account

Ik kan geen enkele reden bedenken waarom je LinkedIn zou verlaten. Maar goed, je hebt er echt over nagedacht en drie nachten over geslapen en je besluit staat vast. Ga naar LinkedIn.com en log indien nodig in. Muis over je naam helemaal boven op de LinkedIn pagina en klik op ‘instellingen’. Misschien moet je voor de zekerheid weer inloggen. Ga naar ‘account’ – Uw account sluiten’. Geef een reden op en klik op ‘doorgaan’. Let op! Als je dit doet omdat je een dubbel account hebt en er eentje wilt verwijderen, check dan voor de zekerheid nog even of je ingelogd bent in het account dat je wilt verwijderen. Sluiten van je account is namelijk onomkeerbaar.

Sluiten en verwijderen van je Facebook account

Je hebt besloten toch niet je hele hebben en houwen op internet te willen gooien en je gaat afscheid nemen van Facebook en daarmee van al je 500 ‘friends’.  Ga naar facebook.com en log indien nodig in. Klik helemaal rechtsboven in de pagina, naast je naam en ‘startpagina’ op het tandwieltje en dan ‘accountinstellingen’. Kies in het linkermenu ‘Beveiliging’. Helemaal onderaan klik je op de link  ‘Je account deactiveren’. Je kunt ook eenvoudig op deze link klikken. Geef een reden op, regel eventueel je groepen en/of fanpages en klik op ‘bevestigen’. Je profiel wordt niet direct verwijderd, maar wel gedeactiveerd en onzichtbaar gemaakt. Het verwijderen gebeurt in de komende 2 weken. Mocht je in die 2 weken spijt hebben dan kun je gewoon inloggen en je account weer activeren. Na die 2 weken kun je je account niet meer terugkrijgen.

Sluiten en verwijderen van je Twitter account

Je wordt helemaal zenuwachtig van die steeds verspringende timeline op Twitter en je weet niet hoe je datgene en diegene eruit kunt filteren wat wel belangrijk is. Jammer, maar je hebt het helemaal gehad met Twitter. Log in op twitter.com, en klik helemaal rechtsboven in de Twitterpagina op het tandwieltje. Ga naar ‘instellingen’. Helemaal onder op de pagina klik je op ‘mijn account deactiveren’. Klik op “deactiveren”. Er gaan 30 dagen over heen voor je  Twitter account daadwerkelijk verwijderd is. In die 30 dagen kun je je account weer activeren, mocht je ons toch ontzettend missen :-)

Sluiten en verwijderen van je Google Plus account

googleplus verwijderenGoogle+ leek het helemaal te worden voor je, maar na verloop van tijd was er steeds minder gaande en voldeed het toch niet helemaal aan je verwachtingen. Jammer, maar afscheid nemen doet niet altijd pijn. Ga naar plus.google.com en klik helemaal rechtsboven in de pagina, naast je mini-fotootje op het pijltje naar beneden. Kies ‘Pagina – Instellingen’. Ga helemaal naar beneden op de pagina ‘Instellingen’ en klik op ‘Pagina Verwijderen’. Kies boven in het menu ‘Accountoverzicht. In het onderste gedeelte klik je op ‘Profiel en gekoppelde Google+ functies verwijderen’. Klik op de blauwe knop ‘Pagina verwijderen’.

Share on LinkedIn34Share on Facebook29Google+2Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Reacties

 1. De instructie voor het verwijderen van Google+ is m.i. inmiddels achterhaald.
  Via “account” en “gegevenstools” kan ik nu onder “accountbeheer” kiezen tussen:
  -account en gegevens verwijderen, dan volgt dit scherm:
  http://i57.tinypic.com/w1tbup.jpg
  -producten verwijderen, dan volgt dit scherm:
  http://i57.tinypic.com/nzktnc.jpg
  Maar welke nu te kiezen als ik alleen Google+ wil verwijderen?

 2. Ook Google+ verwijderd; mijn google+ account was gekoppeld aan iemand anders, waardoor die automatisch haar naam bij mijn emailadres kreeg. Ik heb geprobeerd dit te verhelpen, maar het google+ helpcentrum is zo onduidelijk dat het niet is gelukt. Nu heb ik mijn profiel maar helemaal verwijderd. Dank voor je tip!

 3. Wat is het effect bij verwijderen van je Google+ account? Worden dan alle Google diensten zoals Gmail en Google Earth ook beeindigd? Volgens mij koppelt Google alles aan elkaar.

  • anneraaymakers zegt:

   Volgens mij kun je dit doen zonder je Google account en Gmail account te verliezen. Als je klikt op ‘pagina verwijderen’ geeft Google aan dat er ook een gekoppeld Google account wordt verwijderd, maar dat staat los van mijn gmail. Je kunt zonder gevaar klikken Pieter, je krijgt nog 2 maal ‘weet je het zeker?’ en dan wordt ook getoond aan welk Googlepages account het is gekoppeld. Bij mij was dat iets als anneraaymakersn-7923@pages.plusgoogle.com. Ik vermoed dus dat Google een los account maakte toen ik de Google plus pagina maakte.

 4. Hoe lang duurt het verwijderen van Google+ account en gegevens in de komende dagen

 5. An, bedankt! Hoop dat het allebei gelukt is. Wat je zegt Google+ is het nooit geworden….en Hyves heeft het gehad
  Ik ga me weer richten op mij (alweer verouderde) website

 6. Laura zegt:

  Via deze tool kun je ook makkelijk je foto’s overzetten:

  http://www.mijnalbum.nl/Hyves-Fotos-Kopieren

  Daarna kun je ze downloaden naar je computer bijvoorbeeld.

Laat wat van je horen

*