Aan de slag met je marketing met STAP-subsidie

Aan de slag met je social media marketing met STAP-subsidieJe hebt vast al wel gehoord van de STAP-subsidie. Maar wist je ook dat je voor al mijn mijn cursussen subsidie kunt krijgen tot maximaal € 1.000? Fanfactor bezit het benodigde NRTO-keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding.

Dat betekent dat jij met deze subsidie gericht kunt werken aan je marketing. Het enige wat je moet doen is je subsidie tijdig aanvragen. In dit blog leg ik uit hoe je dat doet. Ook laat ik je weten welke cursussen je allemaal kunt volgen om effectief te werken aan meer zichtbaarheid, meer naamsbekendheid en nieuwe klanten.

STAP-subsidie in het kort

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het is een regeling van de Nederlandse overheid ter vervanging van de voormalige belastingaftrek voor studiekosten. Die is met de komst van de STAP-subsidie komen te vervallen.

Met het STAP-budget profiteer je bij het volgen van een cursus, training of opleiding van een vergoeding van maximaal € 1.000 (inclusief btw). Deze subsidie kun je 1 keer per jaar aanvragen. Hiervoor start elke 2 maanden een aanvraagperiode.

Goed om te weten: alle cursussen van Fanfactor komen in aanmerking voor het STAP-budget.

Benieuwd welke cursus je in de volgende aanvraagperiode kunt volgen? Kijk hier voor een totaaloverzicht en voor aanmelding.

1. Welke cursussen met STAP-budget biedt Fanfactor precies?

Fanfactor is een gerenommeerd opleider met het NRTO-keurmerk. Zie https://www.fanfactor.nl/nrto-keurmerk/

Om die reden komen al onze cursussen in aanmerking voor STAP-budget.

Hieronder licht ik de cursussen die hiervoor in aanmerking komen stuk voor stuk kort toe:

30 Dagen Cursussen: Samen bouwen we aan je bedrijf. We pakken elke maand één onmisbaar onderdeel van je bedrijf aan.

In 30 Dagen een Canva Kei: Leer hoe je fantastische designs maakt in de gratis versie van Canva.

Magnetische marketing: dit bestaat uit 4 online trainingen en 14 videolessen. Je leert je workshops, online programma’s en webinars met gemak te vullen en leert klanten aantrekken die bij je passen.

365 Dagen Instasucces: Een jaar lang stap voor stap naar meer klanten via Instagram.

365 dagen Facebooksucces: Een jaar lang met mijn hulp elke dag aan de slag met jouw Facebookmarketing.

365 Dagen Social Media Succes: Ik help je een jaar lang met ideeën, inspiratie en motivatie voor je content om zichtbaar te blijven en te werken aan je naamsbekendheid.

365 Dagen LinkedIn succes: Een jaar lang eenvoudig je netwerk uitbreiden en nieuwe leads en klanten krijgen.

365 Dagen Pinsucces: Creëer met mijn hulp een jaar lang een stroom van websitebezoekers en verkopen.

Zit hier iets tussen wat je aanspreekt? Meld je dan meteen aan en krijg de cursus(sen) 100% betaald uit de STAP-subsidie.

2. Wie komt in aanmerking voor STAP-subsidie?

Iedereen die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt kan een STAP-budget aanvragen. Dus niet alleen mensen in loondienst of werkzoekenden, maar ook ondernemers en zzp’ers.

Er gelden een paar eenvoudige voorwaarden om mee te doen:

 1. Je bent minstens 18 jaar oud en hebt de pensioenleeftijd nog niet bereikt.
 2. Je bent EU-burger of partner van een EU-burger.
 3. Je bent in de afgelopen 2 jaar minimaal 6 maanden in Nederland verzekerd geweest voor de volksverzekeringen.
 4. Je hebt in het huidige kalenderjaar nog geen STAP-subsidie ontvangen.
 5. De gekozen cursus, training of opleiding staat vermeld in het STAP-scholingsregister.

3. Zorg dat je er snel bij bent!

De volgende stap is dat je het STAP-budget zelf tijdig aanvraagt. Dit kun je elke 2 maanden digitaal aanvragen via het STAP-portaal van het UWV.

Er zijn vaste aanvraagtermijnen voor deze subsidie.

 • De STAP-aanvraagtijdvakken in 2023:
  17 maart – 30 april
  1 mei – 2 juli
  3 juli – 3 september
  4 september – 31 oktober
  1 november – 31 december

De eerstvolgende aanvraagtermijn opent dus op 17 maart a.s. om 10.00 uur. Het is verstandig om ook meteen die dag je aanvraag in te dienen. In de eerdere rondes dit jaar was dit subsidiepotje namelijk al vrij snel leeg.

Belangrijk: voor alle tijdvakken geldt: op = op. Dus wees er op tijd bij. Schrijf je (ruim) van tevoren in voor deelname aan een cursus, training of opleiding.

Wil je al langer aan de slag met (één van) mijn cursussen? Twijfel nu niet langer en meld je direct aan. https://www.fanfactor.nl/stap-cursussen/

Zorg dat je op 17 maart om vijf voor tien klaar zit achter de PC of laptop om je aanvraag in te dienen. Moet je lang wachten of lukt het niet meteen? Geef niet op. Weet dat het druk kan zijn. Haal een kop koffie of thee en wacht het rustig af.

4. Hoe vraag je STAP-budget precies aan?

Dat is eenvoudig: je schrijft je in voor één cursus of pakket. Let hierbij wel op: Doe dit tijdig voorafgaand aan je STAP-aanvraag. Je hebt namelijk een STAP-aanmeldingsbewijs nodig om die aanvraag succesvol te kunnen voltooien.

Je ontvangt van ons dan het STAP-aanmeldingsbewijs direct na je inschrijving als pdf-bijlage via de mail van ons.

Zorg dat je liefst al vóór 28 februari je vooraanmelding hebt geregeld. Dan kun je op 28 februari snel en probleemloos je STAP-subsidie aanvragen.

5. Wanneer moet de cursus, training of opleiding starten voor de STAP-subsidie van 17 maart?

Dit is een belangrijk punt bij het verkrijgen van deze subsidie. Die cursus, training of opleiding moet wel binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak starten.

Bij mij zit dat altijd goed: voor mijn cursussen geldt dat je meteen kunt beginnen nadat je goedkeuring hebt gekregen van STAP. Je bent zo dus altijd op tijd gestart als je ook meteen begint.

6. Hoe bereid ik me goed voor op mijn STAP-subsidieaanvraag?

Het UWV is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze subsidieregeling. Via een online formulier op de website van het UWV kun je eenvoudig en snel via je DigiD je STAP-budget aanvragen.

Wil je graag een aanvraag doen? Dan heb je twee zaken nodig:

 1. Een aanmeldingsbewijs van een erkende STAP-opleiding nodig (in dit geval Fanfactor).
 2. De mogelijkheid om in te loggen via DigiD. Zorg dat je dit op tijd regelt!

Het aanvragen van het STAP-budget doe je vervolgens eenvoudig via het STAP-portaal van het UWV.

7. Hoe werken de toekenning en de uitbetaling bij het STAP-budget?

Na de goedkeuring van je aanvraag door het UWV, wordt het STAP-budget als voorschot aan ons (Fanfactor) uitbetaald.

Het bedrag hiervoor is maximaal € 1.000 (inclusief btw). Naar de financiële afwikkeling heb je verder geen omkijken. Lekker simpel toch?

8. Verder handig om te weten over de STAP-subsidie

Het kan natuurlijk zijn dat je net te laat bent met je aanvraag omdat het subsidiepotje net leeg is voor die betreffende aanvraagtermijn. Of dat je aanvraag om de één of andere reden niet worden toegekend. Of dat je door omstandigheden verhinderd bent deel te nemen aan de cursus, training of opleiding.

Niet getreurd: het is altijd mogelijk om je inschrijving kosteloos te verplaatsen. Hiervoor moet je dan wel de volgende indieningsperiode opnieuw (tijdig) je aanvraag indienen.

Je bent ook gewoon in de gelegenheid om je subsidieaanvraag – geheel kosteloos – te annuleren.

Daarnaast is de STAP-subsidie een regeling die niet alleen dit jaar geldt, maar ook daarna nog gewoon doorloopt. Je hebt dus de komende periode voldoende mogelijkheden om je aan te melden en zo actief te werken aan je ondernemerschap, social media en marketing.

Als je slim bent, stel je niet langer uit maar ga je de komende maanden juist lekker aan de slag om je business nog meer te laten shinen! Ga naar: https://www.fanfactor.nl/stap-cursussen/

Kortom: wil jij je in je bedrijf (verder) ontwikkelen en je positie op de markt versterken? Kom nú in actie, bestel vast een cursus en vraag vanaf dinsdag 17 maart  a.s. het STAP-budget aan. Ga voor deze mooie kans en laat jezelf en je bedrijf groeien. Succes!

Goed om te weten: Mocht om welke reden dan ook je STAP-budget niet toegekend worden, dan zit je nergens aan vast. Je kunt de cursus dan kosteloos annuleren.

Speak Your Mind

*