Een bericht alleen voor hele goede vrienden op Facebook

Ik schrijf mijn artikelen altijd in antwoord op vragen van klanten. Als iemand vertwijfeld vraagt:”Maar hoe doe je dat dan!?” is dat voor mij het sein voor een nieuw blogartikel. Zo ook mijn vorige artikel Overzicht met lijsten op Facebook. Maar dat riep ook weer vragen op, dus ga ik die nu beantwoorden. Jaja, zo blijf ik wel bezig 🙂

Dan heb je dus die groepen gemaakt (Facebook noemt ze lijsten), maar hoe plaats je dan een bericht op Facebook, alleen bestemd voor die specifieke lijst?

Op je startpagina zie je links in je favorietenlijst de lijsten die je al in gebruik hebt. Bijvoorbeeld Familie, Goede vrienden, Kennissen. Misschien heb je er een groep ‘collega’s’ bij gemaakt, of ‘clubgenoten’. Of misschien zelfs ‘klanten’. Niets zo slim als het wel en wee van je klanten in de smiezen houden en er op reageren. Of je je klanten toelaat tot je ‘vrienden’ of Facebook, of dat je je persoonlijke Facebook strikt privé houdt, is jouw keuze. En die is heel persoonlijk. Het is allebei prima.

Nu wil je bijvoorbeeld de grappige foto van dochterlief op Facebook plaatsen, maar je wilt dat alleen je familie en een paar hele goede vrienden die foto kunnen zien.

Wil je de foto alleen tonen aan één lijst, dan volstaat het de lijst aan te klikken en je bericht daar in te plaatsen. Het wordt dan automatisch alleen in die lijst getoond. Wil je de foto aan meerdere lijsten tonen, ga dan als volgt te werk:

1. Klik bovenin je startpagina op de knop ‘Foto/video’.

2. Kies de foto op je computer die je wilt plaatsen.

3. Klik op ‘Openbaar’.

Facebook Update

4. Kies ‘aangepast’.

5. Achter ‘Deze personen of lijsten’ kies je ‘Specifieke personen of lijsten.

specifieke personen op Facebook

6. Typ in het vakje er onder de eerste letter van de lijst die de foto mag zien. Je kunt meerdere lijsten in het vakje plaatsen.

7. Je kunt hier zelfs per persoon of lijst aangeven wie de foto niet mag zien.

8. Klik op ‘wijzigingen opslaan’

 Zou je wel iedere dag zo’n goede tip in je mailbox willen vinden? Abonneer je dan op 365 Dagen Facebooksucces. Je krijgt een systeem dat werkt en waardoor je in een flow belandt. Hierdoor hou je het wel vol én heb je maar kort de tijd nodig voor je Facebook Marketing. Kijk op www.fanfactor.nl/365

 

Comments

  1. Ik maak ook gebruik van deze groepen. Als ik nu een bericht plaats die alleen zichtbaar is voor een aangepaste groep en ze geven een like of andere reactie, is die reactie dan zichtbaar voor vrienden van vrienden? Blijft het bericht en de reacties alleen zichtbaar voor de selectie ‘aangepaste groep”?

  2. Hmmm bij mij staat er geen ‘aangepast’ knop onder ‘Alleen ik’. Daaronder staan wel de afzonderlijke vriendenlijsten, inderdaad al door Facebook ingedeeld in oude werkgevers etc., maar ik merk dat ik daar niet meerdere van kan aanklikken. Ik kan maar één lijst selecteren.
    Hartstikke goed onderwerp, er is namelijk niet gemakkelijk informatie over te vinden, maar het lukt mij helaas nog niet op deze manier?

Speak Your Mind

*