Het geheim van Facebook advertenties

facebookadvertentieHeb je nog nooit geadverteerd op Facebook, of heb je het wel eens gedaan, maar zou je betere resultaten willen bereiken? Lees dan het geheim van Facebookadvertenties.

Eerst dit: Facebook heeft recent weer veranderingen aangebracht op het gebied van adverteren. Ik weet het, Facebook verandert zowat iedere week wel iets en dat maakt me gek. Maar goed, het levert ook weer nieuwe blogposts op 🙂

De veranderingen zijn over het algemeen goed. Het mooie is, dat Facebook adverteren gemakkelijker gaat maken. Want tot nu toe zijn de vele mogelijkheden overweldigend geweest. Als onervaren adverteerder, zeker als een kleine ondernemer, die dit zelf op zich neemt,  weet je op een gegeven moment echt niet wat je moet kiezen en waarom. Dus dat wordt vereenvoudigd. Facebook zegt dat ze gaan focussen op kleine bedrijven. Ze snappen dat dingen als meer fans, meer leads, meer sales, belangrijk zijn voor jou.

Er zijn een aantal soorten advertenties mogelijk:

Sponsored stories
Sponsored stories zijn advertenties die de activiteiten van de vrienden van je fans weergeven. Bijvoorbeeld; Jan Smit liked mijn fanpage. Dan kan ik een advertentie maken die zegt: Jan liked Anne Raaymakers. En die advertentie wordt dan getoond aan de vrienden van Jan. Sponsored stories zijn dus advertenties die activiteiten van vrienden promoten. Dit is een mooie vorm van adverteren, want als een van mijn vrienden iets leuk vindt, is het waarschijnlijk dat ik het ook interessant vindt.

Facebook aanbiedingen
Helaas gaat Facebook stoppen met Facebook aanbiedingen. Jammer, want Facebook aanbiedingen is een  mooie gelegenheid om je product of dienst aan te prijzen onder een groot publiek voor weinig geld. Facebook zal de aanbiedingen in de nabije toekomst (binnen 6 maanden) gaan stoppen, dus maak er nu nog gebruik van.

Wil je van jouw bedrijf je droombedrijf maken? Voorkom de 5 fouten die veel online ondernemers maken en ga direct inkomen genereren. Welke fouten je echt wilt voorkomen, heb ik verteld in het webinar van afgelopen week. Bekijk de replay van het webinar hier: Replay ‘5 fouten die zelfs succesvolle ondernemers maken’

Newsfeed advertenties
Meer conversie met Facebookadvertenties bereik je door deze advertenties op de startpagina (‘newsfeed’) van je publiek te krijgen. Dus niet in de rechterkolom waar ze zelden gelezen worden.

De enige manier om dit voor elkaar te krijgen is de ‘powereditor‘ te gebruiken. Dit is een uitgebreid Facebook advertentie dashboard, waar je echt veel meer mee kunt, dan met de ‘normale’ advertentie functionaliteit. Als je de ‘powereditor’ nog nooit gebruikt hebt, lees dan  prima deze gebruiksaanwijzing van Facbook zelf.

Het grote voordeel van de powereditor is dat jij kunt kiezen waar de advertentie geplaatst moet worden. Je kunt dus aangeven dat je jouw advertentie alleen in de ‘newsfeed’ (dus de startpagina) geplaatst wilt zien. Waarom is dat zo belangrijk? Deze advertenties in de ‘newsfeed’ bereiken een veel hogere conversie dan de advertenties in de rechterkolom.

Waarschijnlijk komt dat omdat deze manier van adverteren vrij nieuw is en meer opvalt, terwijl we vaak al niet meer kijken in de rechterkolom op je startpagina. Advertenties in de ‘newsfeed’ zien er ‘socialer’ uit. Ze lijken op een statusupdate, dus veel minder agressief of promotioneel.

Wil je van jouw bedrijf je droombedrijf maken? Voorkom de 5 fouten die veel online ondernemers maken en ga direct inkomen genereren. Welke fouten je echt wilt voorkomen, heb ik verteld in het webinar van afgelopen week. Bekijk de replay van het webinar hier: Replay ‘5 fouten die zelfs succesvolle ondernemers maken’

Comments

 1. marjolijn zegt

  Hoe kan ik een frequency cap zetten op mijn facebook advertenties in de newsfeed?

 2. Hoi Sabrina,

  Dat klopt inderdaad, de Power Editor van Facebook is alleen in de Google Chrome browser te gebruiken. Persoonlijk heb ikzelf goede ervaringen met Chrome in z’n algemeen, dus misschien een ideetje om Chrome een tijdje naast Internet Explorer te gebruiken om zo te bepalen welke het beste bevalt?

  Groetjes,
  Peter

 3. Hoi Anne,

  Thanks voor de update:-)
  Klopt het dat je als je de powereditor wilt gebruiken een melding krijgt dat je Chrome als browser moet installeren. Hij pakt em bij mij niet bij andere browsers.

  Groetjes,
  Sabrina

  • anneraaymakers zegt

   Powereditor werkt alleen in Chrome, Sabrina. Het is trouwens een goed idee om chrome te downloaden en gebruiken. Sneller en handiger dan Windows Explorer en super vanwege de vele handige extensies en plugins die je kunt gebruiken.

Speak Your Mind

*