Eerste hulp bij Instagram problemen: 15 handige oplossingen die meteen werken

Eerste hulp bij Instagram problemen_ 15 handige oplossingen die meteen werkenJe herkent het wel: heb je net iets belangrijks of superleuks te posten, doet Instagram op dat moment niet wat jij graag wilt dat er gebeurt. Soms ligt het aan een tijdelijke bug van Instagram. Vaak zijn het ook andere Instagram problemen.

Voor de 15 meest voorkomende Instagram problemen heb ik de oplossingen voor je op een rijtje gezet. Zo heb je het antwoord altijd bij de hand als zich een probleem voordoet en kun je snel weer je favoriete posts plaatsen op Instagram.

1. Instagram werkt niet

Het eerste wat je moet doen, is controleren of Instagram niet uit de lucht is. Het gebeurt echt zelden, maar heel soms is Instagram offline vanwege serverproblemen. Het gebeurt zelden voor alle gebruikers tegelijk, maar er zijn soms momenten dat Instagram offline is vanwege een probleem met de servers. Dat controleer je door naar deze website te gaan en ‘Instagram’ in te typen: https://downdetector.com Daar zie je meteen of er een storing is bij Instagram zelf of niet.

2. Geen storing bekend, maar Instagram werkt niet

Ik geef je twee oplossingen die je kunt toepassen. In de meeste gevallen los je het hiermee op en kun je weer lekker aan de slag met Instagram.

 1. Herstart je telefoon. Log helemaal uit van je tablet of zet je mobiele telefoon helemaal uit. Dus afsluiten (niet direct opnieuw starten). Als het apparaat uit is, wacht je bij voorkeur een minuut. Dan herstart je het apparaat.
 2. Doet Instagram nog steeds niets? Het laatste wat kan helpen, is om de hele app van het apparaat af te halen (te de-installeren). Daarna installeer je de app opnieuw op het apparaat. Je account blijft trouwens gewoon intact en al je berichten blijven ook staan als je de app verwijdert en opnieuw installeert.

Belangrijk: Zorg dat je hierbij je inloggegevens van Instagram bij de hand hebt. Want je moet opnieuw inloggen na installatie.

3. Instagram loopt vast tijdens het reageren op andere of het opstellen van een post

Stel je zet net je post klaar en opeens werkt Instagram niet meer. Of je bent lekker van alles aan het bekijken en reageert op andere posts, en dan doet niets het meer.

Het eerste dat je doet, is proberen of je nog wel andere websites en online platforms kunt benaderen. Doen die het ook niet, dan moet je jouw internetverbinding checken. Werkt dat allemaal wel, alleen Instagram doet het niet? Heb je meerdere accounts op Instagram? Probeer dan of je wel kunt inloggen via een ander account.

Heb je maar één account? Probeer dan op een ander apparaat op dat account in te loggen. Bijvoorbeeld via de browser van je PC/laptop/tablet. Als dat lukt, pas dat tijdelijk iets aan in je bio (verander bijvoorbeeld een woord) en sla het op. Probeer nu opnieuw datgene wat je aan het doen was ( iets posten of reageren op een andere post). Waarschijnlijk kun je nu weer gewoon aan de slag op Instagram.

Belangrijk: Vergeet vervolgens niet om de wijziging die je net hebt aangebracht in je bio, weer ongedaan te maken 😉

Hulp bij Instagram-marketing? Dat kan! Klik hier voor meer informatie over 365 Dagen Instasucces:
https://www.fanfactor.nl/online-marketing-trainingen/365-dagen-instagram-succes/

Loopt Instagram vast als je een afbeelding downloadt? Zet je apparaat helemaal uit, wacht een minuut en zet het weer aan. Grote kans dat je nu gewoon verder kunt en de afbeelding gewoon kunt downloaden.

Werken geen van deze oplossingen tijdens het posten van een bericht of het reageren op andere posts? Dan moet je contact opnemen met Instagram support en je probleem daar voorleggen (zie tip 15).

4. Ik kan niet (meer) inloggen op Instagram

Het eerste dat je in dat geval doet, is bij het inlogscherm je gebruikersnaam en je wachtwoord opnieuw intypen. Haal de tekst die er al staat (als je de gegevens hebt opgeslagen) weg en typ het opnieuw in. Een andere mogelijkheid is om in te loggen op een ander apparaat. Vaak is het inlogprobleem zo al opgelost.

Heb je Instagram gekoppeld aan Facebook? Dan kun je ook via Facebook je wachtwoord voor Instagram resetten indien dat nodig is: handig!

5. Ik heb problemen als ik iemand wil taggen op Instagram

Soms loop je aan tegen problemen met taggen. Je hebt iemand getagd op je foto, maar later zie je dat niet meer staan. Het is mogelijk dat de getagde persoon zijn tag heeft verwijderd van jouw post.

Jij kunt zelf ook een tag weghalen als je die niet op een post vermeld wilt hebben. Dat doe je door op de foto te tikken, dan op jouw naam te klikken. Kies ‘Meer opties’ en dan ‘Mij uit bericht verwijderen’. Tenslotte bevestig je door op ‘Verwijderen’ te klikken.

6. Ik kan geen hashtags meer toevoegen op Instagram

Ben jij een fervent hashtag gebruiker? Dan kan het soms zijn dat je opeens niet meer hashtags kunt toevoegen aan een post.

Dat komt omdat het maximaal aantal hashtags dat je aan een post kunt toevoegen, 30 bedraagt.

Instagram beschouwt meer hashtags als spammen en wil dit voorkomen.

7. Mijn reactie wordt niet geplaatst op Instagram

Soms lukt het gewoonweg niet om een reactie te plaatsen op Instagram. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Hetkan zijn dat jij enorm actief mensen aan het taggen bent vanuit jouw account en heel veel reageert. Dan kan Instagram je als spammer beschouwen.

Een reactie achterlaten kan soms ook niet omdat je een van de volgende dingen doet:

 • Meer dan vijf gebruikersnamen vermelden in de reactie
 • Meer dan 30 hashtags gebruikt
 • Steeds exact hetzelfde in de reacties hebt staan.

In deze gevallen moet je iets verwijderen om de reactie wel te kunnen plaatsen.

Belangrijk: Per dag is het op Instagram toegestaan om 400-500 reacties te plaatsen.

8. Ik kan geen accounts meer volgen op Instagram

Wil je iemand gaan volgen, maar lukt dat niet? Dan zit je waarschijnlijk op het maximaal aantal accounts dat je mag volgen op Instagram: te weten 7500.

De logische oplossing is om een aantal accounts te ontvolgen zodat je weer andere mensen kunt toevoegen.

9. Mijn account of post op Instagram is opeens verwijderd

Sommige gebruikers vragen zich af waarom op Instagram opeens bepaalde berichten verwijderd zijn. Of soms zelfs een heel account is verwijderd. Dit schijnt een (hele nare) bug van Instagram te zijn waar je zelf verder weinig anders aan kunt doen, dan het melden bij Instagram (zie tip 15).

10. Ik kan niets meer aanpassen in mijn Instagram profiel

Heb jij weleens gehad dat je in je persoonlijke Instagram profiel niets kunt aanpassen? Denk aan je gebruikersnaam, naam, telefoonnummer of profielfoto? Vaak hangt dit samen met algemene Instagram problemen en volstaan de eerder genoemde oplossingen om dit probleem te verhelpen:

 • Er is een tijdelijke storing op Instagram (zie tip 1).
 • Check de internetverbinding, herstart het apparaat waarop je werkt of installeer de Instagram app opnieuw (zie tip 2).
 • Tenslotte is het ook mogelijk dat de Instagram-app moet worden bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Hulp bij Instagram-marketing? Dat kan! Klik hier voor meer informatie over 365 Dagen Instasucces:
https://www.fanfactor.nl/online-marketing-trainingen/365-dagen-instagram-succes/

Let op:

Bij het veranderen van je gebruikersnaam is het belangrijk dat je een naam kiest die nog niet bestaat. Hier krijg je ook een melding van: kies dan een andere naam die nog niet in gebruik is.

Lukt het plaatsen van een nieuwe profielfoto niet? Onthoudt dat de afbeelding de juiste extensie moet hebben, namelijk PNG of JPG en dat de foto niet te groot is.

11. Instagram slaat mijn bio niet op na wijzigingen

In de bio zit je vast aan een bepaald aantal tekens dat Instagram toestaat. Dat zijn er niet heel veel: 150 stuks. Gebruik jij ook emoji’s in je bio? Weet dan dat emoji’s ook tellen als tekens. Soms denk je dat je onder het aantal maximale tekens zit, maar door emoji’s kom je daar dus boven en slaat Instagram de bio niet op.

Belangrijk: Spaties tellen trouwens ook mee als een teken in je bio.

12. Ik kan niet meer switchen tussen mijn privé account en mijn zakelijk account

Soms kun je op Instagram niet meer switchen tussen je accounts. Dat is vervelend. Er zijn een paar oplossingen voor dit probleem. Vaak hangt dit samen met algemene Instagram problemen en volstaan de eerder genoemde oplossingen om dit probleem te verhelpen:

 • Er is een tijdelijke storing op Instagram (zie tip 1).
 • Check de internetverbinding, herstart het apparaat waarop je werkt of installeer de Instagram app opnieuw (zie tip 2).
 • Als dit allemaal niet werkt: check of een van je Instagram accounts is gekoppeld aan Facebook. Als dat zo is, moet je deze koppeling (tijdelijk) verwijderen. Daarna moet het switchen tussen de accounts weer lukken.

13. Ik heb problemen met Instagram stories

Bij Instagram stories kunnen zich veel verschillende problemen voordoen. Het is bekend dat dit het meest vaak het geval is bij gebruik van een iPhone. Heb je een iPhone, zet je mobiel bij problemen met stories (zoals vastlopen) helemaal uit en zet hem na een minuut weer aan. Vaak is het probleem dan al verholpen.

Soms kun je een story van een ander niet delen. Of ze kunnen jouw story niet delen. Dat ligt er dan vaak aan dat degene die de story heeft gepost, niet heeft ingesteld dat het gedeeld mag worden.

Die instelling vind je in profiel. Ga via het menu rechts bovenin naar Instellingen => Privacy => Verhaal. Scroll naar beneden naar het kopje  ‘Delen’ en zet de knop bij ‘Opnieuw delen in Stories toestaan’ aan.

14. Ik kan geen accounts meer volgen op Instagram

Ben jij lekker actief op Instagram en volg je daarbij dagelijks aardig wat accounts? Dan kan het voorkomen dat Instagram je op een gegeven moment een halt toeroept. Je kunt geen extra accounts meer volgen.

Dat komt omdat Instagram een limiet heeft gesteld aan het aantal accounts dat iemand op een dag mag toevoegen. Dat aantal is 200 accounts.

15. Ik wil mijn probleem bij Instagram melden

Werken bovenstaande tips niet? Neem dan contact op met Instagram en meld je probleem. Dat kan op de volgende manier. Ga naar je accountinstellingen links bovenin. Klik dan op ‘Helpcentrum’.

 

Klik dan op ‘Problemen oplossen en hulp bij aanmelden’. Klik vervolgens op: ‘Er werkt iets niet’.

Vul daar het formulier in en laat Instagram precies weten wat er aan de hand is.

Tot zover mijn oplossingen bij Instagram-problemen. Je ergeren hoeft voortaan niet meer. Je kunt meteen in actie komen door de oplossingen uit te proberen. Heel veel succes!

Hulp bij Instagram-marketing? Dat kan! Klik hier voor meer informatie over 365 Dagen Instasucces:
https://www.fanfactor.nl/online-marketing-trainingen/365-dagen-instagram-succes/

Comments

 1. Als ik een post (via IG) wil doorsturen naar vrienden dan krijg ik een wit scherm te zien. ik zie wel de rondjes waar normaal mijn volgers staan, maar ik kan niemand selecteren of zien. Via mijn 2e account doet deze functie het nog wel.

  Wat kan ik hieraan doen om het op te lossen?

 2. Zodra ik probeer in te loggen krijg ik de melding “help ons bevestigen dat deze account van jou is” als ik daar op klik kom ik op een soort zelfhulp pagina met aanmeld problemen die ik niet heb zoals het kwijt zijn van je wachtwoord of email adres. Zelfs de keer dat ik via een helpdesk reactie kreeg, kreeg ik van hen een link doorgestuurd die mij weer stuurde naar de pagina “help ons bevestigen dat deze account van jou is” terwijl het vervolgens onmogelijk is om je identiteit te bevestigen. Zijn er mogelijkheden om op een of andere manier rechtstreeks contact op te nemen met Meta of uit deze loop te komen die volgens mij door een vreemde bug wordt veroorzaakt?

 3. Iris Dussel zegt

  Help!!!

  Mijn Instagram laadt niet.. Zowel op de browser als op de app van mijn telefoon (Ik ben Instagram nodig voor mijn werk).

  Via de app staat er steeds: Er is een fout opgetreden – Er is een fout opgetreden waardoor de pagina niet kan worden geladen. Pagina opnieuw laden.

  Dit komt elke keer weer opnieuw in beeld… Ik heb de app al meerdere keren verwijderd en mijn telefoon al meerdere keren uitgezet en daarna weer opnieuw aan. Toch blijft zich dit voordoen.

  Via de browser word je helemaal gek. Elke (halve) seconde laadt de pagina steeds weer opnieuw en opnieuw. Er is geen mogelijkheid om ook maar ergens op te kunnen klikken. Ook de laptop al meerdere keren uitgezet en aangezet… Geen resultaat.

  Is er please iemand die mij hiermee kan helpen?? Met verdere apps, zoals Facebook heb ik geen problemen.

 4. Ik had alles ingesteld en het wekte. Nu worden mijn Stories niet doorgestuurd naar Facebook en worden de instellingen in accountcentre niet opgeslagen. Wat te doen?

 5. Via mijn story kan ik het verhaal niet meer toevoegen aan mijn hoogtepunten. Ook lukt dit niet via het hoogtepunt en dan bewerken. Mijn laatste zichtbare story is een story van 1 week geleden

 6. Bo @kenzo_pommie zegt

  Mijn 2e account @Kenzo_pommie is uit het niets weg gehaald en kan hem niet meer terug vinden. Wat kan ik doen?

 7. Leonie zegt

  ik krijg laatste tijd op mijn telefoon een melding als ik verder naar beneden wil scrollen met de melding probeer het later opnieuw, dit geld ook voor mijn computer dat als ik naar beneden wil de foto’s niet verder laad,

 8. Ik heb nu al een maand dat ik niet de melding krijg als iemand mij is gaan volgen, ik heb zoveel keer me instellingen bekeken maar kan niet de oorzaak ervan vinden

 9. Hallo Anne,
  Ik zie geen nieuwe story’s meer op insta. Het beeld blijft grijs.
  Heb van alles al geprobeerd maar geen idee wat ik nu kan dien. Kan jij mij helpen of weet jij waar ik terecht kan met deze vraag?

 10. mlp der kinderen zegt

  De tekst en de hashtags worden niet zichtbaar op instagram
  en kan nergens op hun site achter komen waarom niet? Ik heb aantal hashtags 30 niet overtreden.
  Hoop dat u me kunt helpen.
  urgente post

 11. Ik heb al een tijdje het probleem dat mijn volgens mijn verhaal (waarin ik ze heb getagd) niet kunnen delen.
  Zodra mijn profiel op openbaar staat kan dit wel. Zo ver ik weet staan alle vinkjes aan… Iemand een idee?

 12. Ik heb een probleem met het ’taggen’ van producten. Opeens lukt het niet meer.
  Ik kan naar ’taggen’, dan naar ‘product taggen’ en dan een product selecteren en daarna….gaat het fout. Dan krijg ik een scherm met bovenaan ‘kleur kiezen’. Ik kan geen kleur kiezen en daarna sluit het scherm en kom ik weer in mijn bericht.
  Meer mensen met dit probleem?

 13. Rachel thiemann zegt

  Mijn Instagram account staat opeens op een privé account. Dit was een professioneel account. Ik kan het niet meer omzetten want krijg de hele tijd de melding: er is een foutmelding, we doen er alles aan om dit op te lossen. Iemand een idee hoe dit kan?

 14. Paul Wolf zegt

  Goedemiddag,

  Ik wil graag bij de hoogtepunten dingen toevoegen.
  Als ik er op klik en ik wil dingen toevoegen kan ik maar uit 7 dingen kiezen.
  Hoe kan ik zorgen dat er meer keus is.

  Is daar een truc voor

  Bedankt
  Serigala_Fishing
  Paul

 15. Ik heb een heel ander probleem. Van de een op de andere dag werkt berichten plaatsen met meerdere foto’s niet meer via meta buisniss planner. Nu heb ik buffer geprobeerd als tijdelijke oplossing, maar ook dit werkt niet. 1 dag voor ik hierachter kwam werden mijn posts gewoon geplaatst. Via de app of website werkt het wel, maar juist het plannen was zo fijn. Iemand enig idee wat er aan de hand is hoe ik het kan oplossen en of dit tijdelijk is? Meerdere mensen in mijn omgeving hebben het zelfde probleem

 16. Hello!

  Ik heb een probleem met een story plaatsen op IG. Elke keer als ik een foto toe wilt voegen aan m’n story met tekst erbij getypt staat de foto wel in m’n story maar de tekst is ineens weg?? Heb van alles geprobeerd, maar werkt niks

  • Ik heb hetzelfde! Snap er niks van

   • Acti wereld voor kinderen zegt

    Hier ook het zelfde wordt er gek van! Maar blij om te lezen dat ik niet de enigste ben. Inmiddels al de oplossing gevonden?

  • Hier ook… heel vervelend!

  • Ik ook helaas, geen tekst, geen gifjes, alleen de eerst geplaatste foto is te zien.

  • Ik heb precies hetzelfde!! Ik dacht dat ik de enige was en ben eigenlijk wel opgelucht dat meer mensen hier last van hebben want dan is er misschien hoop dat het verholpen wordt en iets tijdelijks is.. ik heb zelfs m’n hele telefoon gereset en alles al geprobeerd en kan nog steeds geen teksten, linkjes, gifjes etc in mijn story plaatsen. Heb al 10 meldingen gedaan van het probleem afgelopen dagen maar nog niks gehoord. Insta heeft ook geen klantenservice, super vervelend 😫 Lijkt wel sinds die nieuwe update van insta dat het zo is terwijl niemand om mij heen dit probleem verder heeft.. hoop dat het snel wordt verholpen!🤞🏻

 17. Ik hoop dat iemand weet wat er aan de hand is.
  Ik ontvolg mensen en zodra ik terug keer op beginpagina is het oude aantal weer hetzelfde

 18. GJ de JOng zegt

  Activiteitsstatus werkt wel op mijn pc maar niet in mijn app. Deze functionaliteit is 9 september verloren gegaan in de insta app. Sindsdien heb ik van alles geprobeerd (opnieuw inloggen, app verwijderen, mobiel aan en uit), tevergeefs allemaal.

  Er lijkt een bug te zitten in mijn mobiele app waardoor u geen statussen kunt zien. Maar hoe los ik dit op? (ik heb de meest actuele versie vanuit de appstore geinstalleerd op mijn device)

 19. Ik zou een nieuwe profielfoto uploaden maar ’t is niet zichtbaar, ook niet voor anderen. En dat terwijl ik gewoon de melding kreeg dat ’t uploaden gelukt is. Weet iemand hoe dat kan? Vind het behoorlijk irritant aangezien mijn Instagram-profiel privé is en ik ‘m nu weer openbaar heb moeten zetten omdat mensen anders geen foto van mij kunnen zien.

 20. ik heb problemen met inloggen, Niks werkt en krijg steeds dezelfde foutmelding: ‘er is een probleem opgetreden bij het aanmelden bij instagram. probeer het over een tijdje opnieuw’
  graag wil ik hier hulp bij krijgen

 21. Ik heb mn instagram account op prive staan. Als je via bij een zoekmachine mn naam intoetst kom je mn instagram account tegen. Dat vind ik nog niet zo’n probleem maar al mn posts zijn ook zomaar te zien.
  Ik heb diverse malen via het helpcentrum mijn probleem aangekaard maar tot op heden geen reactie mogen ontvangen.
  Wat kan ik hieraan doen? Hoe los ik dit probleem op?
  Alvast dank.
  Groet,
  Tina 🌷

 22. Op mijn laptop kan ik sinds een Windows 10 update geen foto’s en video’s meer bekijken bij vrienden. De bestanden worden niet geopend. Wat is er aan de hand ?

 23. Kayleigh zegt

  Hoi, als ik mijn insta open krijg ik alleen maar een zwart scherm, ik heb m’n telefoon al opnieuw opgestart en de app verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, maar hij blijft een zwart scherm houden, wat is hiermee aan de hand?

 24. Dag Anne e.a.,
  Ik heb een nieuw account aangemaakt voor een vereniging maar deze staat niet in mijn instellingen waar mijn persoonlijke account staat. Op Instagram zie ik wel dat dit nieuw aangemaakte account nu bestaat. Maar vervolgens kan ik er dus niets mee doen, ook niet verwijderen om opnieuw te proberen. Heb de app al verwijderd van de iPhone, de iPhone uit en aangezet, app opnieuw gedownload maar zonder resultaat. Weet u waar dat aan ligt en wat ik nu moet doen?

 25. C. Kuijpers zegt

  Ik kan geen mensen meer volgen? Ik kan de knop volgen wel aanklikken. De aanvraag is wel ingediend. Maar is ook meteen weer als ik weg klik. Ik kan dan weer opnieuw volgen. Dit gebeurd allen bij mensen die hun account op privé hebben staan. Iemand een idee waar dit aan ligt?

 26. Hi. De nieuwe functie dat je 1 foto van een swipe kan verwijderen heb ik gebruikt. Ik wil deze alleen heel graag terug zetten, maar dit lukt niet… Ik heb 2 accounts en bij de ene kan het wel en bij de andere kan het niet. Ik snap niet waarom. Ik heb al geprobeerd of het ligt aan of het het zakelijk account is en een persoonlijk account, maar dit lijkt niks uit te maken.

  Kun je me hier mee helpen? Dankjewel!

 27. Wanneer ik vermeld wordt in verhalen van mensen die ik zelf niet volg, krijg ik daar geen melding van. Ik heb alle meldingen aanstaan maar toch komt er niks binnen.

 28. Ik heb een privé account en kan via instagram wisselen naar mijn werkaccount. Als ik bij mijn werkaccount een post wil plaatsen, komt de foto wel online, maar wordt de tekst niet geplaatst. Kan iemand mij helpen?

 29. Tin snoeks zegt

  Ik heb een nieuwe telefoon en nu kan ik enkel nog maar inloggen op mijn zakelijk account op instagram. Mijn persoonlijk account is niet meer toegankelijk. Loskoppelen van facebook helpt niet. Instagram terug installeren ook niet. Nog goeie raad?

 30. Ik krijg bij het aanmaken en inloggen van een Instagram account onderstaande melding:

  {“message”:”Wacht een paar minuten voordat je het opnieuw probeert.”,”status”:”fail”}

  Hoe moet ik dit oplossen?

 31. Ik heb een zakelijk account en wil een bericht promoten. Maar krijg overal de melding: ‘er is een fout’ . Geen idee hoe dit komt en heb de app ook net nog geupdated.

 32. Ik kan geen berichten van mezelf + andere niet reposten op mijn verhaal. Iemand die weet hoe ik dit kan oplossen??

 33. Martine van Rooijen zegt

  Ik kan geen berichten plaatsen bij de foto’s die ik post. ook kan ik geen reacties plaatsen op reacties die ik op de foto’s krijg. Foto’s plaatst hij wel. Wie kent dit probleem en nog belangrijker hoe los ik het op. Bovenstaande tips/opmerkingen zijn niet aan de orde

  • trisha de bruijn zegt

   Ik heb hetzelfde probleem al een aantal weken. Helaas nog geen oplossing hierop gevonden, wel al heel vaak Instagram hierover benaderd via hun helpcenter. Mocht je wellicht in de tussentijd een oplossing hebben gevonden, dan hoor ik het heel graag!

 34. als ik een zwart beeld MET TEKST plaats op mijn verhaal, zien sommigen gewoon de tekst en sommigen alleen een zwart beeld. Als ik zelf mijn verhaal open zie ik ook alleen maar zwart…

  Ik weet niet of het er aan ligt dat ik Instagram vanaf mijn Chromebook gebruik

 35. Hedwig Adema zegt

  Ik kan alleen op mijn I-phone en I-pad namens aan mijn tweede account werken, foto’s plaatsen en dergelijke. Omdat ik met een tenniselleboog zit wil ik dat ook graag op mijn Laptop, maar daar lukt switchen van mijn eerste account naar mijn tweede account niet op.

 36. De cover foto van mijn reels is ineens verdwenen. Mijn reels staat al een hele tijd op mijn instagram en ineens staat de cover foto die ik had ingesteld er niet meer bij. Ik heb geen idee wat is mis gelopen maar kan deze nog terug komen? Of kan ik instagram contacteren hiervoor?

 37. Ik kan geen posts meer op mijn verhaal posten. En dan zijn geen prive accounts. Ik heb ook beroemdheden geprobeerd maar ik kan geen enkele post meer op mijn verhaal zetten. Ik heb via instellingen –> privacy ook al aanstaan…

 38. Ik kan niet inloggen op instagram.
  Wanneer ik wil inloggen geeft die “fout” aan wacht een paar minuten.
  Ik heb 30x geprobeerd om mijn wachtwoord te wijzigen en ook via de link in mijn mail. Maar het werkt nog steeds niet. Help!!!

  • Ik heb precies hetzelfde! Heb alles nagelopen en geprobeerd de afgelopen 5 dagen, maar ik kom er niet meer in. Moedeloos gevoel vooral omdat je niemand kan contacten of ergens antwoorden kan vinden.

  • BernaDine zegt

   Ik heb dat nu ook !! Krijg al 48 uur een foutmelding tijdens het inloggen . Kan iemand helpen ?

  • Ik heb volgens mij ook het zelfde probleem. Echt heel vervelend omdat je inderdaad ook nergens de juiste hulp kunt vinden. Via de Instagram helpdesk staat het probleem er niet tussen en vind nergens een mogelijkheid om een probleem dat niet genoemd is tussen de mogelijke problemen, te melden.

  • Hallo, nadat 1 van mijn kinderen mijn telefoon kapot maakte en ik een nieuwe kocht, wilde ik me op de nieuwe telefoon aanmelden. Maar ik had een code nodig die naar mijn oude mobiel werd gestuurd. Deze is helemaal kapot dus kan ik niet bij. De verificatie codes van de Google Authenticator zijn fout volgens Instagram, mijn wachtwoord veranderen heb ik al 3 keer gedaan nu maar werkt ook niet. Back up codes stonden in mijn oude telefoon..via Facebook lukt ook niet want dan moet ik weer codes invullen. Instagram stuurt standaard berichtjes als hulp maar ik krijg geen antwoord meer toen ik al het bovenstaande aan ze terugmailde. Heeft iemand een idee wat ik verkeerd doe?

 39. Beste,

  Ik kan op mijn instagram bedrijf. Geen berichten meer in mijn verhaallijn delen alles instellingen staan juist. Switch ik naar mijn privé account dan kan het wel. Ik hoor graag wat te doen?

  Met vriendelijke groeten,

  Sabine

 40. ABIDE BILGIN zegt

  Mijn foto’s zijn weg. Die ik geplaatst heb. Hoe kan dat nou

 41. Alisha zegt

  Ik kan geen berichten ontvangen op mijn professionele in insta pagina.?

 42. Wat ben ik jou dankbaar dat je dit hebt gedeeld!!! Ik heb nog geen oplossing maar in ieder geval weet ik EINDELIJK wáár ik om hulp kan vragen bij een echt mens (hoop ik). Thanks!!!

 43. Guy Heylen zegt

  Ik kan niet meer op mijn kapsalon guy account

  • Hoe kan het ? Dat mijn vriend op mijn insta ziet dat ik online ben ! Terwijl de tel gewoon naast mij ligt,en ik lig te slapen ! Graag zou ik weten hoe dat kan ! Dit zorgt voor veel problemen in het vertrouwen !

 44. MaRJOLEIN zegt

  Als ik een post klaarzet, vervolgens een andere dag wil plaatsen, geeft instagram aan dat mijn verbinding niet goed is. Terwijl er nieuwe posts voorbij komen. Als ik op hetzelfde moment een bericht maak en post is er geen probleem met plaatsen. Waar komt dit door?

 45. {“message”: “Wacht een paar minuten voordat je het opnieuw probeert.”, “status”: “fail”} Mag ik u wat vragen?dit krijg ik steeds. Ik heb gisteren voor het eerst een account en ww.aangemaakt. Ik kreeg in mijn email dat ik moest aanklikken of ik dit wel was en daarna komt die zin die hier boven staat. Dus geen doorstart als nieuweling. Toen heb ik een nieuw wachtw. gemaakt ( deed alsof ik hem niet meer wist) Op mijn mans computer dit gedaan.want ik kan met mijn comp. niet naar instagar. Want die vreemde zin blijft maar komen. Nieuw 2e ww. kwam wel in mijn email, moest weer bevest./aanklikken en kreeg weer die zin.Nu kan ik op ons beide computers niet meer naar instagram. daar komt ook die zin. van fail.Ik denk zelf als leek,dat ik mijn website http://www.gebreidesjaals.nl als naam heb gebruikt en dat ie dat niet accepteert?? Maar waarom kan ik niet overnieuw beginnen. Instagram heeft geen helpforum.Wat te doen. Ik wilde zo graag op instagram gaan met mijn http://www.gebreidesjaals.blogspot.com en http://www.gebreidesjaals.nl ( al sinds 2011) Hart. dank voor advies. Mieke

 46. sven van vlerken zegt

  I cannot chat on instagram at all

 47. Hallo!

  Ik heb ooit voor het instellen van mijn Instagram shopping Etsy.com ingevuld in plaats van mijn eigen shop. Ik kan helaas nergens vinden of dit op te lossen is. Ik hoop dat jij me kunt helpen? Op Facebook blijf ik de melding krijgen dat ik Etsy.com moet verifiëren voordat ik Instagram shopping kan instellen.

 48. Hi Allen, Ik Ben bezig met mijn bedrijfs instagram te laten groeien. Met behulp van hashtags kom ik de laatste tijd hoog in de hashtags paginas. Vaak zelfs bij de ‘populaire’ berichten en krijg zo 20000 meer bereik via hashtags volgens de statistieken. Nu plaats ik ook soms een post waarvan ik denk.. deze gaat het echt goed doen! Deze wordt dan idd ook veel geliked door mijn volgers maar bij de statistieken staat niet eens dat tie ik ook maar 1 keer via de hashtags is bekeken. Als ik op de hashtag pagina klik staat mijn post wel bij de recente posts. Weet iemand wat er hier mis gaat? Misschien handig om er bij te vertellen: ik voeg geen hashtags toe in de beschrijving van de post zelf maar altijd snel in de reacties na het posten van de content

 49. Hey ik heb een verkeerd geboortejaar ingevuld bij een nieuw account. namelijk 2020.
  Ik heb een melding gestuurd via helpcentrum van Instagram 14 dagen terug. Nog steeds geen antwoord ontvangen. Waar kan ik terecht om voor een oplossing?

 50. Rochelle Wielinga zegt

  Constant als ik switch van account, zijn al mijn concepten weg! Is hier een ook trucje voor? Kan ik mn concept misschien al bewerkt opslaan op mn mobiel? Ik stem graag eerst in concept de bewerking van kleuren op elkaar af!

 51. Ik ben uitgelogd bij iknstagram omdat mijn telefoon terug moest naar fabrieksinstellingen ik weet mijn wachtwoord en gebruikers naam nog wel alleen als ik inlog staat er verdachte inlog poging gedetecteerd tot zo ver is er nog niet echt een probleem maar dan wil hij een email of een sms’je sturen hier is het probleem het is namelijk een oud email waarvan ik de naam en het wachtwoord niet meer weet ook het nummer is oud en niet meer in gebruik ik vraag me dan ook af is dit op te lossen en kan ik weer in mijn account of zal ik een nieuwe aan moeten maken (maar dat natuurlijk liever niet) als jullie me hiermee kunnen helpen heel graag

 52. Ik was mijn verhaal aan het verbergen voor mensen, maar kreeg plots een melding dat je niet zo vaak dezelfde actie kunt uitvoeren op Instagram. Dus ik wilde mijn verhaal weer weergeven voor iedereen, maar bleef dezelfde melding krijgen. Nu zijn er een hoop mensen die mijn verhaal niet meer kunnen bekijken. Ik heb de App al verwijderd, mijn account gedeactiveerd en op een ander toestel ingelogd, maar het probleem blijft.

 53. Ik kan geen audio toevoegen op mijn account. Het is een makers account en alles is ge-update…

 54. Made by Luth zegt

  Ik heb net een foto opgelsagen op mijn fotobibliotheek is ook te zien in mijn filmrol maar als ik dexe foto in instagram stories wil plaatsen dan zie ik hem niet verschijnen. Het lijk wel of mijn instagram mijn fotos niet ververst. Dit staat wel aan dus mobiele data staat aan en verversen op achtergrond staat ook aan. Dit is een steeds terugkerend probleem. Heb ik ergens instellignen verkeerd staan? Hoor het heel graag!

 55. Hallo! Ik ben begonnen (tijd geleden) met IG op ijn mobiel. Hier kan ik prima schakelen tussen mijn persoonlijke en zakelijke account. Maar via de labtop (desktop versie IG) krijg ik alleen maar mijn prive account. Ik zou graag ook via de labtop access hebben tot mijn zakleijke account omdat ik daar veel bestanden (zakelijke fotos etc) op heb die ik wil piubliceren op IG.
  Enig idee?
  Bij voorbaat dank!

 56. Sonia de wit zegt

  Hallo Anne,

  Iik
  Ben op instagram met 1 account gestart, na een jaar een tweede account ( dit omdat ik mijn straat- en reportagefoto’s apart wil houden van mijn landschappen . Met mijn eerste account inloopt alles o.k. Mijn tweede account ( 10 -tal foto’s) kan ik nog wel een foto plaatsen ( ik weet niet echt of deze zichtbaar is) maar zonder # . Ik krijg een rode balk met foutmelding: er is iets misgegaan. Een maand geleden al laten weten aan instagram , zonder reactie . Moet ik mijn tweede instagram -account volledig verwijderen en terug herstarten? Dit zou ik spijtig vinden omdat er volgers zijn . P.s mijn e-mail adres zijn kleine letters! Bedankt !

 57. Mijn website link zorgt ervoor dat ik mijn Instagram niet kan gebruiken, omdat volgens instagram mijn site niet voldoet aan de eisen van de community. Wat kan ik hieraan doen? Hij heeft het wel gewoon lang gedaan, maar nu niet meer.

Speak Your Mind

*