Hoe gebruik je hashtags als ondernemer?

Hoe gebruik je hashtags als ondernemer

Hashtags kun je op bijna elk social media platform inzetten voor meer zichtbaarheid en een veel groter bereik. Ze zijn echter vooral erg populair op Instagram en Twitter. Als je social media gebruikt om je bedrijf volop in de schijnwerpers te zetten, moet je hashtags op de juiste manier gebruiken.

Wat zijn hashtags?

Een hashtag bestaat uit enkele tekens (vaak een woord of korte zin) waar dit teken voorstaat ‘#’. Ook cijfers of emoji’s kun je gebruiken in je hashtag.

Weet dat Instagram maximaal 30 hashtags toe staat bij je gewone content in de feed. Als je er meer in zet, wordt de bijdrage niet geplaatst. Denk aan een 15 tot 20 hashtags per bericht: dan zit je altijd goed.

Waarom moet je als ondernemer hashtags gebruiken?

Het gebruik van hashtags heeft als doel om de juiste mensen te bereiken (= je doelgroep) met de juiste mix van verschillende hashtags.

Als je geen hashtags gebruikt als ondernemer, loop je echt mooie kansen mis. Hashtags hebben verschillende functies waar je als ondernemer je voordeel mee doet.

Zo gebruik je hashtags als ondernemer

Hier volgen belangrijke aandachtspunten van het gebruik van hashtags waar je als ondernemer rekening mee moet houden:

  1. Neem de tijd om grondig onderzoek te doen naar hashtags die voor jouw business relevant zijn. Laat je inspireren door andere accounts op je vakgebied.
  2. Gebruik hashtags die betrekking hebben op je vakgebied. Zorg dat ze bij je bedrijf passen en binnen je branche herkenbaar zijn.
  3. Verplaats je hierbij altijd weer opnieuw in je ideale klant. Bedenk op welke woorden ze zoeken als je kijkt naar de specifieke content van een post. Gebruik die als hashtags.
  4. Denk ook aan het gebruik van samengestelde zoekwoorden: een hashtag kan ook uit een paar samengevoegde woorden bestaan.
  5. Kies gewoon voor Nederlandse zoekwoorden als je publiek Nederlands is. Engelse woorden hebben in dit geval weinig zin.
  6. Gebruik geen spaties of speciale tekens: die worden niet verwerkt door het programma.
  7. Gebruik geen populaire hashtags die niets met je post te maken hebben.
  8. Gebruik ook enkele eigen hashtags: bijvoorbeeld voor bepaalde acties of events. Daarmee werk je gericht aan een stuk herkenbaarheid op Instagram.
  9. Heb je een lokaal bedrijf? Gebruik dan ook hashtags met een plaatsaanduiding voor een nog betere vindbaarheid.

Onthoudt: Hoe meer een hashtag past bij een doelgroep-relevant onderwerp, hoe beter het is voor je bedrijf en hoe groter de kans dat je gevonden wordt als je doelgroep zoeken via een hashtag.

Zo vind je populaire hashtags voor je content

Als je een lijstje relevante hashtags hebt, is het handig om vervolgens een tool in te zetten om eenvoudig nog meer relevante hashtags te vinden. Je hebt veel verschillende tools: gratis en betaald.

Bekijk Tagsfinder eens.

Dit is een gratis tool die doet wat die moet doen. Voer een hashtag in die past bij je content. Deze tool geeft weer welke gerelateerde hashtags op dat moment ook populair zijn. Die relevante voorstellen kun je dan ook toevoegen.

Wil je nog meer weten over het gebruik van hashtags? Lees dan dit blog waarin ik zeer uitgebreid in ga op dit onderwerp:

De 19 belangrijkste do’s en dont’s bij het gebruik van hashtags

Gebruik bovenstaande tips vandaag nog om je content beter vindbaar te maken en zo te gaan voor meer bereik. Succes!

Speak Your Mind

*