Mijn favoriete tools: Bufferapp

BufferappMet Bufferapp kun je je social media berichten inplannen in een handomdraai. Ik ben dol op Bufferapp en het is een van de weinige tools waar ik graag voor betaal. Een klein bedrag overigens, want voor 10 dollar per maand zit je op de eerste rang.

Gratis versie

Maar misschien wil jij eerst de gratis versie uitproberen, die overigens altijd gratis blijft, tenzij je meer functionaliteiten wilt. Bufferapp is ideaal om te gebruiken als je iets leuks vindt op het internet wat je wilt delen of om tweets en updates op LinkedIn en Facebook klaar te zetten voor later. Ik raad je aan de Chrome extensie te installeren in je browser, dat maakt het gebruik nog gemakkelijker.

BufferappTijdschema

Maak een account aan bij Bufferapp, koppel je social media accounts en stel een tijdschema in. Je berichten worden geplaatst op de door jouw ingestelde tijden. Stel tijdstippen in waarvan je weet dat jouw publiek online is en begin je ‘buffer’ te vullen. Dat kan op meerdere manieren.

Klik bovenin je bufferpagina op ‘what do you want to share?’ en maak je berichten. Je kunt op Twitter, op je Facebook profiel of op LinkedIn posten. Met een betaald account zelfs ook op je Facebook pagina, in een LinkedIngroep en op je LinkedIn bedrijfspagina.

On the go

Maar mijn favoriete manier is ‘on the go’ bufferen. Ik lees een mooi artikel, bijvoorbeeld op Frankwatching, waarvan ik denk dat mijn volgers, vrienden en fans het ook wel interessant zullen vinden en ik plaats een link naar dat artikel in een tweet of Facebookupdate met de Buffer extensie in mijn browser. 1 klik en mijn buffer is weer gevuld. Ideaal!

Meld je aan bij Bufferapp en ga aan de slag! En laat je me weten wat jouw favoriete tool is?

Comments

 1. Annemiek den Hollander zegt

  Bedankt voor de uitleg over de bufferapp!

 2. Esther Vonk zegt

  Hi Anne,

  Graag wil ik gebruik maken van de bufferapp. Ik heb twee vragen:

  1. weet jij of het mogelijk is om een startdatum aan te geven in de bufferapp?
  2. als ik voor een derde partij ga tweeten via de bufferapp, is het dan handig een apart account aan te maken?

  groeten,
  Esther

  • anneraaymakers zegt

   Hallo Esther, ik snap niet goed wat je bedoelt met de ‘startdatum’. Als je voor andere partijen gaat tweeten kan dat allemaal in dezelfde app in hetzelfde account. Bij de betaalde versie kun je meerdere twitteraccounts invoeren. Dat is nou juist het handige van Bufferapp, dat je niet steeds hoeft te switchen.

 3. Ik ben fan van Jing: razendsnel schermafdrukken maken.

 4. Helemaal met je eens. Buffer is goud, ik gebruik het ook vrijwel dagelijks. Leuk dat je dit soort goede tools onder de aandacht brengt.

 5. Anne, dit klinkt goed. Is dit vergelijkbaar met Hootsuite? Ik gebruikte nog niks, maar kun je aangeven waarom deze Bufferapp handiger is dan bijvoorbeeld Hootsuite? Ik ben een nieuwkomer op dit vlak!

  • anneraaymakers zegt

   Niet te vergelijken Meta, het zijn twee verschillende tools. In Bufferapp kun je geen tweets lezen. Het is alleen om tweets en updates op LinkedIn en Facebook klaar te zetten voor later.

 6. Zelf ben ik er nogal allergisch voor als er berichten namens mij geplaatst worden door het bedrijf. Daarom maak ik altijd een account aan zonder in te loggen via facebook of twitter, want het lijkt er op dat ze op die manier toegang krijgen tot mijn account. Een aparte buffer account aanmaken lijkt niet te lukken zonder in te signen via social media. Hoe tackle ik dit?

Speak Your Mind

*