Overigen Postvak Facebook verdwijnt

overigen_postvak_facebook_verdwijnt4Eindelijk zijn we er vanaf!

Je kent het wel: de vreemde berichtjes die in het ‘overigen’ mapje terecht komen in je Facebook Postvak. Tenminste, als je Facebook gebruikt op een computer of laptop, want op je smartphone heb je dat mapje niet.Die berichten komen van mensen waarmee je niet bevriend bent op Facebook, maar die jou wel graag een bericht willen sturen.

Facebook heeft besloten dat ze deze vrij nutteloze en bovendien irritante functie gaan verwijderen. Mensen die niet jouw vriend zijn op Facebook kunnen je nog steeds berichtjes sturen, maar er komt geen mapje meer aan te pas.

Vanaf nu moet je een aanvraag versturen naar mensen die je niet kent, en zij kunnen dan beslissen of ze jou toestemming geven om berichten te sturen of niet.

Bovendien zal de verzender van zo’n verzoek niet zien of je het berichtje gelezen hebt of niet.

overigen_inbox_Facebook

 

‘We willen van Facebook een omgeving maken waarin het makkelijk is om met iedereen te communiceren, zonder dat je moet communiceren met mensen die je liever niet spreekt.’ zeg Facebook.

Wanneer je het nieuwe Postvak zult krijgen is niet duidelijk. Het zal waarschijnlijk in gedeeltes ‘uitgerold’ gaan worden, zoals Facebook meestal doet met veranderingen en nieuwe functies.

Comments

  1. Leuke blog. Ik hou ook een blog bij over Sociale Media: naet.nl

Speak Your Mind

*