Wist je dat je een assistent hebt op je Facebookpagina?

reactieassistent_squareWist je dat je een assistent hebt op je Facebookpagina? Eentje die je berichtjes voor je beantwoordt? Lijkt je dat niet handig?

Ga op je Facebook(bedrijfs)pagina naar Instellingen – Berichten en scrol iets naar beneden, naar het gedeelte ‘Reactieassistent’.

Daar heb je je nieuwe assistent!

Reactietijd

Je kunt zelf je reactietijd instellen, maar dan moet je daar natuurlijk wel aan voldoen 🙂 De reactietijd komt rechts op je pagina te staan , in het infoblok.

reactietijd

Onder ‘Blijf reageren, ook wanneer je geen toegang hebt…. ‘kun je een bericht instellen dat men ontvangt, als je zelf niet op Facebook zit op dat moment.

Expresreacties

Bij expresreacties kun je instellen dat iedereen die je een messengerbericht stuurt via je pagina, een automatisch antwoord van je krijgt. Bijvoorbeeld: ‘Bedankt voor je bericht. Ik probeer je zo snel mogelijk te antwoorden.’ En dan kun je later, als je tijd hebt, alle berichten persoonlijk beantwoorden.

Messenger-begroeting

Hier kun je een messenger-begroeting weergeven en zelfs personaliseren met bijvoorbeeld de voornaam.

De reactie-assistent werkt alleen als je ‘Berichten’ aan hebt staan in je instellingen. Als je dit uit hebt staan, kunnen mensen geen privé bericht naar je pagina sturen. Ze kunnen dan alleen een bericht in je tijdlijn schrijven en dit belandt dan in de linkerkolom van je pagina, voor iedereen zichtbaar.

Zet dit aan in Instellingen – Algemeen – Berichten’. Zorg dat ‘Mensen toestaan privéberichten naar mijn pagina te sturen’ aangevinkt is.

berichten

En? Ga jij gebruik maken van je nieuwe persoonlijke Facebookassistent?

Comments

  1. Lieve Anne dank voor al je tips.

  2. dank voor de tip!

  3. Hoi Anne,

    Wat is het verschil tussen expresreactie en blijf reageren?
    Sluit het een het ander uit? Is het zo dat bij blijf reageren, altijd moet aangeven dat je afwezig bent als je er niet bent en dat hij dan pas het bericht verzend?

    Groetjes Kitty

Speak Your Mind

*