5 handige tips voor je Facebook pagina

In dit artikel geef ik je 5 manieren om berichten op je Facebookpagina te verbeteren en doen opvallen. Het valt tegenwoordig niet mee om je pagina en je berichten onder de aandacht te brengen. Opvallen in het nieuwsoverzicht van je fans begint met goede berichten.

1. Foto’s

De ideale breedte van een foto op de tijdlijn van je pagina is 504 pixels, maar de ideale maat om te uploaden is 1200 x 1200 pixels. Facebook plaatst hem automatisch in de volle breedte. Je kunt de lengte variëren, maar de breedte niet. Als de afbeelding exact 504 pixels breed is, wordt ie volledig getoond op de tijdlijn en valt er niks weg. Als de foto smaller is, wordt de loze ruimte door Facebook opgevuld, zoals je bijvoorbeeld ziet in deze afbeelding. Het linkse bericht is exact 504 pixels breed, de rechtse is te smal.

afmeting afbeelding Facebook

2. Fotoalbums

Het is een goed idee om fotoalbums te maken op je pagina. Bijvoorbeeld van producten of events. Als je het album gemaakt en gevuld hebt wordt het getoond op je tijdlijn. Je kunt dan de primaire foto, de foto die prominent getoond wordt wijzigen.

fotoalbum Facebook

BESPAAR JE ZELF UREN WERK ÉN STRESS MET DEZE KANT -EN -KLARE SOCIAL MEDIA CONTENT KALENDER. Elke dag compleet ingepland voor je tot en met december 2023. Volledig aanpasbaar voor jouw bedrijf. Kijk snel hier: https://www.fanfactor.nl/de-social-media-kalender/

3. Een bericht antidateren

Je kunt een bericht op je tijdlijn dateren in het verleden. Dat kan handig zijn als je je tijdlijn wilt vullen met belangrijke momenten in je bedrijf. De tijdlijn van een pagina zou berichten moeten weergeven die het karakter en de historie van het bedrijf illustreren. Die berichten wil je niet altijd direct onder de neus van je fans duwen. Een bericht gedateerd in het verleden wordt niet getoond op het nieuwsoverzicht van je fans.

berichten antidateren op Facebook

Dit is ook handig als je een verborgen bericht maakt, waar je later mee wilt adverteren. Deze strategie leg ik je verder uit op het Facebookevent. Het is een interessante adverteer tactiek die je een flinke kostenbesparing oplevert.

4. Een bericht vastzetten aan de bovenkant

Wil je dat een bericht een tijdje steeds bovenaan je pagina getoond wordt, dan kun je dat bericht vastzetten. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld een event organiseert of een promotie doet. Er wordt dan een soort clipje rechts boven in het bericht geplaatst. Als je het bericht niet langer bovenaan wilt tonen, kies je ‘losmaken van bovenkant’.

bericht vastzetten Facebook

 

5. Een bericht laten opvallen

Een bericht valt meer op als je er een ‘hoogtepunt’ van maakt. Het bericht wordt dan in de volledige breedte prominent getoond.

Hoogtepunt Facebook pagina

Update: techniek 5 is sinds 2016 helaas niet meer mogelijk op je Facebookpagina

 

Comments

 1. Suzanne Cats-Koper zegt

  Help! Ik heb een bericht geplaatst op de tijdlijn van een (inmiddels overleden) vriendin van mij. Dat bericht heb ik vast willen zetten op haar tijdlijn, maar dat kon natuurlijk niet en vervolgens stond het vast gepind op mijn eigen tijdlijn, inclusief 25 meldingen die daaronder stonden (op de tijdlijn van mijn vriendin). Ik heb vervolgens mijn bericht verwijderd, zonder het eerst weer los te maken en nu staan al die 25 berichten vastgepind op mijn tijdlijn. Hoe krijg ik die weer los, want ik kan nu niet meer bij de 3 puntjes van mijn inmiddels verwijderde bericht?!

 2. Jurjen Mensink zegt

  Ik kan geen bericht vastzetten in een algemene groep waar ik zelf de beheerder van ben. Bij de … zie ik ik alleen bestand toevoegen, iets verkopen, evenement maken, fotoalbum maken, document maken. Nergens vastzetten.
  Heb je een oplossing?

 3. Goedemorgen Anne,
  De keuze om een fotoalbum bovenaan te plaatsen dan wel primaire foto in te stellen kom ik nergens tegen in mijn albums. Wat zie ik over het hoofd?
  Ik heb een Facebook pagina gemaakt van mijn hobby waar ik 12 jaar aan geknutseld heb. (Facebook: bmw2275199)

  • anneraaymakers zegt

   Je kunt alleen de primaire getoonde foto kiezen van het album, Robbert. Je kunt ook in het album de bewuste foto kiezen en dan op het pijltje naar beneden klikken en kiezen voor ‘albumomslag maken’.

 4. Dag Anne,

  Kun je een zakelijke pagina loskoppelen van je prive account? En hoe moet je dat dan doen?

 5. Liesbeth zegt

  Beste,

  Zoals je schrijft in punt 3 zou ik op de tijdlijn van onze bedrijfspagina wat geschiedenis willen toevoegen. Maar om de één of andere reden, kan ik bij de datum (jaartal) enkel 2015 en 2014 kiezen. Niet eerder. Enig idee waar dat aan ligt en hoe ik dat kan veranderen?

 6. Trees Joosten zegt

  Vraagje: ik zie op sommige facebookpagina het aantal bezoekers weergegeven. Ik kan nergens vinden hoe je dat kunt instellen. Wie kan mij vertellen hoe dit moet?

 7. Beste Anne,
  Over punt 4, bericht vastzetten aan bovenkant. Dit lukt, maar keer op keer verdwijnt het na verloop van tijd toch weer naar beneden.
  Ken je dit en enig idee wat hieraan te doen?

 8. Joke Staal zegt

  kan je op je persoonlijke pagina wel je bericht bovenaan vastzetten?
  Ik zie namelijk niet bij mij als keuze rechts bovenaan geen ‘vast zetten aan bovenkant’ staan.
  Het begint meteen met ‘datum wijzigen’

 9. hoe komt het dat ik nu ineens niet meer iets kan delen op me bedrijfspagina ?
  komt niet meer op tijdlijn bedrijfspagina te staan maar bij berichten op de pagina.

 10. Jan v S zegt

  Ik probeer een bericht van mijzelf op mijn eigen pagina bovenaan vast te zetten.
  Maar kan nergens de instellingen daarvoor vinden.
  Hoe doe ik dat dan ???

  • anneraaymakers zegt

   Hoi Jan, muis over de rechter bovenhoek van een bestaand bericht en klik op het pijltje naar beneden. Kies ‘Vastzetten aan bovenkant’

   • Onder het pijltje staat bij mij niet ….. vastzetten aan bovenkant maar meer bewerkingskreten zoals bericht verwijderen, bericht bewerken e.d.

 11. Hoe komt het dat je met je bedrijfspagina niet in kan checken bijvoorbeeld bij een groothandel, bij mij kan dit alleen via mijn persoonlijke pagina. Doe ik iets verkeerd?

 12. Sinds een paar dagen worden mijn geplande Facebookposts niet meer geplaatst. Komt dit probleem bij meer mensen voor en hoe los ik dit op?

 13. Het lukt me niet om een bedrijf te taggen in een foto, wel personen.
  Wat doe ik fout…?

 14. Dank Anne voor de tips!
  Mij lukt het niet altijd om een foto te uploaden op Facebook, heb jij een idee waar dat aan ligt?

  • anneraaymakers zegt

   Corine, het lukt soms als je even switched van pagina naar persoonlijk profiel en andersom. Of even een andere browser gebruiken. In Chrome lukt het meestal wel.

 15. Wat een goede tips weer Anne! Ik verheug me op een hele dag bij het fanfactorevent, om nog meer van jouw expertise rond facebook “”op te slurpen”. Tot donderdag!

Speak Your Mind

*