5 manieren om je Facebook pagina decemberklaar te maken

Is jouw Facebookpagina al ‘feestdagenproof’? Dan is het de hoogste tijd er eens over te gaan denken. Met de tips in dit artikel gaat het zeker lukken.

Waarom je Facebookpagina aanpassen voor de feestdagen?

Natuurlijk omdat het gezellig is, maar ook omdat volgens een onderzoek van Mashable, 65% van alle shoppers op sociale media kijken voor hun cadeaus. Ze zoeken naar promoties, koopjes, cadeau-ideeën en cadeautips.

Ook als je geen winkel of webwinkel hebt, is een promotie met de feestdagen een goed idee. Je kunt zelfs een Kerstpromotie houden voor je diensten als coach, masseur, yogalerares of welke dienst dan ook. En dat is helemaal niet gek, want tegenwoordig zoeken mensen naar de origineelste cadeau’s.

Een omslagfoto met een feestelijk tintje

sinterklaasIk raad je sowieso aan de omslagfoto van je Facebookpagina regelmatig aan te passen en de feestdagen is daar een mooie gelegenheid voor. Je kunt al beginnen met een leuk Sinterklaasthema. Je kunt ook een leuke wens op je omslagfoto plaatsen of een aanbieding met een foto.

Je kunt de omslagfoto ook aanpassen aan het seizoen (sneeuw, wintersport, cadeau’s). Zie je omslagfoto als één groot billboard. Het is het eerste wat mensen zien op je pagina. Je mag er best een soort etalage van maken. En een etalage verander je ook regelmatig.

Maak zelf een omslagfoto in piZap.com of download er eentje op Coverjunction, Addcovers of MyFBcovers.

Facebook-kerstman-mutsPimp je profielfoto

Als je je hoofd als profielfoto hebt op je Facebookpagina kun je die foto een feestelijk tintje geven met accessoires en als je logo op je profielfoto prijkt, kies dan eens voor een feestelijke variatie.

Doe een Sinterklaas-, Kerst- of Nieuwjaarsactie

Sinds je een like- en winactie op je pagina mag houden, is het steeds gemakkelijker met een leuke promotie of campagne je zichtbaarheid en vind-ik-leuks te verhogen. Houd bijvoorbeeld een meerdaagse actie waarbij je iedere dag een leuke prijs aanbied tot Kerst met een klapper op de laatste dag. Vergeet ook niet je decembernieuwsbrief te promoten of loof een leuke kortingsbon of cadeaubon uit.

Wil je het helemaal professioneel doen, gebruik dan de Shortstack Holiday Calendar Giveaway Template

apps-iconsPimp je app thumbnails

Je weet wel, de plaatjes van je apps en tabs op je Facebookpagina. Als je je pagina helemaal sfeervol wilt laten schitteren, kun je die kleine plaatjes ook pimpen.

Begin met Facebook adverteren

Dit is het moment om je Facebook advertenties in te plannen. Probeer met je advertentie een vriendelijke, feestelijke sfeer te creëren die bij Facebook past. Zorg dat de advertentie in het nieuwsoverzicht komt en niet in de rechterkolom.

BESPAAR JE ZELF UREN WERK ÉN STRESS MET DEZE KANT -EN -KLARE SOCIAL MEDIA CONTENT KALENDER. Elke dag compleet ingepland voor je tot en met december 2023. Volledig aanpasbaar voor jouw bedrijf. Kijk snel hier: https://www.fanfactor.nl/de-social-media-kalender/

Comments

 1. Irene van Leeuwen zegt

  Hallo Anne,

  Bedankt voor je leuke tips!
  Nog geen eigen website, wel plannen.

 2. Daphne v/d Herik zegt

  Wil graag zo een kerstmuts op mijn profielfoto op Facebook. Maar hoe doe ik dat?? Is daar een speciale app voor??

  Gr Daphne

 3. Thanks Anne,

  Ga ermee aan de slag. Mooi content….ben ik blij mee

  Word vervolgd

 4. Leuke tips, Anne! Bedankt.
  Vraagje: mag je die omslagfoto’s van Coverjunction, Addcovers of MyFBcovers zo maar gebruiken?

 5. Wat een goed idee om m’n FB een december tintje te geven. Dank!
  Weet je ook een app waar ik een mijter of kerstmanmuts op m’n profielfoto kan plaatsen?

  Alvast hele fijne feestdagen en een succesvolle FBevent!

  Hgroet, Richard

Speak Your Mind

*