6 tips voor je Facebook pagina

In dit artikel 6 tips voor het gebruik van je Facebook pagina. Laat je me in een reactie weten welke tip je het meest bruikbaar vindt en wat je al toepast?

1. Apps

Facebook toont 3 apps in de linkerkolom naast de tijdlijn. Zorg dat daar de meest actuele apps staan. Bijvoorbeeld een actie, wedstrijd of weggever.

– Klik op ‘meer’ onder de omslagfoto
– Kies ‘Tabbladen beheren’
– Muis over de tabbladen, klik op het tabblad wat je wilt verplaatsten en verschuif met ingedrukte linkermuisknop

Hiermee verander je de volgorde van de tabs onder de omslagfoto en de apps.

tabbladen__beheren  tabbladen__beheren2

2. Vastmaken aan de bovenkant

Maak een belangrijk bericht vast aan de bovenkant, zodat het meteen opvalt voor bezoekers van je pagina.

– Muis over de rechterbovenhoek van het bericht en klik op de pijl naar beneden.
– Kies ‘vastzetten aan bovenkant’
– Je vastgezette bericht wordt boven aan de tijdlijn van je pagina gezet, en een  wordt in de rechterbovenhoek van het bericht weergegeven

Je vastgezette bericht blijft gedurende 7 dagen boven aan de tijdlijn van je pagina staan. Hierna wordt het bericht teruggezet naar de datum waarop het op de tijdlijn van je pagina is geplaatst. Je kunt alleen topberichten maken van berichten die door jouw pagina zijn gemaakt. Van berichten die anderen op de tijdlijn van jouw pagina zetten kan geen topbericht worden gemaakt.

vastmaken

3. Plan berichten in voor later

Met de ‘inplan functie’ kun je heel gemakkelijk berichten klaar zetten voor morgen, later in de week, maand of zelfs volgend jaar.

Sommige pagina’s hebben nog de oude ‘inplan’ knop, die er uit ziet als een klokje onder het berichtveld:

klokje

 

Heb je al de nieuwe ‘inplan’ knop, dan vind je die rechts onder het berichtveld:

inplannen4. Wie kan er berichten plaatsen op je pagina?

Je kunt de mogelijkheid tot het plaatsen van berichten op je pagina door anderen, uit- of aanzetten. Als deze functie aan staat en iemand plaatst een bericht op je pagina, dan verschijnt dat bericht in het gedeelte ‘Berichten op Pagina’ links naast de tijdlijn.

plaatsen

BESPAAR JE ZELF UREN WERK ÉN STRESS MET DEZE KANT -EN -KLARE SOCIAL MEDIA CONTENT KALENDER. Elke dag compleet ingepland voor je tot en met december 2023. Volledig aanpasbaar voor jouw bedrijf. Kijk snel hier: https://www.fanfactor.nl/de-social-media-kalender/

5. Recensies weergeven

Het tabblad recensies (en de sterren)  worden alleen weergegeven als het adres van het bedrijf volledig is ingevuld in Instellingen – Pagina-informatie – Adres. Zorg dat ‘Kaart, check-ins en beoordelingen op de pagina weergeven’ is aangevinkt.

beoordelingen

 

recensies

 

6. Meldingen van je pagina

Word je een beetje moe van die e-mailberichten, steeds als er iets op je pagina gebeurt? Die kun je uitzetten bij Instellingen – Meldingen – E-mailadres

berichten

 

Heb jij nog tips voor je Facebook pagina? Laat me je tips weten in een reactie!

Comments

 1. Bedankt voor het delen van deze waardevolle tips voor je Facebook-pagina! Ik vond het advies over ‘Vastmaken aan de bovenkant’ erg nuttig; het is een uitstekende manier om belangrijke berichten op te laten vallen. Als digitale strateeg bij Msight waardeer ik alle inzichten die onze klanten kunnen helpen om hun aanwezigheid op sociale media te verbeteren zonder hen te overweldigen met meldingen. Blijf deze nuttige tips delen!

 2. Ik heb een aanbeveling van een klant gekregen maar ik zie dit nergens terug komen. Niet op mijn bedrijfspagina maar ook niet op haar pagina.
  Ik heb het geliked maar toch werkt het niet.
  Weet jij hier iets over?

 3. Bij mij zijn mijn openingstijden niet zichtbaar, heb alle tips doorgelopen, wellicht is dit veranderd door de jaren heen? Iemand tips?

 4. Mijn Facebook pagina’s zien er altijd anders uit dan die van jou. Neem punt 5 recensies. Bij mij staat onder Algemeen niet ‘pagina informatie’ maar ‘berichten’. En het hoofdje ‘pagina informatie’ kan ik ook nergens anders terugvinden. Dat gebeurt heel vaak als ik n.a.v. jouw tips iets aan mijn pagina wil doen.

  • anneraaymakers zegt

   Dat kan kloppen Joke dit artikel schreef ik op 24 oktober 2014. Inmiddels is er weer veel veranderd op Facebook. De pagina informatie bereik je nu door in de linkerkolom, in het menu, op Info te klikken

 5. rene Schouten zegt

  Hoi Anne,

  Diverse klanten willen recensies toevoegen aan mijn bedrijfs facebookpagina:
  http://www.facebook.com/fwdigitaalict, helaas krijg ik het onderstaande niet.

  Het tabblad recensies (en de sterren) worden alleen weergegeven als het adres van het bedrijf volledig is ingevuld in Instellingen – Pagina-informatie – Adres. Zorg dat ‘Kaart, check-ins en beoordelingen op de pagina weergeven’ is aangevinkt.

  Bij mij staat op deze plek:
  “Kaart en check-ins op de pagina tonen”

  Wat doe ik vast niet goed?

 6. Hallo Anne,

  Leuk je artikel te lezen. Ik heb een vraagje. Ik heb mijn volledige adres ingevuld op mijn pagina, maar toch krijg ik alleen de mogelijkheid ‘kaart en check-ins op de pagina tonen’ en niet ‘kaart en check-ins en beoordelingen op de pagina tonen’. Weet jij hoe dit zit?

 7. Hoi Anne, wauw wat ben ik blij dat ik je ’tegengekomen’ ben. Dankjewel voor de nuttige informatie in deze blog. Ik heb een vraagje over je eerste tip, die van de tabbladen. Ik zie hoe ik die tabs kan veranderen, maar….Hoe voeg ik daar een app aan toe? Ik heb een actie lopen en zou die daar graag willen tonen!
  Hartelijke groet en tot 9 Oktober. Ik zie enorm uit naar je Facebookevent!

 8. Arianne zegt

  Hoi Anna,
  Eigenlijk is de eerste vraag, die van Martin, ook een brandende vraag bij mij.
  Als ik een foto plaats op een pagina van een ander, bv een foto van kitesurfen op de pagina “kitesurf magazine”, dan zie ik die foto niet terugkomen op de tijdlijn van het kitesurf magazine. Het hele vreemde is wel dat blijkbaar de foto wel door m’n vrienden gezien wordt, want ik krijg van m’n vrienden allerlei likes. De pagina van kitesurf magazine heeft duizenden volgers, dus ik wil de foto uiteraard graag aan iedereen laten zien van deze pagina. Ik had al gekeken of ik het bericht per ongeluk misschien niet openbaar gemaakt had… Maar ik kan het bericht dus niet meer oproepen….
  Kan jij mij hierbij adviseren?

  • anneraaymakers zegt

   Arianne als je een bericht of foto op de pagina van een ander plaatst, komt die wel op de startpagina van je vrienden voorbij, maar komt niet op de tijdlijn van de pagina te staan. Hij komt links bij ‘berichten op pagina’ te staan.

 9. Martin zegt

  Hallo Anne,
  Als mensen een bericht op de pagina plaatsen, komen deze niet automatisch op de tijdlijn, maar staan ze links onder ‘Berichten op pagina’. Is er een mogelijkheid om zo’n bericht op de tijdlijn te plaatsen?

 10. sascha zegt

  Hoi Anne, Je hebt me al heel veel verder geholpen. Het is zo fijn dat je steeds op pagina’s laat zien waar je zijn moet. Het lukt me en geeft moed om door te gaan.

  Bij 3: Ik zie geen klokje op mijn FB pagina. En ik weet inmiddels het verschil tussen pagina en profiel. Bij PLAATSEN kan ik nergens uit kiezen, de driehoekjes ontbreken. Grrrr!

 11. Dag, hoe kan ik het prijsbereik op de faceboopagina plaatsen. Ik zie het wel staan, maar kan niet zelf de min-max prijs voor bijv een gerecht of menu erin zetten. een aantal volgers vragen er om.

 12. Sinds een een poosje kan ik mijn klanten niet meer taggen in een foto op mijn bedrijfspagina. Dat is natuurlijk erg jammer voor mij. Mensen kunnen zich zelf wel in de foto taggen, maar ik vind het handiger al sik het doe en zij het dan eventueel nog kunnen accepteren. Bij Collega fotografen kan er nog wel gewoon getagd worden. Wat gaat er bij mij fout?

 13. Hallo Anne,
  Ik heb even een vraag voor onze bedrijfspagina. Voor ons bedrijf willen we graag een plattegrond/ kaartje/ openingstijden en telefoonnummer zichtbaar hebben onder de info.
  Als ik echter het adres en telefoonnummer invul en bij de instellingen de categorie op lokale bedrijven zet, krijg ik onder de info onder de openingstijden ook een regel “prijsbereik” te zien. Dit is voor ons bedrijf niet van toepassing. Maar dit kan ik niet uitzetten. Als ik de categorie op ‘bedrijf”zet zie ik geen kaartje/plattegrond/ telefoonnummer en openingstijden meer. Help!

  • anneraaymakers zegt

   Voor de sterren hoef je niet persé te kiezen voor ‘ lokaal bedrijf’. Gewoon bedrijf is ook goed. Dan wel de volledige adresgegevens in vullen. Soms duurt het even voor het kaartje getoond wordt Overigens, de dingen die je niet invult ziet de bezoeker van je pagina niet. Jij ziet het wel.

 14. Bedankt voor de handige tips. Vooral het vastzetten van een bericht bovenaan een pagina vind ik een goed idee. Ik kende deze website nog niet, complimenten voor de overzichtelijke artikelen!

 15. Anne
  Ik weet dat je ook een bericht geplaatst hebt over hoe je kan zorgen dat je volgers al jouw berichten/posts te zien krijgen. Ik kan dit bericht niet meer vinden. En wil mijn volgers hier graag over informeren! Er stond ook in van de 20/30% die je gewoonlijk te zien krijgt!

 16. Dank voor het delen van je kennis. Ik heb er mijn Facebook-pagina mee kunnen verbeteren. Eén ding blijft onduidelijk: de recenties. Ik heb al een heel aantal recenties, die waren altijd zichtbaar. Nu niet meer. Ook niet als ik mijn volledige adres invul en het vinkje plaats. Heel vreemd. Heb jij een idee in welke richting ik de oplossing moet zoeken?

 17. Ik vind alle tips nuttig en ga ze direct toepassen. Tot nu toe is het me niet gelukt om recencies plaatsen toe te voegen aan mijn pagina, terwijl het adres toch volledig is ingevuld.. Maar misschien lukt het als ik jou duidelijke plaatjes ernaast leg 😉

 18. Elke keer weer blij met de praktische tips!

 19. Ik heb iets aan alle tips: stap voor stap ontdek ik hoe ik FB zakelijk het best kan gebruiken. Het enige is dat ik de Apps aan de zijkant van de tijdlijn die als eerste genoemd worden, niet zie op mijn pagina,??? De informatie uit het Webinar ben ik aan het verwerken in een heus FB plan 🙂 Veel dank Anne!

 20. Nathanja zegt

  Geen tip, wel een vraag, maar wellicht is het antwoord een tip voor andere lezers: bij pagina-informatie staat Impressum. Ik lees via google dat je in Duitsland hoge boetes kunt krijgen als je dit niet invult. Hoe is dat wettelijk geregeld in Nederland? En welke gegevens zou je daar in kunnen vullen? KvKnummer, website?

Speak Your Mind

*