Hoe zet je de automatische messenger begroeting uit op je Facebookpagina?

messenger begroetingWist je dat er op je Facebookpagina automatisch een messenger begroeting verschijnt, zodra iemand op je pagina komt? Dit zie je zelf niet, ook niet als je je pagina als bezoeker bekijkt, maar staat wel standaard aan voor iedere pagina.

Bekijk je pagina maar eens op desktop via het account van een ander (of laat bekijken). Zie je het? Mega irritant hè?!

Tenminste, dat vind ik.

Zo’n venster, BAM!, ‘in your face’, als iemand nog maar net op je pagina is beland.

messenger begroeting

En tot overmaat van ramp, staat er ook nog: ‘Als je op ‘Aan de slag’ klikt, kan …….. je openbare gegevens zien’. Dat schrikt enorm af!

En alsof dat nog niet genoeg is, staan er in dat messenger venster soms ook nog hele rare, standaard vragen, die helemaal niet op ieder bedrijf van toepassing zijn.

messenger begroeting

Facebook noemt dit een messenger begroeting. Dus die verkoopster die meteen op je afstormt als je nog maar één stap in de winkel hebt gezet: “Kan ik u ergens mee helpen? Waar bent u naar op zoek?”

Ik zet ‘m uit, dat is zeker.

Hoe zet je de messenger begroeting uit op je Facebookpagina?

Je doet dit het beste even op je computer of laptop.

 1. Klik op Instellingen boven aan je pagina
 2. Klik op Berichten in de linkerkolom
 3. Zet ‘Prompt people to send messages‘ uit

Het is mogelijk dat die instelling bij jou in het Nederlands staat. Bij mij staat ie in het Engels. Als Facebook weer eens van alles aan het veranderen is, zie je vaak dat sommige functies (nog) niet vertaald zijn. Voor mij is dat altijd een aanwijzing dat er nieuwe dingen aan komen op Facebook.

Facebook wordt weer leuk! Zeker als je er elke dag klanten mee krijgt. Wil je elke dag door mij geinspireerd en gemotiveerd worden? En steeds up-to-date gehouden worden over Facebookmarketing?
Doe dan mee met 365 Dagen Facebooksucces! https://fanfactor.nl/365

Hoe zet je de standaard vragen uit?

Die functionaliteit vind je in het zelfde venster. Het schuifje ‘Help mensen een gesprek met je pagina te beginnen’ zet je ook op ‘UIT’.

veelgestelde-vragen-uit

Wat is wel handig?

Ik adviseer om wel de Bericht knop aan te zetten op je pagina. Die staat onder je omslagfoto. Soms zie je hem zelf niet, als paginabeheerder.

Als je hem zelf niet ziet, bekijk je pagina dan even als bezoeker.

Dan ligt het initiatief bij de bezoeker. Als ze op die knop klikken opent zich de paginamessenger.

Dan is het handig om de begroeting persoonlijker te maken. Want standaard staat daar: ‘Bedankt dat je via Messenger contact met ons hebt opgenomen. Stuur ons gerust je vragen.’ Of een variant daar op.

Dus dat is leuker als dat iets persoonlijker is.

standaard messenger begroeting

Waar wijzig je de standaard begroeting?

Die funtionaliteit vind je helemaal onder op de pagina van de berichtinstellingen (Pagina instellingen – Berichten).

  1. ‘Messenger-begroeting weergeven’ zet je aan. Die wordt alleen weergegeven als iemand op de berichtknop klikt onder je omslagfoto.
  2. Dan klik je op ‘Wijzigen’ en vul je een persoonlijke begroeting in.
  3. Dan klik je op ‘Opslaan’.

Zo, nu heb je alles helemaal klantvriendelijk ingesteld en mogen de klanten komen!

 Zou je wel iedere dag zo’n goede tip in je mailbox willen vinden? Abonneer je dan op 365 Dagen Facebooksucces. Je krijgt een systeem dat werkt en waardoor je in een flow belandt. Hierdoor hou je het wel vol én heb je maar kort de tijd nodig voor je Facebook Marketing. Kijk op www.fanfactor.nl/365

Comments

 1. Nic de Wit zegt

  Hallo,
  Bedankt voor deze informatie. Ik ben nu op stage bij een bedrijf. zij vroegen mij om een chatbot te plaatsen dit is deels gelukt met manychat.
  Maar het probleem is dat er aan de slag staat in beeld. Dit moet eigenlijk een gewoon venster zijn. Kunt u mij hierbij helpen?

Speak Your Mind

*