Facebookberichten promoten op Instagram

Facebookberichten promoten op InstagramHet is heel goed mogelijk je Facebookberichten ook op Instagram te promoten. Heel simpel, twee vliegen in één klap. Superhandig, tenminste als jouw publiek ook op Instagram zit.

De berichten worden op Instagram gepromoot namens je pagina aan de doelgroep die je aan hebt gegeven in de promotie.

Om Instagrampromotie mogelijk te maken moet je je Instagramaccount koppelen aan je Facebookpagina in Instellingen – Instagram-advertenties.

instagram_koppelen

Als je dan onder een bericht op de knop ‘ Bericht promoten’  klikt, wordt direct ook een voorbeeld van de promotie op Instagram weergegeven.

Facebookbericht promoten op Instgram

De afbeelding wordt mooi aangepast aan Instagramformaat.

BESPAAR JE ZELF UREN WERK ÉN STRESS MET DEZE KANT -EN -KLARE SOCIAL MEDIA CONTENT KALENDER. Elke dag compleet ingepland voor je tot en met december 2023. Volledig aanpasbaar voor jouw bedrijf. Kijk snel hier: https://www.fanfactor.nl/de-social-media-kalender/

Wil je geen promotie op Instagram, dan zul je je Instagramaccount los moeten koppelen van je Facebookpagina. Je kunt dan ook niet meer adverteren op Instagram in advertentiebeheer of in de Power Editor.

Comments

 1. Kost dat ook extra? Of is dat een prijs?

 2. Hoi Anne,

  Wij van Creative Cosmetics hebben via Facebook ook een bericht gepromoot op Instagram. Mensen hebben gereageerd en ik wil die reacties teruglezen (i.v.m. een winactie). Alleen zie ik het bericht niet meer terug op mijn Instagram tijdlijn.
  Waar kan ik dit bericht vinden?

  Groeten Esther Roest

 3. Beste anne,

  Ik heb mijn fb pagina gekoppelt aan mij instagram pagina (beide zakelijk)
  Ik krijg veel likes op mijn gepromote bericht (betaald) 800 like die zie ik alleen als ik op de meldingen druk zodra iemand het geliked heeft.

  Nu komt het .:
  Wanneer ik op mijn instagram op die foto druk wat gepromoot is met 800 likes, dan zie ik er geen 800 maar 12 wat mensn in mijn insta lijst hebben geliked,

  Hoe kan dit?

 4. Dank voor de goede tip. Moest hiervoor mijn inloggegevens achterhalen…. en dat is ook gelukt 😉
  Nu heb ik zojuist voordat ik mijn Instagram acc koppelde, een advertentie op FB geplaatst, die nog 2 weken loopt. Kan ik achteraf deze ad nog koppelen aan Instagram

  • anneraaymakers zegt

   Ligt er aan Leni, als je een bericht gepromoot hebt niet, maar als je een ad met de admanager gemaakt hebt, waarschijnlijk wel

 5. marcel zegt

  Hallo Anne,

  Nav jou bericht mbt instagram account koppelen heb ik een vraagje;

  Is het zo dat dan alle berichten welke je op facebook plaatst automatisch ook via je instagram account geplaatst worden?

  Of geldt dit alleen via promotie berichten? En zo ja kun je er dan ook voor kiezen om het bericht alleen via Instagram te promoten?

  En kunt u uitleggen hoe je dit doet?

  Bvd
  Marcel

  • anneraaymakers zegt

   Dat geldt alleen voor gepromote berichten en advertenties Marcel. Alleen bij advertenties kun je er voor kiezen de advertentie alleen op Instagram te plaatsen.

 6. Hi,

  Bedankt voor de handige tip. Helaas lukt het niet met mijn advertenties ook al heb ik mijn instagram account gekoppeld. Enig idee hoe dat kan?

 7. Beste Anne,

  hartelijk dank voor je (wederom) interessante artikel. Om de bewuste koe bij de horens te vatten, heb ik bovenstaande tips opgevolgd en instagram account met zakelijke BodyCare Dronten account gekoppeld. Echter, wanneer ik bericht wil promoten verschijnen slechts de nieuwsoverzichten desktops of mobiele app. en niet de mogelijkheid om via instagram te promoten.
  Wellicht zie ik iets over het hoofd? Heb jij enig idee waar het mis gaat.
  Ik zie je reactie heel graag tegemoet.
  Hartelijke groet,
  Jacqueline Bunk-Grootenboer
  BodyCare Dronten

Speak Your Mind

*