Geblokkeerd op Instagram? Zo los je het op

Deze actie is geblokkeerd - InstagramHeb jij dat ook wel eens gehad? Dat het niet lukt op je Instagram om iemand te volgen, om te reageren op een post of om iets te liken? Je krijgt dan een pop-up met een melding. Er zijn verschillende meldingen die kunnen verschijnen. Bijvoorbeeld zoals je die hiernaast ziet.

Bij dit soort meldingen is het waarschijnlijk zo dat je acties op Instagram worden geblokkeerd. Heel vervelend. Zolang je nog wel kunt inloggen op jouw Instagram-profiel, is er geen reden tot paniek. In dit blog leg ik je uit wat dit inhoudt, wat je er eventueel aan kunt doen en hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen.

Wat is een actie op Instagram?

Eigenlijk wordt alles wat je op Instagram kunt doen, gezien als een actie. Dus het liken van berichten, mensen gaan volgen of reageren op andere berichten. Als je wordt geblokkeerd, kun je één (of meerdere) acties niet meer uitvoeren. Instagram heeft deze maatregel ingesteld om ervoor te zorgen dat het platform geen spam en bots krijgt.

Welke acties kunnen worden geblokkeerd?

De exacte reden is soms lastig te achterhalen, want het kunnen er zoveel zijn.

Misschien heb je niet eens iets gedaan wat indruist tegen de communityrichtlijnen of gebruiksvoorwaarden van Instagram; tóch kan Instagram je blokkeren als jouw actie voor hen verdacht lijkt. Ik som een paar redenen voor je op, waarop Instagram je kan blokkeren:

  • Je reageert te vaak in een korte periode.
  • Je liket te veel berichten in een korte periode.
  • Je plaatst reacties met godslastering.
  • Je volgt te veel mensen in een keer (dus achter elkaar).
  • Je hebt een nieuw account aangemaakt en bent daar té actief op.

Waarom blokkeert Instagram die acties?

Het is natuurlijk irritant als het jou overkomt, maar Instagram heeft wel degelijk redenen voor deze aanpak. Het helpt om het platform veilig te houden. Want met deze maatregel wordt dagelijks een groot aantal spam-accounts verwijderd. Zonder deze maatregel zou je dus dagelijks een hoop spam tegen komen. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Wil jij iedere dag wel zo’n praktische tip voor jouw Instagram-account? Dat kan! Klik hier voor meer informatie over 365 Dagen Instasucces: https://www.fanfactor.nl/online-marketing-trainingen/365-dagen-instagram-succes/

Hoe lang word je geblokkeerd?

Als een actie wordt geblokkeerd op Instagram, duurt dat meestal tussen de 24 – 48 uur. Let op: als Instagram herkent dat je dezelfde achter vaker herhaalt, dan is het mogelijk dat de blokkade van je acties steeds langer duurt.  Instagram kan zelfs je account verwijderen als je het platform (in hun ogen) niet volgens de richtlijnen gebruikt.

Ben je geblokkeerd? Achterhaal dan goed voor jezelf wat de exacte reden is, zodat je die acties in de toekomst niet (op die manier) uitvoert.

Hoe kun je zelf iets doen aan de blokkering?

Ben je geblokkeerd, dan zijn er verschillende opties om hier zelf iets te doen. Ik kan geen garanties geven, maar het is altijd de moeite waard om ze uit te proberen.

1. De-installeer apps op je Instagram-account 

Instagram is niet blij met het gebruik van apps van derden op haar platform. Denk aan apps die vanuit jouw naam allerlei acties uitvoeren. Zoals likes geven of geautomatiseerde berichten sturen. Verwijder dit soort apps direct van je Instagram-account.

2. Gebruik een ander apparaat 

Log je in op je mobiele telefoon en ben je geblokkeerd? Meld je dan eens aan op een ander apparaat. Bijvoorbeeld je laptop of tablet. Een andere mobiele telefoon kan ook. Werkt dit niet? Dan heeft Instagram je IP-adres geblokkeerd. Ga dan door naar de volgende tip.

3. Schakel in op je mobiele netwerk 

Is je IP-adres geblokkeerd? Ga dan van de wifi af en gebruik het internet van je mobiele netwerk. Kun je dan weer acties uitvoeren? Dan heeft Instagram inderdaad je IP-adres geblokkeerd.

4. Meld je probleem bij Instagram 

Werken bovenstaande tips niet? Neem dan contact op met Instagram en meld je probleem. Dat kan op de volgende manier. Ga naar je accountinstellingen links bovenin. Klik dan op Helpcentrum.

Klik dan op Problemen oplossen en hulp bij aanmelden. Klik vervolgens op: Er werkt iets niet.

Vul daar het formulier in en laat Instagram weten wat er aan de hand is.

5. Wacht 24 uur 

Werken de bovenstaande opties niet? Dat is het gewoon een kwestie van geduld hebben. Stop even alle activiteiten op je Instagram gedurende 24 uur. Je account wordt dan vaak vanzelf weer gedeblokkeerd.

Hoe voorkom je dat je wordt geblokkeerd op Instagram

Als Instagram je eenmaal heeft geblokkeerd, moet je extra voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat je niet nog een keer wordt geblokkeerd. Als je account namelijk te vaak is geblokkeerd, kan het zijn dat Instagram je account voorgoed blokkeert en verwijdert. Dat wil je niet, dus voorkom met deze 2 belangrijke tips dat je opnieuw wordt geblokkeerd op Instagram.

1. Vermijd gebruik van apps  

Instagram is niet gediend van nep-likes, nep-interactie of botachtig gedrag op hun platform. Wil je niet geblokkeerd worden? Dan moet je dus geen apps gebruiken op je Insta-account die geautomatiseerde taken uitvoeren.

2. Vermijd bot-achtig gedrag 

Een bot (komt van robot) is een computerprogramma dat op een autonome manier taken kan uitvoeren die normaal door mensen worden gedaan. De bot kan bijvoorbeeld chatten of berichten plaatsen.
Instagram streeft naar een authentieke community. Bot-achtig gedrag wordt dus niet getolereerd. Denk hierbij aan het achterlaten van spam-reacties en volg- / ontvolgacties.

Nu weet je wat je kunt doen als je acties zijn geblokkeerd op Instagram. En -nog belangrijker- hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen. Doe er je voordeel mee!

Speak Your Mind

*