Een geweldige video als omslag op jouw Facebookpagina!

Video is HOT. Facebook wil YouTube van de troon stoten en ze zijn hard op weg om het nummer 1 platform te worden om video’s te bekijken!

Zodra mensen op jouw Facebookpagina komen, kun je het beste de aandacht trekken met een video. Maar die omslagfoto was altijd maar statisch. Was! Want tegenwoordig kun je een video gebruiken als omslag op jouw Facebookpagina. En het grootste voordeel is dat het heel eenvoudig is. Ik leg je in dit artikel uit hoe je heel gemakkelijk een omslagvideo kunt plaatsen!

Ga eerst naar je Facebookpagina en ga met je muis linksboven naar het fotocameraatje (of videocamera, afhankelijk wat er staat). In het scherm verschijnt ‘Omslagfoto wijzigen’.

Je kunt kiezen voor Foto/video uploaden of een video kiezen uit de video’s die je al eens eerder hebt geüpload op je Facebookpagina (‘Choose From Videos’).

In dit geval kies ik voor het uploaden van een nieuwe video. Er opent een nieuw scherm waar je het bestand op je computer kunt kiezen. Kies het videobestand wat je als omslag voor je Facebookpagina wilt gebruiken.

Facebook gaat de video nu uploaden en encoderen.

Zodra Facebook daarmee klaar is, kun je de video nog iets verslepen voor de meest ultieme weergave. De perfecte afmetingen voor een omslagfoto voor je Facebookpagina zijn 828 x 315 pixels. Een video heeft vaak een ander formaat. Let dus goed op hoe je de omslagvideo versleept, je wilt niet dat tekst uit de video wegvalt.

Door mijn video aan te passen met behulp van iMovie en in een filmstrip te laten afspelen, word de video zonder te vervormen goed weergegeven en valt er geen tekst weg.

Heb je de video zo versleept dat deze echt goed wordt weergegeven? Klik dan op ‘Volgende’.

Je kunt het voorbeeld kijken en op ‘Publiceren’ klikken. Zodra je op ‘Publiceren’ hebt geklikt, is de video direct zichtbaar voor de mensen die op jouw Facebookpagina komen.

Niet vergeten!

Wat veel mensen vervolgens vergeten, is het aanpassen van de tekst bij de omslag. Klik op de omslagvideo zodat de video in het scherm opent. Ga naar de 3 puntjes rechts bovenin en klik op ‘Bericht bewerken’.

Voeg een goede titel voor de video toe en vertel iets over de video die je zojuist hebt geplaatst. Als jouw video bijvoorbeeld verwijst naar een event of naar een nieuwe weggever die je hebt gemaakt, voeg gerust een link toe naar de landingspagina.

Ben je tevreden over de tekst bij de video en de titel? Klik dan op ‘Opslaan’. Het resultaat is een geweldige video als omslag voor jouw Facebookpagina!

BESPAAR JE ZELF UREN WERK ÉN STRESS MET DEZE KANT -EN -KLARE SOCIAL MEDIA CONTENT KALENDER. Elke dag compleet ingepland voor je tot en met december 2023. Volledig aanpasbaar voor jouw bedrijf. Kijk snel hier: https://www.fanfactor.nl/de-social-media-kalender/

Het kan zijn dat je deze functie nog niet ziet op jouw Facebookpagina! Het is iets nieuws en mogelijk heeft Facebook dit nog niet voor alle Facebookpagina’s beschikbaar gesteld. Houd het regelmatig in de gaten, want misschien kun je binnenkort wel een video als omslag plaatsen!

Comments

 1. ik heb geen video optie helemaal !! alleen foto ??? er zijn meneer om video toevoeg aan de menu?

 2. A.Kemp zegt

  geldt dit alleen voor bedrijfsgebonden Fb pagina’s?
  Bij mij blijft het oplaadicoon op de omslag alleen maar rondlopen en verder gebeurd er niets namelijk.

  • anneraaymakers zegt

   Probeer het nog eens in een andere browser? Dus als je Internet Explorer gebruikt, probeer dan in Chrome. Het kan ook zij dat de video te groot of te lang is.

 3. Hallo,

  hoe maak ik een filmpje voor mij omslag in 820 bij 312 pixels?

  Groetjes Joni

  • anneraaymakers zegt

   Hallo Joni, als je zelf je video’s niet edit, kun je gewoon een landscape video opnemen met je smartphone. Dat past meestal goed in de omslag

 4. Bij staat er bij de omslag foto niet bij, dat ik een video kan kiezen 🙁
  jammer,
  maar ik zou ook al tevreden zijn met een gif van vallende sneeuw, over de gehele breedte van mijn Facebook omslagfoto

 5. Bedankt voor deze info Anne.
  Ik heb een filmpje gemaakt in Movie Maker van window maar als ik het upload dan ziet het er eerst prima uit, maar als ik op publiceren druk, dan zie ik maar een vierde van het beeld (had nochthans de foto’s opgeslagen in grootte 828 x 315 pixels).
  Ik heb het daarna met iMovie geprobeerd, en opnieuw na uploaden kun je beetje verslepen zoals je uitgelegd hebt, maar na ‘publiceren’ is er slechts 1/4de van het beeld zichtbaar.
  Is er een mogelijkheid om dat te verhelpen?

  • anneraaymakers zegt

   Op dit moment is Facebook heel streng met de maten, Lieve. Niet alleen de foto’s maar het filmpje mag max 828 x 315 pixels zijn

   • Dankjewel Anne!
    Om de foto’s in die maten te hebben, dat lukt mij wel, maar het probleem zal dan zijn in het opslaag van de video, geen idee hoe ik die maten juist zou kunnen maken.

    • Hallo Anne.
     Ik wil heel graag een video omslag en heb al een paar keer de maten gewijzigd ,want er staat Kies voor de beste resultaten 820×462 pixels,niet goed,dus dan 820x 312 pixels,ook niet goed,het staat er wel dat ik deze maten moet hebben,dus ik weet niet hoe ik een video omslag kan plaatsen. Alvast bedankt

 6. Ik krijg alleen de keuze voor foto te uploaden. Kan het zijn dat het nog niet bij alle bedrijfs pagina’s mogelijk is?
  https://www.facebook.com/pg/VVC-Adventure-170183799664276/videos/?ref=page_internal

  • anneraaymakers zegt

   Het kan zijn dat je deze functie nog niet ziet op jouw Facebookpagina! Het is iets nieuws en mogelijk heeft Facebook dit nog niet voor alle Facebookpagina’s beschikbaar gesteld. Houd het regelmatig in de gaten, want misschien kun je binnenkort wel een video als omslag plaatsen!

 7. Hallo,

  Ik zie de laatste tijd vaak dat bedrijven een actieknop en pagina informatie
  echt in de omslagfoto hebben, in de mobiele versie dan.
  Hoe kan ik dit ook instellen?

 8. Bij mij werd in eerste instantie de video optie wel getoond, daarna niet meer. Ik heb mijn cookies opgeschoond en was de functie daarna weer beschikbaar. Via webbrowser desktop lukt video plaatsen niet (toont alleen een snapshot).

  FACEBOOK.COM/HARDLOOPMUZIEK/

 9. Katleen Van Landschoot zegt

  Ik had de optie op mijn pagina vorige week wél, maar toen had ik nog geen geschikte video. Die heb ik nu wel maar nu is de optie om de video op te laden verdwenen op mijn pagina. Ook op desktop.

 10. Hoi Anne, super leuke blog 🙂 Ik heb inmiddels een video banner gemaakt en geplaatst op mijn FB bedrijfspagina: https://www.facebook.com/VideoEssentie.nl/ Als ik andere hiermee kan helpen, hoor ik het graag. Dank je wel voor het delen van al je ‘wijsheden’.

 11. Ricardo zegt

  Hoi Anne,
  T is mij gelukt om een video header te maken.
  Dank je wel!
  Echt leuk!
  Groeten,
  Ricardo
  https://www.facebook.com/ricardoaziz/?boosted_auto_open=BOOSTED_PAGE&boost_id=1467304170022524&notif_

  • Hoi Ricardo, ik ging even kijken om te zien wat je gemaakt had, maar ik zie alleen een foto nu als banner, klopt dat?

   • Hoi Anne (en laerke), jullie gesprek van vorige maand is me opgevallen en ik vroeg me af of jullie misschien kunt helpen! Ook ik heb een video vanaf mijn computer geupload als omslag van een bedrijfspagina, maar bij het publiceren van de video zie ik als resultaat een foto. Weten jullie waar dit aan kan liggen? Vriendelijke groet

 12. Saskia zegt

  Zit er ook geluid bij de video op de omslagfoto?

 13. Hi Anne,
  fijn, bedankt voor deze informatie.
  FB geeft aan dat de lengte van de video header, maximaal 20 – 90 sec. mag duren.
  Is dat ook zo?
  En weet je misschien welke software ik t beste kan downloaden voor pc om dit te maken?
  Hoor t graag,
  Groeten, Ricardo

 14. Helaas, dito hier. Zowel desktop versie als ook in de originele FB-App niet.

 15. Wat een goede tip al weer! Dankjewel.

 16. Facebook is soms wat onvoorspelbaar wanneer het gaat over bepaalde functies die toegankelijk zijn voor Facebookpagina’s. Het kan dus best zo zijn dat de functie (nog) niet beschikbaar is voor iedereen, maar dat in de toekomst wel zo zal zijn!

 17. ik heb ook alleen de optie foto uploaden op mijn laptop (FB)

 18. Helaas ik werk via mijn desktop, maar ik kan alleen maar een foto uploaden.

 19. Op de laptop kan ik alleen omslag foto plaatsen, maar geen video.

 20. Ik zie alleen maar ‘foto uploaden’ als ik op de pc op ‘omslagfoto wijzigen’ klik?

 21. Hey Anne,

  Kan het zijn, dat dit er nog niet is op mijn pagina?

 22. Let Op!

  De video-header op je Facebook-pagina wordt NIET getoond via de FB-app op mobiel. Jammer, want de meeste mensen gebruiken FB op mobiel.

  Getest via mijn pagina:
  https://www.facebook.com/spaansewoning

Speak Your Mind

*