Hoe je de naam van je Facebookpagina met meer dan 200 likes kunt wijzigen

Dit is groot nieuws! Je kunt nu de naam van je Facebook pagina wijzigen, zelfs als je meer dan 200 likes hebt.

En het is kinderlijk eenvoudig!

1. Ga naar de ‘Info’ van je pagina

naamswijziging0

 

2. Klik op ‘Pagina-informatie’

naamswijziging01

 

Naam Facebookpagina

Naam Facebookpagina

Naam Facebookpagina

Naam Facebookpagina

3. Klik achter ‘Naam’ op ‘Bewerken’   4. Wijzig de naam naamswijziging04   5. Je ziet de melding ‘Je verzoek wordt beoordeeld’. naamswijziging05   6. Je ontvangt een e-mail met de bevestiging van de wijziging 7. Je kunt nu ook het Facebook-webadres aanpassen, als je wilt. Dat is wat in de url staat. Dus achter facebook.com/. Je kunt dit ook aanpassen in de Pagina-Informatie. Let op! Als je je webadres al eens aangepast hebt, kan dit helaas niet meer. Je kunt het webadres maar één keer wijzigen.

8. Let op! Als je een likebox op je website hebt, moet je deze ook aanpassen. In de code de naam aanpassen volstaat. Als je dat te moeilijk in de oren klinkt, kun je de code opnieuw aanmaken en kopiëren op https://developers.facebook.com/docs/plugins en plakken op je website (bij WordPress in de widget).

Wil je meer van dit soort handige, inspirerende tips? Meld je dan aan voor 365 Dagen Facebooksucces op https://www.fanfactor.nl/365

Comments

 1. Hi! Dank voor deze tip! Via telefoon werkt dit niet, maar mogelijk wel via de Laptop. Ga ik proberen!

 2. Hoii ik heb geen knop war pagina informatie staat wat nu

 3. Beste Anne,
  Begrijp ik het goed dat :
  – de naam kan vaker gewijzigd worden
  – de url slechts 1 keer?

  Hoor graag!

 4. Dankjewel voor deze tip! nu eindelijk mijn naam ook bij facebook kunnen weizigen naar maxime-art
  http://www.maxime-art.nl voor de geïnteresseerden!

 5. Deze reactie past niet echt bij het onderwerp, maar ik kan NERGENS een antwoord vinden: ik heb naast mijn persoonlijk profiel een pagina (community).
  Voorheen kon ik via het pijltje dat naar beneden wijst, kiezen om te reageren als pagina. Nu is dat niet meer mogelijk. In het facebookforum vind ik wel deze vraag door velen, maar geen antwoord of dat is op te lossen. Wel heb ik gelezen dat FB je wil ‘dwingen’ om een bedrijfspagina te maken? Maar wat, als de pagina niet gaat om een bedrijf, maar ‘gewoon iets om je kennis met anderen te delen’?
  Sorry, dat deze reactie niet echt passend is bij dit onderwerp, mogelijk wel iets voor een expert?

 6. Hoi Anne, hoe krijg ik het facebook-webadres aangepast (artikel 7.).
  Ik heb dit reeds een keer eerder gedaan en inmiddels al weer stappen verder gemaakt, waardoor ik nogmaals wil aanpassen.

 7. Dank je wel Anne! Ik wilde al veel eerder m’n naam wijzigen, gelukkig kon het nu. Direct gewijzigd. Super fijn. Klein detail maar, maar het is gelukt. Van ‘Jij In Zicht’ naar ‘Jij InZicht’.

 8. Hoi Anne, dit is fantastisch nieuws, hier zullen velen heel blij mee zijn. Zelf laat ik dit (voorlopig?) voor wat het is.

Speak Your Mind

*