Hoe maak je een Facebook omslagfoto die er op mobiel wèl goed uit ziet

Update september 2016! Inmiddels is de lay-out van je Facebookpagina weer veranderd en je vindt de juiste maten in dit artikel: https://www.anneraaymakers.nl/nieuwe-maat-facebook-omslagfoto-desktop-en-mobiel/

omslagfoto_Facebook4Je hebt een prachtige omslagfoto gemaakt voor je Facebookpagina, maar op mobiel ziet hij er helemaal niet goed uit. Dat komt omdat de maat van de omslagfoto voor mobiel heel anders is dan voor desktop.

In deze video leg ik uit hoe je een omslagfoto maakt die er zowel op desktop als op mobiel goed uitziet en niet af wordt gekapt.

 

Je kunt je omslagfoto gebruiken om e-mailadressen te verzamelen op je Facebookpagina. Wil je weten hoe? En wil je nog 4 andere manieren hoe je op je Facebook e-mailadressen kunt verzamelen? Download hier het e-book ‘5 manieren om e-mailadressen te verzamelen op Facebook’.

Comments

 1. H. Willems zegt

  Het gaat puur om de afmetingen, 851 x 475 kan in elk programma gemaakt worden, ik heb het met photoshop gedaan. Het werkt prima, bedankt.

 2. Wat een gave tip, super simpel met groot resultaat. dank je wel

 3. Wat als je geen witte rand boven aan je design hebt?

 4. Bedankt voor het delen van deze goede tip!
  De uitleg is niet meer helemaal up to date omdat PicMonkey de bewerking stappen aangepast heeft. Het heeft even geduurd om uit te zoeken hoe het moest maar het is gelukt!

 5. Het was even puzzelen met een kleurtje balk boven en onder, ik heb het via Canva gedaan. Dank voor de tip, nu een mooie omslagfoto wat goed te zien is op zowel laptop als mobiel!

 6. Hij werkt. Dank je wel

 7. Hoi Anne,
  Allereerst complimenten over de hoeveelheid en de duidelijkheid van al je informatie, er gaat een wereld voor me open: dankjewel voor het delen!
  Ik heb alles gevolgd zoals in jouw filmpje, maar toch krijg ik nog een grijze streep aan de onderkant op de Facebook banner, alsof de foto net iets te klein is. Heb je nog een gouden tip hoe dit op te lossen?

 8. kirsten pancras zegt

  Hoi Anne,
  Ik heb net je tips opgevolgd, maar het lukt niet helemaal. Eerst liep m’n hele computer vast door picmonkey, gelukkig was dat opgelost na opnieuw opstarten. Toen heb ik het in Canva geprobeerd en dat ging ook. Alleen als ik daarna op m’n mobiel en m’n Ipad keek, zag ik de witte strepen boven en onder m’n banner, en dat lijkt me niet de bedoeling. Ik heb ‘m daarop dan ook maar weer op de oude manier erop gezet, maar nu mis ik dus op mobiel en de Ipad een stuk. Van beide oplossingen word ik niet blij. Heb je nog tips? Alvast bedankt!

 9. Heel goede tip (weer)!! Ik ga het delen 🙂

Speak Your Mind

*