Hoe maak jij ook zo’n leuk Facebook avatar poppetje?

Zeg vaarwel tegen de tijd dat je alleen je emoties kon uiten op Facebook met het duimpje, hartje of de trieste of boze emoji’s. De nieuwe ‘medeleven’ emoji bracht al mogelijkheden, maar nu hebben we de Facebook avatar! Een poppetje dat je helemaal naar je eigen (gewenste) uiterlijk kunt maken.

Facebook heeft deze week namelijk de Avatar-functie ook in Nederland uitgerold. Facebook avatars zijn vergelijkbaar met Snapchat’s Bitmoji en stelt Facebook gebruikers in staat om een cartoon avatar van zichzelf te maken. Je kunt de avatar gebruiken in reacties, Facebook-stories en Messenger.

Je kunt je nu veel persoonlijker uitdrukken op Facebook op een hele leuke manier.

Als je niet kunt wachten om de nieuwe functie uit te proberen, volg dan de onderstaande stappen om je eigen Facebook-avatar te maken. Deze schermafbeeldingen zijn gemaakt in de Facebook-app op Android, maar de stappen zijn vergelijkbaar in de iOS-versie.

Let op! Je kunt je avatar alleen op je telefoon in de Facebook-app maken, maar als je dat eenmaal gedaan hebt, kun je het wel gebruiken op Facebook op je computer.

Manier 1 om een Facebook avatar te maken:

Stap 1: Open de Facebook-app op je iOS- of Android-telefoon. Tik vervolgens op het menu, de drie horizontale lijntjes rechtsboven in je scherm.

Stap 2: Scroll naar beneden en tik op “Meer weergeven.”

Stap 3: Tik op ‘Avatars’.

(Als je daar geen avatars ziet staan wil dat niet zeggen dat je geen avatar kunt maken. Scrol dan verder in dit blog en ga naar manier 2)

Stap 4: Tik op ‘Volgende’ en dan ‘Aan de slag’.

Hoe maak jij ook zo'n leuk Facebook avatar poppetje

Stap 5: Kies een huidskleur die het beste bij de jouwe past en tik dan op ‘Volgende’.

Kleed je poppetje aan

Stap 6: Ga nu aan de slag met je kapsel, haarkleur, gezichtsvorm, oogvorm en -kleur, make-up, wenkbrauwen, neusvorm, gezichtsbeharing, lichaamsvorm, outfit, etc. en pas je avatar geheel naar wens aan. Er is zelfs een sectie voor gezichtslijnen en teint als je tot in de kleinste details wilt gaan.

Veeg door het werkbalkje heen voor de diverse keuzes. Een leuk klusje.

Als je een reminder wilt  hoe je er eigenlijk uitziet ;-), tik je gewoon op het spiegelicoontje rechtsboven in het scherm om de camera aan de voorzijde van je telefoon te openen.

Stap 7: Als je klaar bent met het aanpassen van je avatar en je tevreden bent met het uiterlijk, tik dan op het vinkje in de rechterbovenhoek van je scherm, vervolgens ‘volgende’ en ‘klaar’.

Youpie!! Nu je klaar bent met het maken van je avatar, kun je op het pijltje rechtsboven tikken om het te delen op Facebook of het in te stellen als een (tijdelijke) profielfoto.

Als je wilt reageren met een avatar, tik op de smiley en dan het paarse lachebekje en kies het poppetje wat het meeste jouw reactie benadert. Dit werkt ook op desktop nu.

Facebook avatar poppetje maken

Manier 2 om een Facebook avatar te maken:

Als je in je instellingen de functie Avatar niet kunt vinden is er geen vrouw over boord. Je kunt je poppetje ook op de volgende manier maken:

Stap 1: Tik op je smartphone onder een willekeurig bericht in een reactie.

Stap 2: Tik op het smiley-icoontje

Stap 3: Tik op het paarse lachebekje

Stap 4: Tik op ‘Avatar maken’

Ga verder met stap 4 van manier 1.

Hoe maak jij ook zo'n leuk Facebook avatar poppetje

Heel veel succes en plezier met jouw avatar die Facebook toch weer een stukje leuker maakt, vind je niet?

Comments

 1. De nieuwe avatars zijn echt lelijk. Het lijkt wel of ze op de pijnbank hebben gelegen. Geen verbetering. Hee jammer want ze waren net zo mooi.

 2. ik wil een ontwerp maken en en daar heb ik een poppetje voor nodig

 3. roggemieke1257@gmail.com zegt

  Waarom passen de avatar zich niet aan naar de periode waar we nu in zijn bv. Pasen

 4. Ik heb mijn Facebook-account verwijderd en een nieuw account aangemaakt. Nu stond de optie “Avatar” er wél bij (tip!)

 5. Ik kan het helaas niet op beide manieren. Ik probeer het al een half jaar, maar ik krijg die optie niet van facebook.

 6. Lukt me niet avatar te maken op iPad ,wel op smartphone nieuw van augustus 2020 . iPad is van 2016 .

 7. Nieuwe iPhone 12 mini en kan hem nog steeds niet maken

 8. Wanneer kan iedereen de avatar verwachten. Heb al ik weet niet hoe vaak de update gedaan. Niks. Methode 1 niks. Methode 2 niks. Erg jammer! Zeg maar teleurstellend

 9. Ik kan nog steeds geen Avatar maken. Zowel optie 1 als 2… dacht dat het wel kon. Jammer…

 10. Net nieuwe iPad, eerst stond avatars als optie genoemd, maar kon het niet maken. Nu is de optie helemaal verdwenen, en methode 2 lukt ook niet, jammer….

 11. Geen avatars en geen paars lachebekje. Dus noch methode 1, noch methode 2 werkt. Dacht dat ik de nieuwste apple i-phone had met de nieuwste updates 🥵

 12. Marjolein zegt

  Ik kan na tig updates nog steeds geen avatar maken…

 13. Mieke Arts zegt

  Avatar gemaakt, grappig. Maar hoe kan ik eigen jurkje maken wat bij mij past?

 14. Daniëlle van Tilburg zegt

  Hi Anne, weet je ook of je de Avatar in een bericht kunt plaatsen?
  Bij mij lukt het enkel om te plaatsen bij een opmerking, niet direct als een bericht aan iemand….

  • Anne Raaymakers zegt

   Ik kan mijn avatar ook niet delen in een bericht. Anderen wel. Ik weet niet waarmee het te maken heeft. Misschien over een tijdje, lukt het wel.

 15. Optie 1lukt bij mij sws niet
  Optie 2 ook niet, zie geen paars lachebekje
  Update FB update IOS maar lukt niet !!!

 16. Dag Anne, dank je wel voor je Ninja tip. Eindelijk is het gelukt om een Avatar te maken. Een leuk speeltje. Nu nog hopen dat het werkt, want ik zie geen paars vlakje…?

 17. Helaas, android 10 , laatste versie FB methode 1: onder meer opties, geen avatar kopje en methode 2: geen paars lachebekje
  Ik weet het even niet meer. Ook al een nieuwe installatie gedaan. Geen verbetering….Er zijn er al meer zag ik hierboven.
  Al iemand dit probleem weten te tackelen?
  ????

  • Ik kan ook nog steeds niks maken .optie 1 en 2 gaan ook niet bij mij.ik ben benieuwd hoe dit opgelost word .groeten Diane

 18. Ik had een paar dagen verschillende avatars, maar ze zijn allemaal verdwenen. Jammer vond ze erg leuk

 19. Mary-Anne zegt

  Ik heb ook geen mogelijkheid om een avatar te maken! Beide opties niet en ook niet als een vriend een avatar gebruikt ook niet de mogelijkheid om het te proberen, want die tip had ik nog gekregen. Al 2x de app ge-update, maar niks, nakkes, nada! Erg jammer dat het dus niet voor iedereen mogelijk is!

 20. Ans Reurings zegt

  Hallo ik kan ook nergens de avatar functie vinden

 21. Hoelahoep zegt

  Hier ook niet mogelijk, iPad 3e generatie
  Niet via de app maar ook niet via de browser
  Heb de nieuwste os versie en de nieuwste FB versie

  • Anne Raaymakers zegt

   Ook niet met manier 2, Hoelahoep?

   • Heb de avatar van fb eindelijk kunnen veranderen op mn android maar via mn splinternieuwe samsung tablet dus niet.kreeg steeds de melding dat het niet werd ondersteund en dat ik een webbroser moet nemen.??? Snap er dus niks van. Dat zijn andere soort avatars met leukere mogelijkheden

 22. Denise zegt

  Op mijn samsung smartphone heb ik de optie.
  Op onze tablet samsung ( Android) die jonger is dan mijn smartphone niet.
  Ik kan ook niet via mijn tablet ( samsung) mijn gemaakte avatar gebruiken die ik op mijn smartphone gemaakt heb.
  Het zijn geen oude modellen dus daar kan het niet aan liggen.
  Mijn man heeft het op zijn iPhone en IPad geen van beiden.

 23. Petra Querelle zegt

  Hoi Anne, ik heb het avatar poppetje gemaakt, maar kan die kleine details niet vinden. Ik heb sproeten, die zou ik graag toe willen voegen.
  Groetjes Petra

 24. Beste Anne,
  Bij mijn kinderen en mijzelf is het gelukt.
  Bij mijn vrouw (nog) niet. Manier twee ook geprobeerd….maar wat bedoel je met paars lachebekje?

 25. Dag Anne, leuk dat je dit deelde. Nu heb ik eindelijk ook een avatar kunnen maken. Ik kan hem alleen niet als profielfoto instellen. Misschien omdat ik de tweede methode moest gebruiken?

Speak Your Mind

*