Hoe plaats je een Facebook Like Box op je website

Sinds ik een Like Box op mijn website heb (zie hiernaast) stromen de ‘vind-ik-leuks als vanzelf binnen. Een Like box nodigt uit tot liken van je pagina, omdat de bezoeker van je website of blog in de Like Box zijn of haar vrienden ziet, die jouw pagina geliked hebben. ‘Social proof’ noemen ze dat.

Wil jij ook een Like Box op je website of blog? Als je een WordPress site hebt, is dat heel eenvoudig (let op, dit werkt niet bij een WordPress.com site, alleen als je een WordPress installatie hebt op je eigen domein).

1. Installeer de plugin ‘Advanced Custom Facebook Likebox Widget’

 

likebox1

 

2. In ‘Weergave -Widgets” sleep je de widget naar je menubalk

 

likebox2

 

3. Plaats de url van je Facebook pagina en pas titel, kleuren en breedte en hoogte aan

 

likebox3

Klaar!

Wil je meer van dit soort handige, inspirerende tips? Meld je dan aan voor 365 Dagen Facebooksucces op https://www.fanfactor.nl/365

 

Comments

 1. Bedankt! De Like Box is er niet meer sinds 2015. We zouden graag de nieuwe like box plaatsen op onze Sieraden Webwinkel https://puregems.eu maar de link naar je instructie artikel werkt niet meer: https://www.anneraaymakers.nl/2015/03/31/in-tien-stappen-de-nieuwe-likebox-op-je-wordpress-website/

 2. Als ik de facebook like page wil toevoegen werkt het niet… Hoe kan dit?

 3. Kan Facebook content van eigen facebookpagina (zeg maar streaming) ook op een website worden geplaatst die zonder wordpress is gemaakt (puur html), zonder plug-ins etc. ?

 4. dag Anne,

  Met belangstelling jouw artikel gelezen. Bij het invoeren URL krijg ik steeds een foutmelding: Not a valid FB url. Wat doe ik fout? De url startpagina FB gekopieerd en geplakt in de widget.

 5. Ik moet eens zo’n add-on voor blogger zoeken, ik blog namelijk bewust via Blogger en dat werkt erg goed. Maar tot nu toe heb ik nog niet zoveel met Facebook gedaan, het positieve mensen kunnen niet disliken.

 6. Hi Anne,

  De methode die jij gebruikt voor het plaatsen van een Facebook like box op een WordPress website werkt prima. Het enige ‘nadeel’ is dat er een plugin voor gebruikt wordt. Plugins zijn prima, maar sommige sites gebruiken er ontzettend veel, waardoor de site traag kan worden. Als dingen dus eenvoudig zonder plugin kunnen, heeft dat mijn voorkeur.

  Ik heb zelf een blog geschreven over hoe je de Facebook lix box kunt op je WordPress website kunt plaatsen, zonder gebruik te maken van een plugin. Misschien een goede aanvulling op jouw blog en het overwegen waard 🙂

  Facebook like box op je WordPress website: http://www.webdesignenonlinemarketing.nl/wordpress/facebook-like-box-op-je-wordpress-website/

 7. Ik hoop dat jij fijn geniet van je vakantie en dat jouw achterban mij verder kan helpen.
  Ik heb een en ander gedaan zoals boven beschreven in mijn Wp-site (Helaas heb ik bij het starten van deze Side de sitebars aan weerszijden weggehaald en ik kan ze niet meer terughalen)
  Nu heb ik de FB-box onder de tekst geplaatst maar ik zie alleen maar een lege box.
  Daar moet dan nog een FB-like knop in toch? Hoe?

  • André,
   Ik wil je adviseren om toch (de rechter) sidebar terug te plaatsen, eerste reden dan gaat de installatie va deze widget beter en twee dat is gebruikelijker en daarmee maak je het voor je bezoeker makkelijker om je te like’n op Facebook.

   • Hallo Johan, dat is juist een probleem. Na het plaatsen van mijn met Artisteer gemaakt thema in WP besloot ik die Sidebars te verwijderen. Er is echter geen mogelijkheid om die Sidebars weer terug te plaatsen.
    Voor het geval het me wel zal lukken dan de volgende vraag hoe verwijder ik die link die in de box staat?

    • Andre,
     Als je een Theme in Artisteer maakt dan kun je hem niet alleen exporteren voor WP maar ook als Artisteer bestand opslaan, als je dat bestand nog hebt dan kun je in Artisteer je aanpassingen doen en een nieuwe export maken. Ook de link kun je zo verwijderen.

     Als je wilt dat ik er even wat dieper naar kijk (het voor je doe) dan moet je maar even een E-mail sturen naar johan@johaneven.nl. In ruil voor een referentie achteraf help ik je graag.

   • Ik zie dat de reply die ik geplaatst had verdwenen is. Dus probeer ik het nogmaals.
    Ik graag die sidebar rechts teruggeplaatst helaas is dat niet mogelijk.
    Ook als ik nu een nieuwe pagina in WP aanmaak zit de sidebar er niet meer bij, terwijl deze wel in WP aanwezig waren na mijn met Artisteer gemaakt thema. Ik heb deze sidebar dus vanuit WP verwijderd.
    Andere vraag: is de link in de FB-likeBox te verwijderen?

 8. Michael Schulze zegt

  Hallo Anne,

  Bedankt, goed idee en met jouw aanwijzingen snel geregeld.
  Het moeilijkste was mijn facebookprofiel achterhalen 🙂

  Thx,

  Michael

 9. Hi Anna, Dankzij je webinar ben ik met FaceBook aan de slag gegaan. Je idee neem ik graag over maar vanuit technisch oogpunt gebruik ik zo min mogelijk plugins. De like box die ik gebruik komt van FaceBook zelf af https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-box-for-pages

  Maar verder hele goede tips, ik blijf je in de gaten houden!

 10. Jeroen zegt

  Dank voor dit artikel, een goede reminder dat ik zoiets nog http://www.compassionnewsnetwork.eu moest zetten. Alleen spijtig dat bij mij de functionaliteit de kleuren via hexcodes in te stellen niet lijkt te werken 🙁

Speak Your Mind

*