In tien stappen een Facebook Likebox op je WordPress website

In deze video leg ik je uit hoe je in tien eenvoudige stappen zelf de nieuwe likebox kunt plaatsen op je WordPress website.

1. Ga naar https://developers.facebook.com/docs/plugins en klik links in het menu op ‘Page Plugin’

2. Pas de url van je pagina aan en druk op enter

3. Klik op ‘get code’

4. Kopieer de tweede code

5. Ga in het WordPress dashboard naar ‘Weergave – Widgets

6. Sleep een tekstwidget naar je sidebar

7. Of als je er al een widget hebt staan met je oude likebox, dan kun je de code verwijderen

8. Plak code 2 in de widget en enter

9. Kopieer code 1 van pluginpagina en plak die er onder in de tekstwidget

10. Klik op opslaan

Nu kun je de nieuwe likebox op je website bewonderen.

Comments

 1. ik heb een vraag.
  waar kan ik wordpress vinden en dan dashboard?
  moet ik dat downloaden?

 2. Hallo Anne, nav je tip in de 365 OKK ben ik aan de slag gegaan met mijn Facebook Likebox. Hij stond er binnen de kortste keren op zowel in de sidebar als in de footer. Maar: wel zichtbaar op mijn windows 10 laptop, niet zichtbaar op mijn Ipad en Iphone. Heb al voor het kleinere model likebox gekozen en ik heb hem smaller gemaakt maar dat maakte niet uit. Ook de sidebar breder maken werkte niet. Wat nu? Alvast bedankt. O ja, hij staat op mijn testpagina en is niet zichtbaar in het menu. /test

 3. De basis van deze informatie klopt nog steeds. Alleen is nu de wp insert code plugin nodig voor de tekst in de eerste header. (op YouTube staat een goede video: https://www.youtube.com/watch?v=Unbg8l_MZ-M )
  Wel super leuk dat de link nu heen en weer is gemaakt tussen FB en mijn website.

 4. Het lukt mij niet om de page plugin te plaatsen. Zowel niet via de tekstwidget als via de widget van Jetpack. Ik krijg alleen een klein stukje te zien. Zie mijn homepage. Wat doe ik fout?

 5. Dank je wel Anne.
  Heb geen Wordpress maar via Novosite ook heel eenvoudig gelukt!

  Hartelijke groet,
  Annette

 6. Ik heb hem geplaatst. Ging super gemakkelijk, alleen hij is veel breder dan mijn oude plugin. Ik zie nergens een optie om de breedte in te stellen, maar zelfs al zou dat kunnen, mijn sidebars op mijn site zijn niet breder dan ong 120 pxs en ik heb geen mogelijkheid om die breedte aan te passen. De nieuwe FB plugin is tenminste 280 pxs!
  Heb hem nu maar weer verwijderd en de oude nog even teruggeplaatst.

 7. Dankjewel Anne,
  Heb hem geplaatst. Is ook meteen aanleiding om komende week wat werktijd te plannen aan de website om hem te verbeteren.

 8. Dankjewel Anne! Ben ik er in elk geval op tijd bij!
  Hartelijke groet,
  Hester

Speak Your Mind

*