Facebook berichten op je website of blog plaatsen

Wist je dat het mogelijk is een Facebook bericht te ‘embedden‘ op je website of blog. Ik adviseer altijd je communicatiekanalen aan elkaar te koppelen. Met Facebook ‘embedded posts‘ koppel je dus je website aan Facebook op een hele eenvoudige manier. Onder dit artikel zie je hier een voorbeeld van.

Hoe doe je dat?

1. Ga naar een publiek bericht op Facebook. Dat kan een bericht van een persoon of van een zakelijke pagina zijn.
2. Klik rechts bovenin het bericht op de drie stipjes.

Facebookbericht insluiten op je website
3. Klik op ‘Insluiten’
4. Kopieer en plak de code die je dan ziet in de html van een pagina van je website of in een blogbericht op je blog

Facebookbericht-insluiten-code

Het ingesloten bericht zal alle inhoud weergeven zoals die ook in het Facebookbericht stond, zoals een link en aantal likes, shares of comments.

Let wel, als je een bericht van een ander insluit, en dit bericht wordt op Facebook verwijderd, dan zal het bericht ook niet meer weergegeven worden op je website of blog.

Een Facebookbericht dat alleen met vrienden of bepaalde gebuikers is gedeeld, kan niet voor deze functie gebruikt worden.

 

BESPAAR JE ZELF UREN WERK ÉN STRESS MET DEZE KANT -EN -KLARE SOCIAL MEDIA CONTENT KALENDER. Elke dag compleet ingepland voor je tot en met december 2023. Volledig aanpasbaar voor jouw bedrijf. Kijk snel hier: https://www.fanfactor.nl/de-social-media-kalender/

Wat kun je hier nou mee?
Als je een bericht van je zelf insluit, zou dit best eens meer likes voor je op kunnen leveren. Bezoekers van je website die dit bericht niet op Facebook hebben gezien, zien het nu op je website. Je zou ook berichten van een ander kunnen verwerken in je blogberichten, bijvoorbeeld van een autoriteit op een bepaald gebied. Heb jij nog ideeën of mogelijkheden voor ingesloten berichten? Deel ze in een reactie.

VOORBEELD:

Comments

 1. Leuk artikel!

 2. Hoi Anne,

  Als ik van mijn facebooksite iets probeer in te sluiten krijg ik alleen maar een melding “Deze inhoud is niet meer beschikbaar” met daaronder een lap tekst dat eventueel de link verlopen is of ik geen toegang tot de pagina heb.
  Kun je je eigen artikelen niet insluiten?

  Groet
  Marcelle

 3. Super! Wat zijn er veel goede tips over Facebook van je te vinden op internet! Echt heel fijn voor beginners/ niet zo handige Facebookers als ik.

 4. Hoi Anne,

  Als ik dat doe zie ik alleen maar 1 regel met een verwijzing naar facebook maar verder geen tekst of hoeveel likes. Doe ik iets verkeerds?

 5. Hallo Anne, ik doe dit al een tijdje op mijn website, maar heb nog wel een andere vraag is het ook mogelijk dat de facebook berichten automatisch op je website komt. Net zo als twitter? nu moet ik per bericht steeds insluiten maar kan mijn fb pagina niet automatisch insluiten? Ik hoor graag van je.

 6. Hoi Anne,

  Is het ook mogelijk om automatisch linkedin groep berichten op onze website blog te plaatsen?

  mvg

  Ronald

 7. Dank voor deze tip over facebook insluiten in je blog. Weet je ook of dit andersom mogelijk is. Een blogger bericht (met blogger.com) automatisch op je Facebook fanpage laten verschijnen? Ik kan op internet er iets over vinden. Dank.

 8. Mijn website is gemaakt in Shop Factory, werkt dit ook hier ?

  • anneraaymakers zegt

   Ik ken Shop Factory niet Philomena, maar als je de html kunt aanpassen, is het mogelijk Facebook berichten in te sluiten.

 9. Hoi Anne,

  Bij mij lukt het helaas niet 🙁
  Lukt dit niet op de gratis versie van Wordpress?

  Dank je!

 10. Ik doe het ook fout, helaas. Ik copieer en plak de code, maar op de site verschijnt alleen een lap coderingstekst. Wat zou ik fout doen? Het is een wordpress-site.

 11. Hoi, ik krijg alleen dit te zien:

  “Bericht door Hondenschool Zuidplas.” met een hyperlink naar het bericht.

  Wat doe ik fout?

  • anneraaymakers zegt

   Krijg je dat te zien in je WordPress Monique? Zo ja, kijk dan even naar het voorbeeld van die pagina, als het goed is zie je de Facebookpost dan wel.

 12. kan je ook een koppeling maken waarbij je alle newsfeed van je pagina meteen op je website krijgt, zodat je dat niiet steeds opnieuw hoeft te embedden?

 13. Marieke Anthonisse zegt

  Hoi Anne, ik zie dat de geplaatste ‘comments’ niet worden vertoond, alleen het bericht dat jij (ik) hebt gemaakt. Wel mooi dat je vanuit daar kunt doorklikken naar FB pagina.
  En ik snap nu ook wel dat alle comments niet worden getoond, kan namelijk nogal een lang verhaal worden 😉
  Groet, Marieke

 14. Marieke Anthonisse zegt

  Hoi Anne, goed zeg! Ik heb het ook meteen toegepast, geweldig! Groet, Marieke

 15. Hele goede tip! Zal mijn webbouwer checken, waar ik dan de code moet plaatsen!

 16. Wat leuk, meteen bij mijn beide sites toegepast. Dank je wel voor deze geweldige tip!

 17. Henk van der Wijk zegt

  Hoi Anne,

  Je niet meer gezien zondag bij Eelco, jammer!

  Bedankt voor deze prima tip.
  Misschien kan ik jou blij maken met de volgende:
  http://allfacebook.com/ads-manager-six-domain-sponsored-stories-images_b123689

  Hartelijke groet,
  Henk

Speak Your Mind

*