Hoe plan je berichten in op Facebook?

Hoe plan je berichten in op Facebook - 600 witWist je dat je op Facebook berichten gemakkelijk in kunt plannen? Dit betekent dat je op één moment meerdere berichten klaar kunt zetten voor de komende dagen, weken of zelfs voor de komende maand! Ideaal voor als je niet dagelijks op Facebook wilt zitten of voor als je op vakantie gaat. In dit artikel leg ik je uit hoe je Facebookberichten kunt inplannen en hoe je deze, nadat je de berichten hebt ingepland, kunt bewerken.

Het inplannen van berichten

De mogelijkheid om op Facebook berichten in te plannen kan een uitkomst bieden als je niet op kantoor bent of op vakantie gaat. De functie van Facebook geeft je de mogelijkheid voor een bepaalde periode berichten in te plannen. In plaats van iedere dag, soms zelfs meerdere keren per dag, op Facebook te zitten om de berichten te plaatsen, kun je berichten klaar zetten en op deze manier tijd besparen.

Afbeelding 1Het inplannen van berichten werkt bijna hetzelfde als het plaatsen van een bericht. Als je een bericht wilt inplannen, heb je bij het opstellen van het bericht nog steeds de mogelijkheid een afbeelding en locatie toe te voegen. Het verschil met het plaatsen van het bericht is dat je bij het inplannen van een bericht, de datum en tijd waarop het bericht gepubliceerd moet worden, kunt selecteren.

Als je voor het eerst een Facebookbericht gaat inplannen, ga je eerst naar je eigen Facebookpagina. Maak het bericht eerst helemaal zoals je het zou willen publiceren. Voeg eventueel een afbeelding of een link toe. Je klikt waarschijnlijk altijd op publiceren nadat het bericht af is. Als je op het pijltje naast ‘Publiceren’ klikt, zie je in het menu de mogelijkheid het bericht in te plannen.

Afbeelding 2

Er opent een nieuw venster, waar je kunt kiezen voor publicatieschema of verspreidingsschema. Ik raad je aan voor publicatieschema te kiezen, waar je de datum en het tijdstip van het publiceren kunt aangeven. Is het bericht helemaal naar wens? Klik dan op ‘Plannen’.

Berichten wijzigen nadat ze zijn ingepland

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een bericht hebt ingepland, maar dat je toch nog iets in het bericht wilt wijzigen. Ga dan naar ‘Publicatietools’ boven aan je pagina en dan naar ‘Geplande berichten’.

Je kunt ook op je pagina klikken op ‘Berichten bekijken’ (achter het aantal ingeplande berichten). Dan kom je ook in het overzicht met ingeplande berichten.

berichten_bekijken

Wil je in geplande berichten een bericht aanpassen? Klik dan op het bericht wat je aan wilt passen. Het bericht komt dan in het venster te staan, waar je de mogelijkheid hebt het bericht te bewerken.

Afbeelding 4

Nadat je op ‘Bewerken’ hebt geklikt, kun je de tekst van het bericht aan te passen. Het is bij Facebook helaas niet mogelijk de afbeelding bij het ingeplande bericht aan te passen. Ook de afbeelding, behorende bij de link die in het bericht is geplaatst, kan niet worden gewijzigd. Als je de afbeelding of een link met een afbeelding wilt wijzigen, moet je een nieuw bericht maken en deze inplannen. Vergeet dan niet het oude ingeplande bericht te verwijderen.

Als je al in het overzicht met de ingeplande berichten zit, hoef je niet opnieuw terug naar de startpagina om een nieuw Facebookbericht in te plannen. Je kunt boven het overzicht kiezen voor ‘+ Maken’ en een nieuw bericht opstellen.

Afbeelding 5

Ben je vanuit het overzicht van geplande berichten direct naar ‘Maken’ gegaan, dan zie je na het opstellen van het bericht gelijk de optie het bericht in te plannen. Plan het opgestelde bericht met de nieuwe afbeelding weer in en vergeet het oude bericht niet te verwijderen.

Afbeelding 6

Berichten opnieuw inplannen

Heb je een bericht opgesteld en is het bericht wel naar wens, maar wil je het bericht toch op een ander moment laten publiceren? Dit is geen probleem. Je gaat naar het overzicht met de geplande berichten, opent het bericht waarvan je de planning wilt aanpassen en kiest voor ‘Opnieuw inplannen’. Kies een nieuwe datum en tijd voor de publicatie van het bericht.

Afbeelding 7

Toch meteen publiceren

Het kan natuurlijk zo zijn dat het bericht wat je eigenlijk voor het einde van de week klaar hebt staan, vandaag goed in zou spelen op een nieuwsbericht of trend. Geef dan in het menu, in bovenstaande afbeelding, aan dat je het bericht wilt publiceren.

Mocht het bericht verwijderd moeten worden, omdat je bijvoorbeeld een nieuw bericht hebt opgesteld met een andere afbeelding, kun je in het menu kiezen voor ‘Verwijderen’.

BESPAAR JE ZELF UREN WERK ÉN STRESS MET DEZE KANT -EN -KLARE SOCIAL MEDIA CONTENT KALENDER. Elke dag compleet ingepland voor je tot en met december 2023. Volledig aanpasbaar voor jouw bedrijf. Kijk snel hier: https://www.fanfactor.nl/de-social-media-kalender/

En? Denk jij dat je gebruik gaat maken van de mogelijkheid Facebookberichten in te plannen?

Comments

 1. Per ongeluk maandelijks gepland. Maar hoe nu de planning uitschakelen?

 2. Tamara Verdurmen zegt

  Beste, mijn facebook is vernieuwd naar de donkere versie en vernieuwde versie. Hier vind ik het nergens om berichten in te plannen.

 3. Hi Anne,
  Bij mij is het inplannen helemaal veranderd en probeert FB me nu naar business suite te krijgen. Kan je daar een keer een uitleg overschrijven?

 4. Angelique Tijbosch zegt

  Beste Anne,
  Wat leg je alles goed uit ! Toch even een vraag mbt de ingeplande berichten. Deze staat bij mij niet op volgorde van datum (dus alle data van de ingeplande berichten staan door elkaar) dat is niet handig als je even het een en ander wil checken en of aanvullen.
  Hoe krijg ik de ingeplande berichten op volgorde van datum?
  Met vriendelijke groet,
  Angelique

 5. Ik heb wel een knop ‘plaatsen, maar daar zit geen driehoekje naast. Hoe moet ik nu inplannen?

 6. saskia dobbelaere zegt

  hallo kan je ook evenement op bepaalde terugkerende data promoten?

 7. Deze functie werkt al enige tijd niet meer op Facebook, storing? Of hebben ze deze functie eruit gebouwd? Op Pagina’s (app) werkt deze overigens wel nog.

 8. Hoi Anne,
  ik zie sinds een tijdje de optie om je FB berichten in te plannen niet meer. Doe ik iets fout of is er iets veranderd?
  Ik hoor het graag.
  Groeten Mira

 9. Ik heb de knop publiceren helemaal niet

 10. Ik plan altijd heel veel berichten van te voren in maar helaas werkt dit al een paar maanden niet meer. Ik begin nu door mijn `voorraad` geplande berichten heen te gaan. Heel vervelend 🙁 Als ik een bericht maak zie ik alleen een knop ´nu delen’. Als ik een bericht maak via Publicatietools, Geplande berichten, dan via het plusje + Maken, zie ik wel een knop Plannen. Maar vervolgens kan ik alleen kiezen voor Publiceren, Datum in verleden geven of Concept opslaan. Het is volgens mij gebeurt met een automatische uitrol van een nieuwe versie van Facebook.

  • Brenda zegt

   Beste Anne, bedankt voor de zinvolle blog. Ik als beheerder kan op mijn Iphone wel de geplande berichten verwijderen of opnieuw inplannen maar niet bewerken. Voorheen kon ik dat wel.. weet jij waar dit aan kan liggen?

   Ik heb de app gisteren verwijderd en opnieuw geopend in de app store maar ook dat helpt niet.

 11. Zou handig zijn, maar ik zie alleen een knop ‘plaatsen’, Niks nie pijltje voor keuzes. Doe ik iets verkeerd of heeft FB dit inmiddels geripped?

 12. Dag Anne,

  Erg handig en ik ga het ook direct gebruiken maar weet je toevallig of je dit ook repititief kan maken. Ik heb een thema bericht voor elke dag van de week en wil graag dat elke week opnieuw hetzelfde bericht op maandag, dinsdag, enz. getoond wordt.

  mvg

  Kristof

 13. Typisch, net hier een bericht geplaatst en is nu verwijderd…..
  Maar enfin, het werkt nu niet meer in internet explorer. Melding bericht ophalen en er gebeurt niets.
  Maar…. in Google Chrome werkt het wel.
  Dit ter info. Dus als je alleen internet explorer gebruikt en het werkt niet, doe het dan met een andere browser.

 14. Hallo Anne. Ik heb een vraag of berichten die je gepubliceerd hebt op facebook weer actief kunt maken (dus kopiëren) en kunt gebruiken voor een later tijdstip, zodat ze dus repeterend worden?

 15. Monique zegt

  Hallo Anne. Een vraag. Je hebt een blogbericht ingepland voor op je website. Dat bericht wil je ook alvast klaarzetten en inplannen voor op Facebook. Bijvoorbeeld een half uu nadat je het bericht op je website hebt ingepland. Als ik dat nu doe, krijg ik (uiteraard) een melding in Facebook “pagina niet gevonden”. Kun je dit bericht dan toch alvast in facebook inplannen en wordt dan op het juiste moment juist weergegeven? Dus met de correcte link en afbeelding? Bedankt & groetjes, Monique

 16. Marcella zegt

  Goedemorgen Anne,
  Ik heb deze informatie veelvuldig gebruikt. Nu is Facebook iets veranderd en ka ik de linken van een andere Facebook pagina nog wel inplannen, maar staat er alleen de url en niet meet zo’n mooi vlakje met tekst en foto. Weet jij wat ik daaraan kan veranderen?

 17. Ik heb diverse evenementen gepland op een latere datum. Nu heb ik al een paar keer ervaren dat het evenement niet gepubliceerd wordt op de aangegeven datum. Bij mij blijft er staan dat het evenement gepland is voor die bepaalde datum en tijd en verder gebeurt er niets. Ik kan het evenement bij iemand anders op facebook ook niet zien.

 18. joke van t hof zegt

  Op mijn facebookpagina van een besloten groep is de instelling: gezien door 20, 30 etc onder een bericht verdwenen. Kan nergens terugvinden hoe deze weer in te stellen.

 19. ik gebruik het ontzettend veel, het enige wat stoort is dat zomertijd/wintertijd nooit goed meelopen. Dan wordt je bericht ineens pas een uur later gepubliceerd. Lastig als je bijvoorbeeld een blog deelt.

 20. Het vervelende is van wanneer ik voor mijn pagina een bericht inplan, dit bericht na het publiceren niet op mijn tijdlijn te zien is en ook niet bij anderen. Dit gebeurt elke keer weer helaas.

Speak Your Mind

*