8 Facebook marketing tips

FacebookHeeft jouw onderneming ook een fanpage op Facebook? Hier volgen 8 marketingtips om er nog meer uit te halen:

1. Geef mensen een reden om te ‘liken’. Verleid hen om op de ‘vind ik leuk’ button te klikken door hen iets leuks aan te bieden. Een gratis e-book, een kortingsbon of gratis tips.

2. Stel vragen waaruit blijkt dat je geinteresseerd bent in je fans. Zorg dat ze leuk zijn om te beantwoorden. Bijvoorbeeld: “de gekste update ooit in mijn timeline was……….
Zorg dat het een vraag is die gemakkelijk en snel te beantwoorden is en die antwoorden oplevert die leuk zijn voor anderen om te lezen.

3. Gebruik afbeeldingen in je updates. Bijna alle mensen zijn visueel ingesteld en een afbeelding vrolijkt ieders timeline op.

4. Betrek je fans bij je bedrijf. Deel vreugde en succes met hen. Geen borstklopperij maar bijvoorbeeld een mijlpaal, een jubileum, een medewerker die uitblinkt, een nieuw product.

5. Post op vrijdag. Onderzoek wees uit dat Nederlanders het actiefst zijn op Facebook op vrijdag.

6. Activeer je fans. Je schare fans op Facebook is een club, geen lijst. Geef hen speciale inside informatie, vraag hun mening over je nieuwe idee of product. Doe wat met de feedback die je krijgt en vertel wat je er mee gedaan hebt.

7. Organiseer een wedstrijd. De toepassing Wildfire kan je daarbij helpen.

8. Check je fanpage statistieken en anticipeer er op.

Zou je wel iedere dag zo’n goede tip in je mailbox willen vinden? Abonneer je dan op 365 Dagen Facebooksucces. Je krijgt een systeem dat werkt en waardoor je in een flow belandt. Hierdoor hou je het wel vol én heb je maar kort de tijd nodig voor je Facebook Marketing. Kijk op www.fanfactor.nl/365

 

Comments

 1. Wat ik heb gedaan om mn prive FB en mn FB pagina te scheiden is een 2de account aangemaakt en daarmee beheer ik de pagina. Wel heb ik ook mijn prive account beheerder ervan gemaakt zodat ik evt toch aan prive vrienden en kennissen de pagina kan laten delen als ze dat willen.

 2. Gonnie, ik heb een prive FB pagina alleen voor vrienden ingesteld.
  Op hetzelfde account heb ik een aparte bedrijfspagina gemaakt voor mijn webshop die dan openbaar is ingesteld.
  Tot zover ben ik tevreden hiermee, via tandwieltje kon ik berichten plaatsen instellen / prive / zakelijk.

  Onlangs heb ik mijn FB gekoppeld aan de website en hierdoor komt mijn prive FB zichtbaar en dat wil ik niet.

  Anne, inmiddels heb ik al meer dan 200 likes.
  Ga ik deze verliezen als ik n nieuwe zakelijk FB pagina maak op ander email adres ?
  Volg knop instellen lukte wel prive, niet op de aparte zakelijke pagina; klopt dit ?
  Dus heb ik hem even onzichtbaar gemaakt.

 3. mijn privee FB pagina heb ik ingesteld op ”zichtbaar voor vrienden (zonder kennissen)” dat wil ik zo houden. Nu heb ik ook een bedrijfspagina aangemaakt die ik natuurlijk algemeen Openbaar ingesteld wil hebben. Weet jij of dat kan? tot nu toe lukt het me niet. ik vind geen antwoord, weet jij het of ken jij slimme mensen die het weten? Ik volg je op twitter

Speak Your Mind

*