Wanneer kun je het beste een bericht plaatsen op je Facebook pagina?

Die vraag krijg ik heel vaak. Natuurlijk wil je dan weten wat de beste tijd is om een bericht te plaatsen op Facebook dat door velen gezien wordt.

Mijn antwoord? Dat weet ik niet. Dat is voor ieder bedrijf, iedere doelgroep en iedere pagina anders.

Maar je kunt er wel achter komen! Heel eenvoudig en snel eigenlijk. Kijk maar eens in de statistieken van je pagina bij ‘berichten’. Daar zie je dit overzicht:

statistiekenZie je dat? Mijn ‘mensen’ zijn vaak ’s avonds aan het Facebooken. Waar je dus rekening mee moet houden is, dat mensen vaak in hun vrije tijd Facebooken. En dat ze dan jouw berichten zien.

Wil dat zeggen dat ik iedere avond rond 21:30 uur een bericht moet gaan plaatsen? Nee hoor, rond die tijd doe ik liever andere dingen. Ik plan gewoon overdag een bericht in voor ’s avonds. Ik plan meestal zelfs een week vooruit.

Heel eenvoudig met de berichtenplanner:

plannen

 

Wil je meer van dit soort handige, inspirerende tips? Meld je dan aan voor 365 Dagen Facebooksucces op https://www.fanfactor.nl/365

 

Comments

 1. En hoe kijk je dan aan tegen Buffer? En ik zag dat je met postplanner geen linkedinberichten kunt plaatsen. Doe je dat via een ander programma? Ben benieuwd om te horen!

 2. Hallo Anne,
  Ik loop een beetje achter met alle opdrachten, dus vandaar nu pas mijn vraag:
  Je geeft aan dat je berichten kunnen plannen en laat dat ook duidelijk zien met welk icoon je dat moet doen. Alleen ik heb het klok icoontje niet bij mij op facebook staan.

 3. Hallo Anne,
  Dank voor dit heldere bericht. Wat mij bij gebleven is van je workshop vorig jaar, is dat je zei dat het van te voren plaatsen van berichten nadelig is voor je ranking. Is dat veranderd? Of acht je dat niet meer zo belangrijk? Omdat je nu wel aangeeft van te voren berichten klaar te zetten.
  groeten
  Karla

  • anneraaymakers zegt

   Hoi Karla, het inplannen op Facebook zelf heeft geen nadelig effect. Wel met programma’s buiten FB om, zoals Hootsuite. Postplanner daarentegen, die ik zelf ook vaak gebruik, is een app binnen Facebook en heeft geen nadelig effect: http://zfer.us/kiYlg

Speak Your Mind

*