30 websites met quotes voor je afbeeldingen op Facebook

30 websites met quotes voor Facebook afbeeldingenJe kunt natuurlijk een leuk zinnetje tussen aanhalingstekens plakken et voilà, je hebt een quote. Maar er zijn ook heel veel websites, Facebook pagina’s en Pinterest borden waar je quotes vandaan kunt halen. Heel handig als het je even aan inspiratie ontbreekt als je een quote op een afbeelding wilt zetten.
Quotes zijn een goed middel voor je social media om in gesprek te gaan met je doelgroep, om anderen te inspireren en om een bepaalde vorm van autoriteit uit te stralen. Daarom heb ik een lijst opgesteld van 30 websites met quotes voor op afbeeldingen die je kunt gebruiken voor je business.

Tip: kijk ook naar mensen/beroemdheden/auteurs die jou inspireren en gebruik hun quotes voor je sociale media.

En ook belangrijk: gooi niet zomaar wat op Facebook. Een goed bericht is altijd Entertainend, Educatief of Inspirerend.

Nederlandse websites

Citaten.net; staat bol van de Nederlandstalige quotes. Met een top 100, quotes per trefwoord en beroep is er voor iedereen zeker iets passends te vinden.

Leukespreuk.nl; nog een mooi verzameling met Nederlandse spreuken en citaten. Ook uitermate geschikt voor de vrolijke noot.

Loesje.nl; de Loesje posters die ongeveer bekend zijn bij heel Nederland doen het ook heel goed op sociale media. Voor als je eens iets anders wilt plaatsen 🙂

Quotes.nl, een site vol met quotes van de groten der aarde, allemaal in het Nederlands. Ook handig: als je je e-mailadres invult krijg je elke week een quote toegestuurd.

Woorden.org, op woorden.org hebben ze een handig tabblad met quotes. Elke dag staat daar een lijstje met willekeurige quotes, maar je kunt je natuurlijk ook uitleven met de zoekfunctie.

Wikiquote.org, hier vind je naast quotes van notabele personen ook opvallende spreekwoorden en reclame slogans.

Citatenverzameling.com, is niet de meest mooie website die je zult vinden, maar biedt je wel precies wat je zoekt: een oneindigheid aan quotes.

Citaten wijsheid, dit is eigenlijk een Twitter pagina, maar ze plaatsen elke dag een inspirerende quote die jij weer mooi kunt gebruiken.

Spreekwoord.nl, is de perfecte plek voor het vinden van – hoe kan het ook anders – spreekwoorden.

Paper Airplane verzamelt de mooiste Nederlandse quotes. Allemaal met de hand geselecteerd.

Quotes voor ondernemers

Ondernemers quotes, super fijne Twitter pagina met heel veel quotes over ondernemers die je direct toe kunt passen voor je business. Je kunt ze trouwens ook volgen op Facebook.

Ikgastarten.nl, en op deze pagina vind je 43 quotes van beroemde ondernemers zoals Mark Zuckerberg en Oprah Winfrey.

MT.nl, zoek je nog meer quotes met betrekking tot ondernemen? Dan moet je zeker ook even door dit lijstje scrollen.

365 Dagen Succesvol, onder het tabblad foto’s op deze pagina vind je echt een enorme verzameling aan quotes die perfect zijn voor ondernemers

Quotes van beroemdheden

Froot.nl, ben je toe aan wat inspirerende en vooral motiverende quotes? Zoek dan niet verder!

Quotesgram.com, als je specifiek op zoek bent naar quotes van beroemdheden, dan ben je hier absoluut aan het juiste adres. De pagina is wel in het Engels, maar je kunt het natuurlijk altijd vertalen.

Quotes uit boeken

Goodreads.com, is denk ik één van de bekendste Engelstalige websites waar je quotes kunt vinden. Alle quotes komen uit boeken.

De Pagina Omslaan, op De Pagina Omslaan vind je een mooie collectie van bekende boek quotes, inclusief prachtige plaatjes.

Lieve en aardige quotes

Pinterest zoekactie, dit is eigenlijk een Pinterest zoekactie, maar op deze manier krijg je meteen de allerliefste quotes die je zo met je volgens kunt delen voorgeschoteld.

Pinterest zoekactie, en als je deze handeling nog een keer herhaalt, dan vind je nog zo’n prachtige pagina vol met ontzettend leuke quotes.

Lief Leven, nu we toch al zo lief bezig zijn, kan ik je deze lieve pagina echt niet onthouden.

Motivatie en inspiratie quotes

Inspirerende quotes, Pinterest lijkt toch wel hét medium te zijn voor je dagelijkse dosis quotes. En met dit bord zal het je voortaan niet meer aan inspiratie ontgaan.

I Like To Quote, kun je wel wat motivatie gebruiken? Dan ben je op deze (Engelstalige) Facebook pagina echt aan het juiste adres!

Word Porn; op deze pagina vind je echt de meest filosofische quotes van heel het internet.

Grappige quotes

Pinterest Spreuken; op zoek naar een mooie collectie quotes die overwegend grappig zijn? In dat geval heb ik een mooie verzameling voor je gevonden.

Ja.be; nu we toch zitten te dollen…hier vind je nog een mooi lijstje.

Film quotes

Giphy; een website voor met (Engelse) quotes van zo’n beetje elke film die je kunt bedenken.

Quote Coyote; op Quote Coyote hebben ze ook oneindig veel beroemde film quotes. Daarnaast hebben ze ook een ‘’quote of the day’’ pagina. Ook wel erg handig.

Nog een paar die ik graag met je wil delen…

I Love Nederlandse Quotes;, zoek je Nederlandse quotes? En het liefst van alles wat? Say no more! Een pin bord boordevol Nederlandse quotes. Dit is echt een plek waar je heerlijk kunt verdwalen.

Tegeltjeswijs; we kennen ze allemaal wel, van die tegeltjes met één of andere wijze spreuk. Bij voorkeur op een prominente plek in de keuken van je betovergrootmoeder. Gelukkig hebben we geen tegeltjes meer nodig om de teksten in een kadertje te kunnen plaatsen, maar het is wel heel fijn dat je ze allemaal hier kunt vinden.

En jij? Waar haal jij het liefst je quotes vandaan?

Comments

  1. handige tips, ik zal ze zeker gebruiken! erg leuk
    bedankt

    mvg

Speak Your Mind

*