4 manieren om meer kijkers voor je video op Facebook te krijgen

Video is ontzettend populair op Facebook. Ik heb in de afgelopen weken verschillende manieren laten zien voor het maken van een video. Je hebt een van die manieren vast geprobeerd en de video op je Facebookpagina gepubliceerd. Hartstikke goed, is de video al veel bekeken?

Je wilt natuurlijk dat jouw video heel vaak bekeken wordt, dat het bereik groot is en dat mensen op de video gaan reageren. Je wilt gezien worden! En dat hoef je niet alleen te doen door de video alleen op je Facebookpagina te plaatsen. In dit blogartikel bespreek ik 4 manieren om de video van je Facebookpagina te delen.

1. Je video delen op je persoonlijke profiel

Je kunt de video natuurlijk delen op je eigen profiel zodat jouw vrienden en familie de video zien. Het leukste is om dat te doen door het oorspronkelijke bericht te delen. Zo zien de mensen ook de oorspronkelijke tekst bij het bericht.

Ga hiervoor naar het bericht wat je wilt delen en kies onder de video op ‘Delen’.

Kies ervoor om de video te delen op je eigen tijdlijn.

Voeg vervolgens de tekst toe die je nog bij de het oorspronkelijke bericht wilt plaatsen en klik op de knop ‘Plaatsen’. De video wordt nu geplaatst op je persoonlijke profiel.

2. Je video delen in een groep

Je kunt de video op bijna dezelfde wijze ook delen in een Facebookgroep. Dit is heel interessant als je zelf actief bent in een Facebookgroep waar ook veel van de mensen uit jouw doelgroep zich bevinden.

De kans is heel groot dat als ze een waardevolle video van jou voorbij zien komen, deze bekeken, ze jouw pagina gaan liken (mits ze dat natuurlijk nog niet gedaan hebben)

Het delen in een groep gaat bijna hetzelfde als wanneer je de video wilt delen op je persoonlijke pagina. Ga dus weer naar het bericht wat je wilt delen en kies de optie delen. In plaats van dat je nu kiest voor de optie ‘Delen op je eigen tijdlijn’, kies je nu ‘Delen in een groep’. Bij ‘Groep’ voeg je de groep toe waar je de video wilt delen. Voeg eventueel nog een leuke tekst toe en klik op ‘Plaatsen’.

De video wordt nu gedeeld in de groep. Houd er wel rekening mee dat je de video ook echt mag delen in de groep. Iedere groep heeft de eigen regels en je wilt natuurlijk niet dat je uit de groep wordt verwijderd omdat je een video hebt gedeeld.

Het mooiste is dat wanneer je de video hebt gedeeld op je tijdlijn of in een groep en mensen op de video gaan reageren, deze berichten vaak verschijnen op jouw Facebookpagina. Ze moeten dan wel echt op de video klikken. Als ze namelijk alleen de video zien in het voorbij scrollen en daar reageren, reageren ze op het bericht in de Facebookgroep of op jouw pagina.

3. De link naar je video plaatsen op Twitter

Wil je de video delen op Twitter, maar niet de video daar te hoeven plaatsen? Je kunt dit heel eenvoudig doen door de URL van de video te kopiëren. Om de URL van je video te vinden, klik je op de video zodat deze echt groot in het scherm verschijnt en de rest van Facebook verduisterd.

Klik met de rechtermuisknop op de video en kies ‘Video URL weergeven’.

De URL verschijnt in beeld. Zodra je de link aanklikt, wordt direct de gehele link geselecteerd en kun je deze kopiëren. Plaats de link vervolgens in een bericht op Twitter om de link naar de video ook op Twitter te verspreiden.

4. Je video downloaden en op je blog plaatsen

Je kunt de video heel goed op je blog plaatsen. Doe dat vooral wanneer de video bijdraagt aan de informatie die je deelt! Download de video vanaf Facebook om de video op te kunnen slaan op je computer. De download start direct zodra je op ‘Video Downloaden’ klikt.

Plaats het bestand in je blogartikel en voeg eventueel de link naar de video toe door de URL te kopiëren zoals in stap 3 is beschreven.

Dit waren 4 manieren om je video op nog meer plaatsen te verspreiden dan alleen je Facebookpagina. Ga jij een van deze manieren in het vervolg gebruiken nadat je jouw video hebt gepubliceerd?

 

Comments

  1. Top tips Anne! Heel slim ook om zo groepen te gebruiken en fijne tip van twitter. Dankjewel

Speak Your Mind

*