3 super handige tips voor video’s op Facebook

3-super-handige-tips-600-2Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, video’s doen het op Facebook ontzettend goed! Er wordt wel eens gezegd dat video’s de ‘toekomst van Facebook’ zijn. Ergens is dat helemaal niet raar, want uit de meest recente cijfers is gebleken dat Facebookgebruikers wereldwijd samen voor gemiddeld 100 miljoen uur aan video PER DAG bekijken!

De populariteit van video’s op Facebook is niet alleen veroorzaakt door de goede cijfers over het aantal uur video’s wat wordt bekeken. Mark Zuckerberg kondigde Facebook Live aan en benadrukte daarbij dat een video op Facebook 10 keer zoveel bereik en betrokkenheid geeft.

Video’s op Facebook plaatsen is dus heel interessant als je meer mensen wilt bereiken. Om dit goed te bereiken, geef ik je 3 super waardevolle tips om het meeste uit video’s op Facebook te halen!

1. Maak een Facebook diashow

Met een Facebook diashow kun je veel mensen bereiken. Het is een video op basis van een aantal afbeeldingen die je na elkaar laat afspelen. Albelli plaatst regelmatig diashows. Albelli is bekend om de fotoproducten die je op maat kunt maken. In één van de recente diashows laten ze door een aantal afbeeldingen de verschillende maten van een fotoboek zien. De video duurt in totaal maar 6 seconden. Dat maakt de video heel interessant om de aandacht op de tijdlijn te trekken en lang genoeg vast te houden om de video volledig te bekijken.

schermafbeelding-2016-11-16-om-21-51-11

Een diashow is heel gemakkelijk om te maken, ik leg het je meteen even uit! Ga naar je Facebookpagina en klik op Foto/video.

afbeelding-2

Klik in het volgende scherm vervolgens op Diashow maken.

afbeelding-3

Je kunt in het volgende scherm 3 tot 10 foto’s toevoegen, waarna Facebook er een diashow van maakt. Zodra de diashow is geüpload, wordt deze als video in een Facebookbericht weergegeven.

2. Wees creatief met Facebook Live!

Is de belichting goed, kom ik leuk in beeld en vooral, lukt het om te vertellen wat ik echt wil vertellen? Live in een video op Facebook verschijnen is ENG! Maar iedereen vindt het spannend!

Dat komt onder andere omdat het live is en je je fouten niet weg kunt knippen. Als je bang bent om fouten te maken, sta dan stil bij het feit dat iedereen fouten maakt. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Helga van Leur. Een vrouw met ontzettend veel kennis en ervaring in wat ze doet. En toch gebeurde het haar deze week dat ze in een live uitzending op RTL4 tot 3 keer toe een fout maakte . Zij pakte het goed op, kon om zichzelf lachen en niet over de fout, maar over haar reactie werd de volgende dag gesproken!

schermafbeelding-2016-11-16-om-22-25-13

Nogmaals, Facebook Live is eng, maar het levert ook heel veel bereik en betrokkenheid op! Wees bij het maken van een Facebook Live-uitzending niet te kritisch. Je hoeft niet te zorgen voor het perfecte licht, de perfecte locatie en een foutloos verhaal. Niemand verwacht een perfect plaatje bij een Facebook Live-uitzending. Als je je verspreekt kom je juist menselijk over, mensen vinden een kleine verspreking ook helemaal niet erg. En als het dan uiteindelijk allemaal wel perfect is gegaan, is dat alleen maar mooi meegenomen!

Wil jij in het diepe gaan springen en een Facebook Live-uitzending gaan maken? Maar weet je nu helemaal niet waar je het over kunt hebben? Daar heb ik een aantal suggesties voor!

 • Houd een vragenuurtje. Geef mensen gedurende een bepaalde tijd de mogelijkheid om van alles aan jou te vragen. Jij kunt jouw kennis over jouw vakgebied delen, daarmee jouw expertstatus laten zien en je kunt anderen helpen!
 • Geef mensen een kijkje achter de schermen.
 • Leer mensen vaardigheden over een bepaald onderwerp.
 • Laat jouw persoonlijke kant zien. Plaats een video van jou buiten jouw werkomgeving. Heb je een leuk uitje met de mensen waarmee je samenwerkt, betrek jouw volgers daarbij door een Facebook Live-uitzending.
 • Deel een succesverhaal. Succesverhalen zijn altijd leuk om te delen met jouw volgers!

Wil je meer van dit soort handige, inspirerende tips? Meld je dan aan voor 365 Dagen Facebooksucces op https://www.fanfactor.nl/365

3. Upload je video’s rechtstreeks naar Facebook

Je bent misschien geneigd om je video’s op YouTube te zetten en vervolgens op Facebook een bericht te plaatsen met een link nar de YouTube video. Maar waarom plaats je de video’s niet direct op Facebook? Het aantal gebruikers op Facebook is vele malen groter en video’s op Facebook worden dagelijks veel vaker bekeken.

Bovendien kan Facebook een bericht met een link naar YouTube als reclame zien. En het is ook zo dat Facebook helemaal niet wil dat gebruikers Facebook verlaten om naar YouTube te gaan!

Wanneer je het bericht direct op Facebook plaatst, laat Facebook jouw video aan veel meer mensen zien!

Heb jij, na het lezen van deze 3 super handige tips, al plannen gemaakt voor de eerstvolgende video op jouw Facebookpagina?

Comments

 1. Hoe kun je meerdere korte filmpjes achterelkaar krijgen in/op je Facebook pagina?

 2. Hi, ik maak live filmpjes met mijn telefoon, maar ik krijg het geluid nooit goed, het is altijd veel te zacht, hoe krijg ik dat goed? Heb jij een tip voor mij? Alvast bedankt, lieve groet, Marjanda

 3. Anne,
  Bedankt voor deze geweldige tips.
  Heb een nieuwe facebookpagina aangemaakt,
  ik ga nu eens Brainstormen hoe ik die tips van jou hier in kan toepassen.

 4. Hallo Anne,
  Facebook live lukt mij het nooit op de maandag te volgen maar lees dat je 14 dagen achter elkaar info geeft.
  zou ik dan mee kunnen doen en in kunnen stappen in de 2e les?
  Op welk tijdstip van de dag geef je deze lessen?
  ik hoor graag van je,

Speak Your Mind

*