Hoe maak je je video’s beter op Facebook

Gebruik jij al video in je Facebook marketing? Goed idee hoor, want daar word je voor beloond door Facebook.

Facebook streeft er namelijk naar dat er meer ‘ native‘  video’s op Facebook worden bekeken, dan YouTube video’s. Mooi streven natuurlijk en heel ambitieus, want YouTube video’s overheersen momenteel nog op Facebook, maar het zou me niet verbazen als dat binnenkort anders is.

Met een ‘ native’  video krijg je dus meer bereik, dan met een YouTube video of een afbeelding of tekstbericht.

Wat is een ‘native’  video?

Een ‘ native’  video is een video die geupload is naar Facebook. Dus als je in een bericht geklikt hebt op ‘ Foto/Video’  en je kiest dan een video die op je computer staat, dan plaats je een ‘ native’  video op Facebook.

video_uploaden

 

Er zijn een aantal dingen die je moet doen, als je een video upload naar Facebook

1. Voeg een goede beschrijving toe

Deze beschrijving blijft bij de video staan. Je kunt in deze beschrijving ook een link toevoegen, bijvoorbeeld naar je website of je blog.

beschrijving_video

2. Voeg een ‘ call to action’  toe

Of een ‘ aanzet tot actie’  zoals Facebook dat zo mooi noemt. Deze cta zal te zien zijn aan het einde van je video en kan kijkers naar je website leiden. Kies een knop en vul de url in, waar de kijkers van de video naar toe geleid moeten worden.

video_cta

3. Bewerk de video

Zodra je de video geplaatst hebt, kun je hem bewerken. Voeg een titel toe en pas eventueel de miniatuurafbeelding aan. Je kunt ook iemand, die in de video voorkomt, taggen, en de plaats toevoegen waar de video gemaakt is. Dit is niet verplicht.
Je kunt de video ook ‘ uitlichten’. Dat betekent dat deze dan prominent getoond wordt in de linkerkolom op je pagina.

video_uitlichten

 

4. Maak afspeellijsten op je videotab

Als je op de videotab van je Facebookpagina klikt op het potloodje onder afspeellijsten, kun je video’s toevoegen aan een afspeellijst. De video’s worden dan na elkaar afgespeeld.

 

5. Je kunt Facebookvideo’s ook ‘ embedden’  op je website of blog

Dat kun je op twee manieren doen. Je kunt de video ‘ insluiten’ , of het hele bericht.

Hier onder zie je het verschil:

Video insluiten

Bericht insluiten:


Klik hiervoor op het pijltje naar beneden rechtsboven de video en kies voor ‘Insluiten’.

Comments

 1. Ik zie niet hoe ik in de versie van FB anno 2021 dat overzicht van mensen krijg. Ik zie in eerste instantie al niet de tekst onder het bericht met (in jouw geval) 115 likes. Ik krijg elke keer als ik ergens op klik een overzicht van het bericht met bereik, aantal likes en opmerkingen. Maar waar ik ook op klik geen overzicht van mensen die ik kan uitnodigen…..

 2. Kiek Boelaars zegt

  Hoi Anne,

  Misschien is deze reactie te laat, maar ik zie geen verschil tussen beide manieren. Ik heb ze zelfs tegelijk afgespeeld, leuk effect trouwens. Maar zoek de verschillen ik zie ze niet. Wat mis ik?

 3. Dag Anne,
  plaats ik de video op mijn profiel of op mijn professionele pagina ?
  Bedankt

  Myriam

 4. Hoi Anne,

  Ik moet nog beginnen met het maken van video’s. Maar wat ik nu begrijp kan ik de video beter rechtstreek op fb zetten. En kan ik deze daarna linken naar you tube? Of apart naar fb en apart naar you tube? Of zeg je, doe alleen maar facebook?

  Groetjes Elma

 5. Hoi Anne,

  Ik heb een vraagje: is het ook mogelijk om “native video’s” te uploaden naar Facebook via Hootsuite?

  Gr. Harry

 6. Anne,

  Elke keer weer weet je mij als volger te boeien en te binden en mij het gevoel te geven dat elke dag een feestje is. Je geeft indien gevraagd feedforward of feedback en het levert telkens weer de hoofdprijs op. Vertrouwen in eigen kunnen.

Speak Your Mind

*