4 tips voor een feestelijke Facebookpagina

4-tips-600-2Heb jij de kerstboom al gezet? En is het menu voor de kerstdag bij jou thuis al bepaald? Of ben je misschien nog bezig met het organiseren bij wie dit jaar kerst wordt gevierd? De straten zijn al verlicht door de mooiste kerstversiering en bij de mensen thuis verschijnen langzaamaan de eerste kerstbomen. Het is nog maar een paar weken tot aan kerst, maar jij kunt nu al in gaan spelen op de feestdagen! Ik geef je er een paar tips voor!

1. Tel af tot de kerstdagen met een adventskalender

Weet je nog, toen je klein was en toen je iedere dag een vakje mocht open maken om dan zo’n lekker chocolaatje in je mond te kunnen stoppen? En iedere dag was het weer een verrassing wat er achter het volgende vakje zat. Want de chocolaatjes hadden verschillende vormen, de ene keer was het een rendier, de andere keer de kerstboom. En de kerstman zat natuurlijk in het vakje van 25 december!

Zo’n leuke kalender heeft McDonalds dit jaar ook gemaakt. Op 1 december zijn ze gestart met de Cadeau Kalender en iedere dag hebben ze een leuke aanbieding.

schermafbeelding-2016-12-03-om-15-18-40

Het maakt natuurlijk niet uit of je op 1 december al begon met zo’n kalender of dat je bijvoorbeeld 10 dagen tot kerst aftelt. En de kalender betekent ook helemaal niet dat je een product moet weggeven. Geef wel iets waardevols weg aan de persoon die het vakje open maakt, zodat het interessant is om de volgende dag het volgende vakje te komen bekijken. Denk eens aan het weggeven van een super waardevolle tip of een heel interessant e-book!

2. Geef een (verlang)lijst vol met tips!

De feestdagen zijn altijd hectisch. Mensen willen optimaal kunnen genieten van de tijd die ze bij de familie zijn, maar moeten ook nog van alles af maken voor het werk of hun eigen bedrijf. Daarom rennen en vliegen ze van de supermarkt naar de winkel en weer terug naar de supermarkt omdat ze iets zijn vergeten.

Help de mensen door een checklist voor ze te maken met de dingen die ze echt gedaan moeten hebben. Of geef tips voor hoe ze veilig alle kerstverlichting aan kunnen doen zonder brandgevaar. Er zijn ontzettend veel verschillende lijsten te vinden op internet.

Deel degene die jij waardevol vindt op jouw Facebookpagina of bedenk zelf een mooie lijst. Plaats de zelfbedachte lijst in een Facebookbericht.

Dit kun je doen door een afbeelding van de lijst te delen of door er een blog over te schrijven en daarnaar te verwijzen in een Facebookbericht.

schermafbeelding-2016-12-03-om-16-27-56

3. Versier je Facebookpagina

De omslagfoto is de perfecte plek om met de feestdagen een mooie afbeelding te plaatsen om iedereen mooie feestdagen en een goed uiteinde te wensen. Deze afbeelding blijft immers altijd bovenaan de pagina staan. Heb jij nog iets speciaals wat je weggeeft in deze maand? Vergeet dan zeker niet de call-to-action!

Pandora verkoopt armbanden met mooie bedels. Ieder jaar hebben ze een kerstcollectie van deze bedels. De omslagfoto die ze op de Facebookpagina hebben geplaatst ziet er al kerstachtig uit door de rode kleur en de bedels op de foto, maar roept ook nog eens interesse op door de bedels. Onder de omslagfoto staat een button waarmee de volger naar de website wordt geleid.

schermafbeelding-2016-12-03-om-15-55-30

4. Bedenk een originele kerstboodschap

Maak een mooie boodschap en deel die met je volgers. Daar zijn talloze manieren voor. Je kunt natuurlijk een mooie afbeelding gebruiken van Pixabay, waar je ‘Prettige feestdagen’ en jouw bedrijfslogo op zet. Maar je kunt ook, eventueel met je medewerkers of mensen waar je veel mee samenwerkt, een leuke kerstboodschap met dansende elfjes maken op Elf Yourself. Ik heb de afgelopen jaren verschillende versies met dansende kerstelfjes voorbij zien komen en ik vind ze superleuk!

afbeelding1

Nog veel leuker dan dit is natuurlijk Facebook Live! Wat mij betreft is Facebook Live dit jaar echt de manier om een kerstboodschap te verspreiden. Doe bijvoorbeeld een korte Facebook live uitzending op de kerstborrel of een uitgebreidere Facebook live uitzending op een rustige avond.

Facebook Live is ideaal om de mooiste kerstboodschap mee te maken, zeker als je professioneel voor de dag komt.

Heb jij nog andere leuke tips om stil te staan bij de feestdagen op jouw Facebookpagina? Deel ze hieronder!

Speak Your Mind

*