9 manieren om fans en vind-ik-leuks te verliezen op Facebook

1. Controversiële inhoud plaatsen

Bijvoorbeeld politiek getinte inhoud, of inhoud over je favoriete voetbalteam en dergelijke. Tenzij je mikt op de doelgroep supporters van dat team of die politieke partij, zou ik die voorkeuren achterwege laten in je berichten op je Facebook pagina. Een fan is zo voor het hoofd gestoten.

2. Zelf de verkeerde pagina’s liken

vind-ik-leuksAlle pagina’s die jij leuk vindt als bedrijf worden getoond op je pagina onder ‘vind-ik-leuks’. Zorg dat daar geen ‘verkeerde’ pagina’s tussen zitten.

3. Alleen maar informatie over jezelf, je producten en je bedrijf plaatsen.

Op Facebook zijn mensen verbonden met hun vrienden en familie. Het is, zeg maar, het gezellige feestje met vrienden, oude bekenden en familie. Hoe lang zou jij met iemand praten op zo’n feest die alleen maar over zichzelf praat? Juist!

4. Je eigen problemen of issues ventileren op je pagina

Daar zit geen mens op te wachten. Wat je wèl kunt doen, is je fans om advies vragen. Wat zou jij doen? Wie zou jij aanbevelen?

5. Altijd en alleen maar promoten

Facebook is een gezellige plek waar mensen zich ophouden voor hun lol. Een feestje dus. Wie stapt nou binnen op zo’n feestje en toetert meteen de laatste aanbieding of reclame rond? Juist, die wordt meteen buiten gezet!

6. Hele lange berichten plaatsen

Lange content wordt niet gelezen. Het bevordert de interactie en betrokkenheid niet en zal dus niet getoond worden in de tijdlijn van je fans. Mensen kijken naar afbeeldingen en enkele treffende zinnen. en dat is ook genoeg.

7. Irrelevante content plaatsen

Als je een eetcafé bent ga je geen beauty tips plaatsen. Maar ‘relevant’ is wel heel breed. Heb je een dierenwinkel, dan is een leuke puzzel of raadsel over dieren best op zijn plaats.

8. Niet antwoorden op negatieve berichten of reacties

Jouw fans gebruiken jouw pagina om in contact te komen met jouw bedrijf. Als ze een reactie of bericht op je pagina plaatsen, zul je moeten reageren. Ook op een negatief bericht. Tenzij het echt een scheldkanonnade is, of zwartmakerij, zou ik het bericht ook niet verwijderen. Reageren, ter plekke proberen het op te lossen of goed te maken is de juiste actie.

9. Bedelen om likes

Mensen vinden leuk wat zij leuk vinden, niet wat jij vindt dat ze leuk moeten vinden. Met goede content en fijne interactie komen de likes vanzelf.

Comments

 1. ‘Verkeerde’ fans toelaten. Ik ben het dan ook niet eens met tip 8. Er zijn ’trollen’ op het internet die erop uit zijn om je te pesten. Daar is maar een remedie tegen en dat is verwijderen en blokkeren.

 2. 10. Oerlelijke foto’s op je Fanpage plaatsen

  11. Je page niet bijhouden.

  En nog veel meer….

  Ciao,

  Jennifer Delano
  http://www.prgoeroe.nl

Speak Your Mind

*