Wat betekent dat? Vermindering van het aantal vind-ik-leuks?

Misschien heb je op je Facebookpagina, boven de statistieken het volgende gezien:

‘We hebben onlangs de manier bijgewerkt waarop we meten hoeveel mensen je pagina leuk vinden. Pagina’s kunnen na 12 maart een vermindering van het aantal vind-ik-leuks opmerken. Op deze datum verwijderen we de vind-ik-leuks van niet-actieve Facebook-accounts’.

likes_bijgewerkt

Wat betekent dat?

Facebook verandert de manier waarop het Likes telt op pagina’s van bedrijven.

Eigenaren van Facebookpagina’s zullen inderdaad een lichte daling van vind-ik-leuks zien na 12 maart. Facebook schoont je ‘likes’ namelijk op.

Het slechte nieuws

Alle vind-ik-leuks van profielen die niet meer bestaan worden verwijderd. Facebook heeft de laatste maanden een groot aantal profielen verwijderd of omgezet naar een pagina, omdat zij zich niet hielden aan de Facebook voorwaarden. Ook hebben sommige gebruikers hun account gedeactiveerd na de heisa om de privacyregels op Facebook, begin dit jaar.

Als zo’n gebruiker jouw pagina leuk vond, wordt deze vind-ik-leuk nu dus verwijderd van je pagina, omdat het profiel niet meer bestaat. Deze ‘likes’ tellen niet meer mee.

Als een gebruiker zijn gedeactiveerde account opnieuw in gebruik neemt, zullen zijn likes overigens automatisch weer meetellen.

Het goede nieuws

Het goede nieuws is, dat deze vind-ik-leuks helemaal niet belangrijk waren voor je pagina. Deze fans participeerden toch niet op Facebook, en dat is wel wat belangrijk voor je is: participatie in de community die je hebt opgebouwd.

En het allerbeste nieuws is, dat het er waarschijnlijk toch niet zoveel zullen zijn en dat je de aangekondigde daling van vind-ik-leuks waarschijnlijk niet eens zult merken. Ik  gok op niet meer dan 10 voor pagina’s met 1 tot 1000 vind-ik-leuks.

Speak Your Mind

*