Autorespond: hét alles in één programma voor je e-mailmarketing

Autorespond hét alles in één programma voor je e-mailmarketingBen jij al actief met e-mail marketing? Vaak wordt gedacht dat deze vorm van marketing is verouderd en niet meer werkt tegenwoordig. Niets is minder waar! Ondanks alle social media platforms is e-mailmarketing nog steeds één van de beste manieren om een persoonlijke relatie op te bouwen met je (potentiële) klant. In dit blog vertel ik je meer over het belang van e-mail marketing en over mijn favoriete tool hiervoor: Autorespond.

E-mail marketing is niet ingewikkeld

Vaak hoor ik mensen zeggen dat het ingewikkeld en tijdrovend is om te starten met e-mail marketing en om het daarna actief en succesvol draaiende te houden. Feit is dat dit natuurlijk ook afhankelijk is van de software waarvoor je kiest.

Laat je vooral niet afschrikken door de technologie. Maak er juist slim gebruik van, zodat je kunt gaan voor meer klanten en meer verkopen!

E-mail marketing is echt goud waard. In dit blog ga ik hier verder op in en deel ik handige tips:
https://www.anneraaymakers.nl/perfect-voorbereid-aan-de-slag-met-e-mailmarketing-33-handige-tips/

De voordelen van e-mail marketing

E-mailmarketing is een kosteneffectieve manier voor jou als ondernemer om je potentiële en bestaande klanten te bereiken. Het heeft veel voordelen vergeleken met andere vormen van marketing.

Ik som de belangrijkste voordelen van deze vorm van marketing voor je op:

 • Via e-mailmarketing kun je eenvoudig gerichte mailings de deur uit doen voor specifieke (sub)doelgroepen binnen je contacten. Het is stukken effectiever dan veel andere marketingkanalen.
 • Je bouwt snel en makkelijk een vertrouwensband op met de lezers, want ze hebben zich bewust gericht bij je aangemeld om jouw content te ontvangen. Ze zijn dus geïnteresseerd in jouw kennis en expertise.
 • Het biedt je de gelegenheid om eenvoudig en goedkoop in contact te komen met je potentiële doelgroep en zo een band met ze op te bouwen.
 • De investering is relatief laag.
 • Het is flexibel en schaalbaar. Daardoor kun je het perfect afstemmen op je wensen en op je klanten.
 • Je kunt met een druk op de knop een onbeperkt aantal mensen in één keer bereiken.
 • Je kunt je content naar wens personaliseren.
 • Je kunt je mails naar wens segmenteren om zo een gerichte groep mensen bepaalde informatie te sturen. Je kunt door het delen van je kennis via je content je expertstatus tonen.
 • Het is snel en simpel te automatiseren en het bespaart je zo enorm veel tijd.
 • Je hebt overzicht en statistieken waarmee je je e-mailmarketing kunt analyseren en blijvend kunt aanpassen en optimaliseren.
 • Het is duurzaam en milieuvriendelijk.

Wat kun je allemaal doen via e-mailmarketing?

Je kunt e-mail marketing inzetten voor allerlei interessante activiteiten waarmee je je business laat groeien. Zo kun je regelmatig een nieuwsbrief versturen om in contact te blijven met je potentiële en beklanten.

Zorg dat alle content die je deelt echt interessant en waardevol is voor je doelgroep. Denk aan nieuws, mooie aanbiedingen of deel nieuws uit je vakgebied of praktische tips.

Ben je bezig met een nieuw product of een nieuwe dienst? Deel hier dingen over als een soort van sneakpreview met de lezers.

Ook kun je ervoor kiezen om exclusieve content te delen via je nieuwsbrief. Denk aan kortingscoupons die je alleen via de mail verspreid of speciale acties alleen voor de e-mail ontvangers.

Hiermee creëer je bij de ontvanger een gevoel van exclusiviteit en dat is precies wat je graag wilt.

Een softwarepakket kiezen

Natuurlijk moet je wel tijd steken in een nieuw softwarepakket. Je kunt er ook voor kiezen om dit uit te besteden. Voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan, moet je eerst een weloverwogen keuze maken over welke software je wilt gebruiken voor je e-mailmarketing.

Ik ben zelf al jaren zeer tevreden over Autorespond en werk er dagelijks met veel plezier mee. Daarom beveel ik altijd Autorespond aan, ook als je nog nooit met een Autoresponder of E-mail Service Provider hebt gewerkt.

Wat is Autorespond?

Dit programma bevat alle functionaliteiten die je mag verwachten van een goede en degelijke e-mailmarketingtool. Ook de snelheid van deze online tool is goed en het is een stabiel programma. Autorespond zorgt ervoor dat je ook compleet AVG-proof werkt.

Het is een alles-in-1-tool waarin je onder meer je e-mailmarketing volledig kunt onderbrengen (nieuwsbrieven versturen), een autoresponder kunt instellen (automatisch een serie e-mails  sturen), maar ook de verkoop van je producten kunt inregelen (= winkelmandje) en zelfs kunt werken met affiliate programma’s.

Autorespond is een Nederlands programma. Ideaal als je met vragen zit en snel contact wilt hebben met support. De helpdesk is via de mail en telefonisch goed bereikbaar.

Wanneer je een Engelstalig programma gebruikt, wijken de tijden nogal af qua bereikbaarheid van de helpdesk. Dit in verband met de tijdzones. Dat is niet handig bij dringende vragen of problemen.

Hoe werkt Autorespond?

Autorespond werkt net als andere vergelijkbare programma’s. Het programma heeft een functionele look-and-feel. Je verzamelt hierin e-mail adressen van (potentiële) klanten die behoren tot je specifieke doelgroep. Het handige is dat je in het programma eenvoudig verschillende groepen kunt aanmaken, zodat je gericht bepaalde mensen van informatie kunt voorzien die voor hen relevant en interessant is.

Hieronder ga ik verder in op de meest interessante mogelijkheden van dit pakket.

Wat kun je allemaal met Autorespond?

1. Gebruiken als CRM-systeem

Autorespond is ideaal als praktisch CRM-systeem, waarbij CRM staat voor Customer Relationship Management. Hierin kun je alle gegevens van je (potentiële) klanten. Ook kun je alle informatie eenvoudig inzien en overzichtelijk bijhouden.

2. Makkelijk online je product of dienst verkopen

Naast het versturen van nieuwsbrieven, kun je met Autorespond ook je product(en) of dienst(en) online verkopen. Dit doe je eenvoudig via je eigen website.

Je gebruikt het programma dan als handig verkoopsysteem. De betalingen vinden veilig plaats via een betaalprovider, onder andere Mollie. Je koppelt Autorespond dan aan Mollie.

3. Nieuwsbrieven maken

Met Autorespond kun je mooie professionele nieuwsbrieven versturen die je volledig aan je eigen huisstijl kunt aanpassen. Je kunt eenvoudig een eigen format van je gewenste nieuwsbrief opstellen of kiezen uit verschillende templates.

Daarnaast kun je eenvoudig je logo en eventueel gewenste afbeeldingen toevoegen. Ook kun je je huisstijl kleuren erin verwerken. Het programma zorgt ervoor dat je nieuwsbrief op alle apparaten goed leesbaar is.

4. Landingspagina’s maken

In Autorespond kunt je een onbeperkt aantal landingspagina’s aanmaken. Dit is bijzonder handig voor allerlei doeleinden binnen je bedrijf. Denk aan aanmeldformulieren of enquêtes. Zo verzamel je zelfs als je nog geen website hebt, al aanmeldingen van (potentiële) klanten.

5. Formulieren maken

Als je wilt dat mensen zich online kunnen aanmelden voor een event, je nieuwsbrief of een weggever, kun je gebruikmaken van webformulieren die je eenvoudig aanmaakt in Autorespond.

Je ontwerpt je eigen webformulier of kiest een mooie template uit. Die plaats je op je website of in je nieuwsbrief. Autorespond voegt de mensen die zich hiervoor aanmelden automatisch toe als contactpersoon in je database.

6. Lijsten maken

In Autorespond kun je ook met lijsten werken. Daarmee kun je de mensen op je lijst bepaalde interesses meegeven.

Vervolgens kun je mensen met een bepaalde interesse een bepaalde mailing sturen die juist voor hen interessant is (en voor de andere mensen wat minder).

7. E-mail reeksen klaarzetten

Ook biedt dit programma de mogelijkheid om georganiseerde e-mailreeksen (zogeheten funnels of automations) in te stellen. Dat is een reeks van e-mailberichten die op bepaalde momenten automatisch worden verstuurd naar de ontvanger.

Denk aan mails die worden verzonden na het aanvragen van je weggever. Maar denk ook aan het versturen van mails met cursusmateriaal. Dit kun je allemaal vooraf klaarzetten, zodat je er daarna geen omkijken meer aan hebt.

8. Handig affiliate systeem

Als je hier nu al actief iets mee doet of later iets mee wilt doen, is het affiliate systeem van Autorespond erg handig.

Als anderen mijn online trainingen ergens onder de aandacht brengen en promoten, krijgen zij een kleine vergoeding als er trainingen worden verkocht via hen.

Het programma houdt bij wat er aan verkopen binnen komt en wat er moet worden betaald.

9. Koppelen aan andere pakketten

Met Autorespond hoef je niet veel te koppelen, omdat je de belangrijkste functionaliteit al bij elkaar in het pakket tot je beschikking hebt.

Soms is het toch handig om een bepaald softwarepakket te koppelen (= integreren) met Autorespond om nog efficiënter te kunnen werken.

Autorespond biedt diverse integraties aan. Denk bijvoorbeeld aan WordPress, Calendly, Zapier, Optin Monster, Learndash, E-boekhouden, Moneybird, WishList, WebinaGeek of Leadpages.

10. Statistieken inzien

In Autorespond kun je tenslotte allerlei statistieken en rapportages inzien. Erg handig om te checken welke mailcampagnes het goed doen, en welke minder. Ook houdt je daarmee toezicht op de inschrijvingen en uitschrijvingen in je systeem.

Wat zijn de kosten van Autorespond?

Als je kiest voor het alles-in-1-pakket, bedragen de kosten tot 500 relaties 45 euro per maand.

Ben je op zoek naar een goed programma voor je e-mail marketing? Kijk dan eens of Autorespond ook iets voor jou is! Klik hier en probeer het nu een maand lang gratis uit.

Speak Your Mind

*