Een Facebook pagina of een groep?

Moet je nou een Facebook pagina of een groep maken voor je bedrijf? Deze vraag krijg ik heel vaak.

Facebook groepen zijn weliswaar meer zichtbaar op Facebook. Dat komt door de interactie. Als het een actieve groep is natuurlijk. Meestal worden groepen gebruikt voor discussies en vragen. Groepen zijn speciaal voor community building. Het zijn hele fijne plekken op Facebook om elkaar te helpen, vragen te stellen en discussies te voeren.

Facebook_pagina_of_groepProfileren en netwerken

Ik ben dol op Facebook groepen. Ik heb er al veel geleerd. Als je al lid bent van een groep zie je in de groep rechts vaak suggesties voor andere groepen waarvan je lid zou kunnen worden. Deze suggesties zijn gebaseerd op jouw interesses en de interesses van de andere leden van de groep.

Je kunt je in een groep ook prima profileren en er netwerken door anderen te helpen en vragen te beantwoorden. Je kunt alleen als persoon lid worden van een groep. Niet als bedrijf/pagina.

Branding

Een pagina is beter om je bedrijf of merk te branden. Er kan ook interactiviteit plaats vinden op een pagina en jij kunt dan antwoorden en deelnemen aan de discussie als je pagina. Op een pagina heb je statistieken, waarin je af kunt lezen wat het bereik van de pagina en de berichten is, wanneer je fans online zijn en wie ze zijn. Op een pagina kun je adverteren en promoten. Op pagina’s kun je apps en tabs gebruiken, e-mailadressen verzamelen en wedstrijden organiseren.

Inderdaad, groepen worden prominenter getoond in de tijdlijn, maar hebben niet de branding functies die een pagina heeft. Overigens zie je in jouw tijdlijn alleen berichten van groepen waar jij lid van bent.

Waar kun je groepen heel goed voor inzetten:

– Je kunt besloten groepen heel goed inzetten voor coaching en onderlinge communicatie met je klanten

– Je kunt een groep inzetten voor technische ondersteuning van je product, workshop enzovoorts

– Een besloten groep als extra voor deelnemers aan een programma of workshop

In 99 % van de gevallen moet je dus een pagina maken voor je bedrijf’en kun je additioneel een groep of groepen maken om je marketing te ondersteunen.

Wil je meer van dit soort handige, inspirerende tips? Meld je dan aan voor 365 Dagen Facebooksucces op https://www.fanfactor.nl/365

Comments

 1. Ik heb een pagina gemaakt van ons bedrijf, en daarmee wil ik nu posten in groepen, omdat ik dan post onder de naam van het bedrijf ( pagina ) en niet met mijn persoonlijk facebook profiel, maar dit krijg ik niet voor mekaar, hoe moet ik groepen toevoegen aan mijn pagina??? Heb vanalles geprobeerd maar het lukt niet, bedankt alvast

 2. Hai, Voor mijn man zijn bedrijf is er op Facebook een groep aangemaakt maar nu wilt hij dit omzetten naar een bedrijfspagina. Weet iemand toevallig hoe dit moet???

 3. Op mijn laptop en desktop kan ik in een groep alleen maar een paar berichten zien, verder scrollen is onmogelijk. Dat is niet handig want, zeker in een actieve groep, kun je dus niet verder kijken dan pakweg een paar uur informatie. De rest is onvindbaar. Hoe ga je daar mee om?

 4. Op mijn laptop en desktop kan ik in een groep alleen maar een paar berichten zien, verder scrollen is onmogelijk. Dat is niet handig want, zeker in een actieve groep, kun je dus niet verder kijken dan pakweg een paar uur informatie. De rest is onvindbaar. Hoe ga je daar mee om?

 5. Marga Carolus zegt

  Hallo ,
  Kan ik een Facebook pagina omzetten naar een groep ?
  Ik zou graag willen dat mijn volgers ook vrienden kunnen uitnodigen , en dat kan op een gewone pagina niet.

  • Anne Raaymakers zegt

   Dat kan helaas niet, Marga. En de volgers van je pagina kunnen ook hun vrienden uitnodigen om je pagina te liken als ze op jouw pagina naast delen op de drie stipjes klikken (op desktop)

   • Ik had ook een vraagje. ik heb destijds een persoonlijke blog aangemaakt. Maar ik denk dat ik achteraf beter een groep had kunnen aanmaken. kan dat nog omgezet worden. of als dat niet kan, kan ik misschien de hele inhoud van mijn kopieren en importeren naar een nieuw aangemaakte groep

 6. Hi, ik heb een groep gemaakt op facebook maar ik heb er een beetje spijt van. Een pagina was beter geweest. Kan ik dat nog omzetten? Want ik wil mijn “volgers” natuurlijk niet verliezen!

 7. Ik heb een nieuwe pagina aangemaakt binnen mijn persoonlijk profiel.
  Daarmee wil ik deelnemen aan een besloten groep.
  De algemene uitnodiging heb ik al, maar als ik mij wil aanmelden kan ik alleen kiezen uit mijn persoonlijk profiel of een andere pagina die er ooit is gemaakt. Wat gaat er mis?

 8. Ik heb een facebookpagina voor mijn bedrijf en daarbinnen een aparte facebookgroep gemaakt. Maar ik kan geen nieuwe leden toevoegen. Elke keer als ik klik op ‘uitnodigen’ dan krijg ik maar een heel klein (en onbekend) lijstje met mensen te zien. En dat terwijl mijn facebookpagina 1300 likes heeft. Ik begrijp er niks van.

 9. facebook account berichten overzetten naar groep

 10. Vanessa zegt

  Kan ik een FB pagina ook besloten maken?

 11. Kan een fanpagina worden omgezet naar een groep??

 12. Hallo Anne,Heb vanuit prive account een zakelijke pagina gemaakt, nu 237 likes.
  Link op mijn website komt mijn prive account te voorschijn, dit wil ik niet.
  Tevens volg knop verschijnt ook op mijn prive account, niet op zakelijk.

  Moet ik nieuwe pagina voor zakelijk maken op andere email adres ?

Speak Your Mind

*