Een Facebook pagina of een groep?

Moet je nou een Facebook pagina of een groep maken voor je bedrijf? Deze vraag krijg ik heel vaak.

Facebook groepen zijn weliswaar meer zichtbaar op Facebook. Dat komt door de interactie. Als het een actieve groep is natuurlijk. Meestal worden groepen gebruikt voor discussies en vragen. Groepen zijn speciaal voor community building. Het zijn hele fijne plekken op Facebook om elkaar te helpen, vragen te stellen en discussies te voeren.

Facebook_pagina_of_groepProfileren en netwerken

Ik ben dol op Facebook groepen. Ik heb er al veel geleerd. Als je al lid bent van een groep zie je in de groep rechts vaak suggesties voor andere groepen waarvan je lid zou kunnen worden. Deze suggesties zijn gebaseerd op jouw interesses en de interesses van de andere leden van de groep.

Je kunt je in een groep ook prima profileren en er netwerken door anderen te helpen en vragen te beantwoorden. Je kunt alleen als persoon lid worden van een groep. Niet als bedrijf/pagina.

Branding

Een pagina is beter om je bedrijf of merk te branden. Er kan ook interactiviteit plaats vinden op een pagina en jij kunt dan antwoorden en deelnemen aan de discussie als je pagina. Op een pagina heb je statistieken, waarin je af kunt lezen wat het bereik van de pagina en de berichten is, wanneer je fans online zijn en wie ze zijn. Op een pagina kun je adverteren en promoten. Op pagina’s kun je apps en tabs gebruiken, e-mailadressen verzamelen en wedstrijden organiseren.

Inderdaad, groepen worden prominenter getoond in de tijdlijn, maar hebben niet de branding functies die een pagina heeft. Overigens zie je in jouw tijdlijn alleen berichten van groepen waar jij lid van bent.

Waar kun je groepen heel goed voor inzetten:

– Je kunt besloten groepen heel goed inzetten voor coaching en onderlinge communicatie met je klanten

– Je kunt een groep inzetten voor technische ondersteuning van je product, workshop enzovoorts

– Een besloten groep als extra voor deelnemers aan een programma of workshop

In 99 % van de gevallen moet je dus een pagina maken voor je bedrijf’en kun je additioneel een groep of groepen maken om je marketing te ondersteunen.

Wil je meer van dit soort handige, inspirerende tips? Meld je dan aan voor 365 Dagen Facebooksucces op https://www.fanfactor.nl/365

Reacties

 1. Ik heb een facebookpagina voor mijn bedrijf en daarbinnen een aparte facebookgroep gemaakt. Maar ik kan geen nieuwe leden toevoegen. Elke keer als ik klik op ‘uitnodigen’ dan krijg ik maar een heel klein (en onbekend) lijstje met mensen te zien. En dat terwijl mijn facebookpagina 1300 likes heeft. Ik begrijp er niks van.

 2. facebook account berichten overzetten naar groep

 3. Vanessa zegt

  Kan ik een FB pagina ook besloten maken?

 4. Kan een fanpagina worden omgezet naar een groep??

 5. Hallo Anne,Heb vanuit prive account een zakelijke pagina gemaakt, nu 237 likes.
  Link op mijn website komt mijn prive account te voorschijn, dit wil ik niet.
  Tevens volg knop verschijnt ook op mijn prive account, niet op zakelijk.

  Moet ik nieuwe pagina voor zakelijk maken op andere email adres ?

Trackbacks

 1. Maddie schreef:

  Maddie

  Een Facebook pagina of een groep?

 2. deer antler spray bodybuilding forum

  Een Facebook pagina of een groep?

Speak Your Mind

*