Nu eenvoudig een aanbeveling geven op een Facebook pagina

Eindelijk heeft Facebook het gemakkelijker gemaakt om een aanbeveling te geven over een bedrijf, dienst of product op Facebook pagina’s. Het kon natuurlijk al, maar voor mensen die een aanbeveling wilden geven was het altijd een heel gezoek en erg onduidelijk hoe ze dit konden doen.

Het is alleen mogelijk om aanbevelingen op je pagina te ontvangen als je in de pagina-informatie je volledige adresgegevens hebt ingevuld.

Je hebt dan een nieuwe sectie in de rechterkolom van de tijdlijn er bij gekregen, waar bezoekers een recensie kunnen geven. Zij kunnen dan het aantal sterren aanklikken dat ze deze pagina, dit bedrijf of product geven en een recensie schrijven.

recensies

Mocht je het leuk vinden een aanbeveling te schrijven over dit artikel, mijn blog of mijn werk, dan kan dat natuurlijk op  https://www.facebook.com/anneraaymakers. Ik zou dat heel leuk vinden en erg waarderen.

Wil je het zelf mogelijk maken om aanbevelingen te geven op jouw Facebook pagina, zorg dan dat je de volledige adresgegevens in de info van je pagina hebt ingevuld. Er verschijnt dan een landkaartje op je infopagina en dan heb jij ook die sterren onder je paginanaam op Facebook.

info_001

Comments

 1. verouderde informatie helaas, niet erg up to date

 2. Dankjewel voor deze tekst…
  Ik zie de knop niet 🙁

  https://www.facebook.com/Top-Medi-Care-327703357934081/

 3. gaby van wijlen zegt

  Ok, ik heb een adres in spanje. Heb geen idee hoe ik dit moet invullen om een kaartje te krijgen. Kan iemand mij hier mee helpen??

 4. Hi!

  Ik krijg het maar niet voor elkaar om die referentiefunctie te krijgen. Kun jij zien waar het misgaat?

  Dank voor je hulp alvast

  Groet

  Marij

 5. Natasja zegt

  Beste Anne,

  Hoe kan het dat sommige recensies niet zichtbaar zijn die worden gegeven, maar wel tellen in het gemiddelde? Kun je dit uitleggen? Concurrent(en) plaatsen onzichtbare referenties die wel mee tellen in het gemiddelde

  dank voor uw antwoord,

 6. Titia Boxma zegt

  Hallo Anne,
  Een cursiste heeft een recensie met sterren op mijn bedrijfspagina gezet, maar nu staat er dat het verborgen is.Weet jij hoe ik dit kan veranderen?

 7. Anne,

  Ik heb je artikel gelezen en heb een adres ingevoerd op onze pagina (https://www.facebook.com/aventurado.bateria). De reviewfunctie (en het kaartje) verschijnen alleen niet. (afgelopen zaterdag adresgegevens toegevoegd).

  Komt dit misschien omdat wij de status ‘muzikant/band’ hebben? Dat zou raar zijn, want dat is des te meer reden om te reviewen…

  Alvast dank voor je hulp!

  Enthousiaste groet,

  Marc Maas
  Aventurado Bateria

  • anneraaymakers zegt

   Ik zie het kaartje niet terug op je pagina, Marc. Dat moet eerst verschijnen. Check even of je de adresgegevens op een andere manier moet invullen.

   • Hoi Anne,

    Ik heb gekeken, maar je kan het adres maar op één manier invullen. Krijg het idee dat wanneer je als muzikant/band een pagina maakt, deze functie niet werkt (wat ik raar vind), ik zie namelijk andere pagina’s van artiesten waar nergens de reviewfunctie zichtbaar is…

   • franciska zegt

    Ik heb ook een pagina voor ons bedrijf, maar ik zie zlef ook geen kaartje, verder is alles naar mijn weten ingevuld, heb al heel wat tijd verspild om uit te zoeken wat e mis gaat en wat ik moet doen om de reviews te kunnen laten invullen door klante, maar nog steeds niet gelukt, ik weet niet waar het aan kan liggen. Ook al bij vrienden gevraagd, maar die weten het ook niet.

 8. Beste Anne,

  Ik word helaas door een ontevreden klant gepest.
  hij is via meerdere namen slechte waarderingen aan het schrijven, wat kan ik hier tegen doen?
  Het is duidelijk zichtbaar dat het m hetzelfde gaat maar het blijft vervelend.

 9. Hallo,
  Hier zelfde vragen als iets hierboven :
  Ik heb vijf beoordelingen, maar op de pagina staan die rechts en niet vlak onder de naam. Enig idee watik verkeerd doe ?
  Alvast bedankt !
  groetjes,
  solange
  facebook.com/campingechternach

 10. Dag Anne,

  Ik kan nergens een adres invullen, moet ik de categorie dan op Lokale bedrijven instellen?

  Groetjes
  Elke

 11. Waarom zijn niet alle recensies zichtbaar op mijn zakelijke pagina? Mvg monique

 12. Veerle Bloem zegt

  Dag Anne

  Ik vind de knop nergens.
  Kan je eens een voorbeeld geven van een pagina waar de knop wel staat a.u.b.?

  Bedankt!

  Veerle

  • anneraaymakers zegt

   Hoi Veerle, de knop is inmiddels door Facebook weggehaald. Je kunt nu een recensie geven door op de bewuste pagina in het recensie gedeelte in de tijdlijn op een ster te klikken.

 13. Hallo Anne, ik kan ook op jou pagina de knop niet vinden, snap er niks van.
  Op mijn eigen pagina zie ik wel 60 aanbevelingen met sterren, maar hoe men daar bij komt?

  https://www.facebook.com/petshopgouda

  • anneraaymakers zegt

   Hoi Bep, de knop is inmiddels door Facebook weggehaald. Je kunt nu een recensie geven door op de bewuste pagina in het recensie gedeelte in de tijdlijn op een ster te klikken.

 14. Hoi Anne,

  Goede info deze post!
  Alleen zie ik die knop ook niet en ondanks de recensies die we al hebben ontvangen (3 in totaal) (waarvan er twee zichtbaar zijn op de website en 1 alleen via mijn mobiel ?!?, vreemd) zie ik ook geen sterren onder onze naam. Weet jij hoe dit kan?

  https://www.facebook.com/SwipeMedia

 15. Hoi Anne,
  Heb volgens mij alles gedaan wat je schrijft, heb ook dat mooie landkaartje, maar nergens de ”review” knop te vinden. Wat doe ik fout?
  Dank voor je antwoord!

  groetjes Sabrina

 16. Hoi Anne, bedankt voor de heldere info. Ik heb inmiddels 1 rating gekregen van 5 sterren. Maar vreemd genoeg verschijnt er bovenaan mijn pagina nu een gemiddelde van 3,5 ster. Dat klopt dus niet en ik vind het nogal vervelend en een verkeerde indruk wekken. Wat zou ik hieraan kunnen doen?

 17. Bij mij zit niet onder de naam maar op de rechte kant van de pagina ! hoe kan dat ? https://www.facebook.com/CasualPedicure

 18. Fijne info weer Anne! Wanneer verschijnen nu de sterren onder je paginatitel? Heb je daar een minimaal aantal recensies voor nodig?

 19. Hallo Anne, eindelijk dacht ik het antwoord te hebben gevonden over de sterren review op Facebook maar ook ik kan nergens de knop ‘controleren’ ontdekken en eigenlijk wil ik de sterrenreview verwijderen van onze bedrijfspagina maar niet ten koste van het adres.

 20. Hallo Anne,

  Leuk artikel nog weinig te vinden over dit nieuwe verschijnsel binnen Facebook. Ik zie echter die knop “controleren” niet, niet bij De Toverkamer nergens… Mis ik iets?

 21. Klaziena Waerts zegt

  Als eigenaar van Gezonde Chocola
  http://www.facebook.com/XocaiBilthoven
  ben ik hier héél blij mee!!!
  Zie ook mijn website http://www.eerlijkechocola.nl

 22. Goede tip weer Anne, dank!

  Wat een kromme bukvertalingen inderdaad van FB.
  Knop Controleren moet eigenlijk Review heten.
  Er opent zich dan wel een scherm dat wel heet: Review.
  Waarin staat: Deze plaats beoordelen.

  Zucht.

  NIW, goede tip van jou. Tnx.

 23. Dankjewel Anne voor deze waardevolle informatie.
  Ga implementeren dus. 😉
  Houd me maar op de hoogte traag.
  Fijn weekend

Speak Your Mind

*