Facebook zet ongevraagd profielen om in openbare pagina’s

profiel_omgezet_naar_paginaFacebook is bezig met een ware klopjacht op profielen die zakelijk ingezet worden. Profielen met een ‘zakelijke naam’ worden zonder pardon en zonder waarschuwing, omgezet in een pagina, met als gevolg dat je soms met twee pagina’s opgescheept zit (als je al een pagina had) en je geconverteerde profiel naar een pagina niet kunt beheren.

Facebook zegt hier over: ‘Persoonlijke profielen zijn uitsluitend bedoeld voor individuele personen en dienen een echte voor- en achternaam te bevatten (bijvoorbeeld Jan Smit)’.

Onmiddellijk veranderen

Heb jij een Facebook profiel met een andere naam dan je eigen naam? Verander dit dan onmiddellijk. Een profiel mag alleen een eigennaam hebben en niks anders. Dus ook niet ‘Piet Jansen Trouwambtenaar’. Of ‘Bruidsboutique Maria Seegers’

Alles wat maar enigszins lijkt op een bedrijf of zakelijk moet er aan geloven.

Waarschuw je vrienden en deel dit artikel ook met hen die een profiel hebben met een andere naam dan hun eigen naam.

account_uitgeschakeld

Wat kun je doen?

Kijk hier wat je kunt doen als je jouw Facebook profiel niet je eigen naam hebt gegeven. Wacht er niet mee, want voor je het weet is jouw profiel aan de beurt en gaat Facebook het converteren naar een pagina.

1. Ga naar de instellingen van je persoonlijke profiel op Facebook


instellingen

2. Pas je naam aan

naamaanpassen

BESPAAR JE ZELF UREN WERK ÉN STRESS MET DEZE KANT -EN -KLARE SOCIAL MEDIA CONTENT KALENDER. Elke dag compleet ingepland voor je tot en met december 2023. Volledig aanpasbaar voor jouw bedrijf. Kijk snel hier: https://www.fanfactor.nl/de-social-media-kalender/

Wat als Facebook mijn profiel al heeft omgezet?

Als jouw profiel al door Facebook is omgezet in een (openbare) pagina, en je kunt nu niet meer in je profiel of in het beheer van je pagina, lees dan dit artikel:

https://www.anneraaymakers.nl/2014/12/18/wat-kun-je-doen-als-facebook-je-profiel-omgezet-heeft-een-pagina/

 

Comments

 1. Marjolijn zegt

  Hallo Anne,
  Ik loop tegen iets bijzonders aan. Een vriend van mij heeft een bedrijfspagina sinds 2015. Nu kan hij niet meer de berichten in de inbox lezen en ook geen beheerder meer toevoegen. Hij is de enige beheerder. Echter toen ik er eens naar keek zag ik dat deze pagina helemaal niet gekoppeld is aan een persoonlijk profiel. Ik las dat voor 2015 het mogelijk was om een FB-pagina te maken zonder het te koppelen aan een persoonlijk profiel. De pagina van mijn vriend heeft nog steeds geen persoonlijk profiel. Maar nu lijkt het dat er steeds meer dingen niet werken. Ik vermoed vanwege dat ontbreken van dat persoonlijke profiel. Herken je dit en valt hier iets aan te doen?

 2. patrick Erb zegt

  Hallo Anne,
  ik heb nu dat probleem.
  ik zie” Je profiel converteren naar een pagina” en heb een case aan gemaakt en legitimatie gestuurd dat ik werkelijk die persoon ben.
  kreeg een mail waarin ze aangeven dat ze mijn account weer zouden enablen, maar helaas…niets.
  ik kan dus als ik zou willen, niet omzetten naar een pagina (wat ik niet wil), kan niet inloggen, geen password reset doen, helemaal niets.
  ik zou ook wel eens graag willen weten hoe ze tot dit besluit zijn gekomen dat ik een zakelijke inslag gebruik, ik maak geen reclame of iets van dat.
  om knetter gek van te worden.
  reageren doet Facebook ookal niet zo snel, blokkeren wel.

 3. Hallo Anne,

  Hoe staat dit in relatie tot wat FB zelf meldt hierover bij “Can I have a business Facebook page without personal page?”, zie: https://www.facebook.com/help/community/question/?id=642288749167519

 4. Hoi Anne
  Hoe zit het als er meerdere personen de bedrijfspagina beheren?
  Groet

 5. Dit is al een tijdje bezig. Het geldt niet alleen voor Facebook maar ook voor je profiel op Google Plus en Youtube. Als je daar een zakelijk profiel hebt, dan dien je dit te koppelen aan je privé-profiel. Anders kan men, net zoals Facebook doet, je account zonder verwittigen aanpassen.

  Het voordeel van het zakelijk profiel is dan wel dat er geen limiet staat op het aantal vrienden die je kunt hebben.

 6. Wel makkelijk voor de makers van Facebook dat iedereen zelf in aktie komt 😉

 7. Anne, waar heb je dit gelezen? Ik vind dit nieuwtje alleen terug op jouw blog.

  • Ook benieuwd naar ja. Ik heb de indruk dat juist het omgekeerde het geval is. Hoop de onderbouwing hier te lezen!

   • anneraaymakers zegt

    Wat bedoel je met het omgekeerde, Max? En wat voor onderbouwing heb je nodig? Denk je dat ik de moeite neem je te informeren als dit niet echt is?

  • Anneke de Haan zegt

   Dit gebeurt echt, het is een facebookvriend van mij ook overkomen.

   • Het gebeurt wel eens ja. Maar “Facebook is bezig met een ware klopjacht op profielen die zakelijk ingezet worden.” (b)lijkt onzin. Even Google-en en er komt echt niks van dien aard omhoog.

    • anneraaymakers zegt

     Max, dus als er niets van ‘dien aard’ op Google bovenkomt is het niet zo? Heb je het Facebook Helpdiscussieformum er al eens op nagelezen? En. o ja, zal ik alle mails die ik dagelijks krijg van mensen wie het is overkomen naar jou doorsturen?

  • anneraaymakers zegt

   Ik lees dit in de vele mails en telefoontjes die ik dagelijks krijg van mensen die dit is overkomen. Overigens ook terug te vinden op het Facebook Helpdiscussieformum

 8. Anita nederkoorn zegt

  Hoi Anne,

  Voor het bedrijf waar ik werk beheren we meerdere bedrijfspagina’s. Ook sponsoren we sporters en soms een BN-er. Ik heb daarom een profiel aangemaakt. Sporters delen vaak via hun eigen FB-profiel hun successen en nieuws en als je alleen inlogt met een pagina, kun je geen profielen bekijken. Ook heeft het inloggen met een profiel als voordeel dat je meerdere pagina’s kunt beheren. En de zoekfunctie komt ineens tevoorschijn als je met een profiel inlogt ipv een pagina.

  Het profiel heb ik snel even omgezet naar een ‘gewone naam’, maar dat vind ik geen charmante oplossing. Is er een andere mogelijkheid om voor elkaar te krijgen op FB wat ik wil?

  • anneraaymakers zegt

   Het is me niet duidelijk wat je dan wilt, Anita. Je profiel moet een eigen naam hebben, daar valt niet aan te tornen.

   • Anita nederkoorn zegt

    Ik wil één inlog om meerdere pagina’s te beheren én waarmee ik de profielen van gesponsorde mensen kan volgen. Ik heb daarvoor een profiel aangemaakt met onze bedrijfsnaam. Maar ik loop dus risico dat het profiel wordt omgezet naar een pagina, waardoor ik volgens mij beide niet meer kan, toch?

    Ik vroeg me dus af of een profiel de enige oplossing is om die dingen voor elkaar te krijgen.

    • anneraaymakers zegt

     Anita, je zult een profiel moeten hebben om je diverse pagina’s te beheren en andere profielen te volgen. En dat profiel zal een eigen naam moeten hebben. Want als het profiel geen eigennaam heeft loop je kans het te verliezen en dan kun je je pagina’s niet meer beheren. Maar je kunt heel eenvoudig je pagina’s koppelen aan welk profiel dan ook, niemand kan zien op die pagina’s wie de beheerder is. Je moet daarvoor jezelf als beheerder aanstellen in ‘ paginarollen’ op die pagina’s. Sowieso een goed idee als backup. Als Facebook het in het hoofd krijgt jouw profiel te verwijderen of om te zetten in een pagina, kun je toch altijd bij je pagina’s. En nogmaals, niemand kan aan de buitenkant van een pagina zien wie de beheerder is.

 9. Ik heb een persoonlijke pagina met Anja Devolder en dan een pagina eraan met Foto-Anja. Moet ik dan ook iets veranderen?
  Alvast bedankt!
  Anja

 10. Hallo Anne,

  Als ik jouw stappen van hierboven volg, dan staat er bij mij bij gebruikersnaam: Je hebt geen gebruikersnaam ingesteld. Kan ik dat zo laten of moet ik mijn eigen naam hier invullen?

  Alvast bedankt voor je antwoord!
  Met vriendelijke groet,

  Marjan Westdijk

  • anneraaymakers zegt

   Marjan, je zit toch wel op de instellingen van je profiel he?

   • Ik heb gewoon een ‘privé’ pagina onder mijn eigen naam en een zakelijke pagina in beheer met mijn eigen naam en daarachter mijn beroep. Als ik in mijn privépagina naar Algemene accountinstellingen ga, zie ik dus: Je hebt geen gebruikersnaam ingesteld. Gek hè?!

 11. belachelijk zeg, wat denken ze wel niet.
  dan moeten ze ook id kopie gaan vrgaen bij het aanmaken van een pagina,
  want hoe weten hun of als je jan klaassen neer zet het ook je echt neem is?
  als ze daar al achter komen lijkt het me dat ze prive informatie krijgen die ze niet mogen krijgen.
  ik ben jaren lang lastig gevallen en wil geen profiel meer onder mn eigen naam, en kan zo iemand wel blokkeren maar die maakt een nieuw profiel aan en dan ben ik weer de sjaak.
  dus straks ik mn fb onder andere naam misschien ineens weg of een pagina.

 12. Ha Anne
  Wat te doen als ik een zakelijk facebook account wil behouden

 13. Bedankt voor de Tip, Anne,
  Direct aangepast.
  Hartelijke groet,
  Stef

 14. Hoi Anne,

  Geldt dit dan alleen voor het aanpassen van je gebruikersnaam in je persoonlijke profiel? Mijn zakelijke profiel heet bijv. Voornaam Achternaam – functie. Mag dat nog wel dan? Dank alvast voor je uitleg. Gr. Ingrid

 15. Hi Anne, gelezen en meteen opgevolgd ik had een alias in gebruik en nu aangepast op voornaamachternaam. Was beschikbaar dus hoppa aktie en hartelijk dank voor de waarschuwing. Veel succes en groeten. Fulco

Speak Your Mind

*