Hoe bewerk je de afbeelding en tekst van je linkbericht op Facebook?

Hoe bewerk je de afbeelding en tekst van je linkbericht op FacebookJe kunt helaas niet langer de tekst en afbeelding van een linkbericht bewerken op Facebook.

Je plaatst dus een link in een nieuw bericht, zodat Facebook de informatie en afbeelding van je websitepagina ophaalt. De tekst en afbeelding waren aanpasbaar, maar tegenwoordig niet meer. Je kunt nog wel een afbeelding toevoegen, maar dat heeft weinig nut, vind ik.

Facebook heeft tot deze maatregel besloten om ‘fake’ nieuws en ‘click-baiting’ tegen te gaan. Het gebeurde namelijk dat websites de tekst en afbeelding aanpasten naar iets heel anders, dan wat er op de website stond, om maar clicks te krijgen.

Maar wat nu ???

Natuurlijk heb ik een oplossing voor je! In dit blogartikel leg ik je uit hoe jij de controle hebt over de tekst èn de afbeelding die verschijnt in een linkbericht op Facebook.

Hoe doe je dat?

Het is vanaf nu heel belangrijk om je ‘Open Graph’ tags in orde te hebben.

Je wat……???

Veel te technisch!

Ach, vergeet maar weer dat ik dat zei, ik leg je gewoon uit wat je moet doen en dan komt het altijd goed. Bij elk nieuwe websitepagina en elk blogartikel.

Je kunt dit doen met een plugin of module in je Content Management Tool (CMS).

Dit zijn de meest gebruikte Content Management tools:

Voor WordPress

Omdat de meeste ondernemers WordPress gebruiken en zelf hun website onderhouden, legt mijn eigen technische man Rick van ‘Goed Bezig Met WordPress’ je in dit artikel uit hoe je eenvoudig de Yoast plugin installeert en met Yoast controle hebt over alle gegevens die gedeeld worden op social media, als je jouw link deelt.

https://www.goedbezigmetwp.nl/hoe-je-er-met-yoast-seo-voor-zorgt-dat-je-berichten-er-perfect-uitzien-op-facebook/

Niet vergeten!

Als je de social info van een bestaand artikel in Yoast aanpast, mag je niet vergeten de link te ‘debuggen’. De oude informatie van de link is namelijk waarschijnlijk al opgeslagen in de database van Facebook en Facebook moet een seintje krijgen dat dat veranderd is.

Een link ‘debuggen’ doe je hier. Je zult zien dat dan meteen de goede info gedeeld wordt op Facebook.

Comments

 1. Hi Anne, zou dit ook werken voor LinkedIn denk je?

  • anneraaymakers zegt

   Ha Claudia, de Open Graph’ tags (dus Yoast) in orde hebben is belangrijk voor alle esocial media kanalen. De link debuggen werkt alleen voor Facebook.

 2. Kan het ook wezen dat het nu wel weer kan? Ik heb zojuist een bericht geplaatst met een link naar een nieuwsbericht op onze website. Ik heb een foto zoals altijd daarbij geplaatst omdat hij jammer genoeg geen foto ophaalt uit de website (en wij hebben geen wordpress ofzo) maar ik kon de tekst onder de link aanpassen en de foto erbij plaatsen die vervolgens nu ook klikbaar is. Dus?

 3. Anne, zou het nu kunnen zijn dat Yoast deze optie niet meer heeft in de gratis versie?

 4. Het kan toch veel makkelijker? Ga naar publicatie tools, geef eerst je tekst op en plak er de foto’s in. Als laatste zet je de link naar je site achter je tekst. Klaar. Trouwens niet iedereen heeft een website waar plug-ins in kunnen.

  • anneraaymakers zegt

   Dan heb je geen linkbericht, Claudia, waar bij de afbeelding, en de link onder de afbeelding klikbaar is, dus dat is niet hetzelfde.

Speak Your Mind

*