Hoe breng je je diensten onder de aandacht op je Facebookpagina?

Hoe-breng-je-je-diensten-onder-de-aandacht-op-je-Facebookpagina_sqSommige zakelijke pagina’s kunnen nu hun diensten beter onder de aandacht brengen op hun Facebookpagina.  Het staat nog behoorlijk in de kinderschoenen, maar het is een mooie aanvulling op je pagina.

Waar kun je ‘diensten’ vinden?

De optie diensten is niet voor alle categorieën uitgerold. Facebook gaat per categorie de mogelijkheden invoeren die voor die specifieke groep van toepassing zijn.

Als je een van onderstaande categorieën hebt gekozen, kun je de optie toevoegen.

Bedrijven en organisaties:

 • Bedrijfsadviesbureaus
 • Gezondheid/medisch/medicijnen
 • Juridisch en recht
 • Transport/Vracht

Lokale bedrijven:

 • Diensten voor huisdieren
 • Gezondheid/medisch/apotheek
 • Zakelijke diensten
 • Verbouwingen
 • Kuuroorden/beauty/persoonlijke verzorging

Personen:

 • Coach
 • Zakenman

Websites en blogs:

 • Gezondheids- en welzijnswebsite
 • Zaken-/ economiewebsite 

Hoe voeg je de diensten toe?

Als je een van bovenstaande categorieën hebt gekozen zie je onder je omslagfoto een extra tabblad verschijnen, genaamd ‘Services’.

Blog diensten beeld 1

Vervolgens kies je voor ‘Add a service’. In het volgende scherm kun je een naam, prijs (optioneel), beschrijving en foto (ook optioneel) toevoegen en kies voor ‘Opslaan’.

blog diensten beeld 2

Op deze manier kun je nog een aantal diensten toevoegen aan je Facebookpagina. Als je helemaal tevreden bent kun je het schuifje verplaatsen en publiceer je de diensten.

blog diensten beeld 3

Vanaf dat moment zijn je diensten direct zichtbaar boven je tijdlijn van berichten. Dat ziet er dan zo uit.

blog diensten beeld 4

 

Zoals je ziet is er opmaak-technisch nog winst te behalen. Hopelijk past Facebook dat binnenkort nog aan. Als je eenmaal een dienst geplaatst hebt, kun je bewerken door in het tabblad services te klikken op het ‘pijltje’ naast de titel van de dienst.

blog diensten beeld 5Ga jij de nieuwe diensten gebruiken? Laat het mij weten in een reactie onder dit artikel!

Als ondernemer is het hebben van een mooie bedrijfspagina op Facebook gewoon een must. Zorg ervoor dat je daar goed vindbaar bent en dat je bedrijfspagina actueel is en professioneel oogt. Veel ondernemers maken allerlei ‘beginnersfouten’ die het succes op Facebook in de weg kunnen staan. In dit blog deel ik een aantal veelgemaakte facebook-fouten met je, die je gemakkelijk kunt voorkomen. https://www.anneraaymakers.nl/voorkom-als-ondernemer-deze-17-facebook-fouten/ 

Ik spreek dagelijks ondernemers die worstelen met hun Facebook Marketing. Ondernemers die resultaat willen bereiken met Facebook, maar hier hulp, een duwtje in de rug bij nodig hebben. Kan jij ook wel een duwtje in de rug gebruiken? Doe dan mee met de cursus ‘365 dagen Facebooksucces‘.

Comments

 1. Super goede tips!
  Ik heb de categorie aangepast maar zie nog steeds de optie Services er niet bij staan.. doe ik toch nog niets niet goed?

 2. Hallo Anne. Welke afmeting moet de afbeelding hebben? Het lukt mij maar niet om een afbeelding zichtbaar te krijgen naast de “services”.

 3. Bedankt voor de tip Anne, het was even puzzelen maar het is nu gelukt om de services te activeren.

 4. Dank voor de goeie tip Anne!

 5. Ik heb het zojuist toegevoegd. Bedankt weer voor je tips Anne!

 6. Hoi Anne
  Een poos geleden zag ik de services al staan in de facebookpagina’s die ik beheer. Maar ik krijg het niet voor elkaar. Hij blijft ‘nadenken’ als ik de dienst probeer op te slaan. Heb je dat vaker gehoord?

Speak Your Mind

*