Hoe kun je Facebook Live inzetten voor je bedrijf?

Hoe kun je Facebook Live inzetten voor je bedrijf?Facebook Live is video live publiceren op Facebook. In plaats van een statusbericht met een foto of video, maakt Facebook Live het mogelijk om rechtstreeks een video uit te zenden.
Als je zo’n live video bekijkt, zie je ook een abonneerknop. Als je daarop klikt, dan ontvang je de volgende keer een melding als je  vriend of de pagina weer een uitzending doet.

Facebook Live is nu uitgerold op de iPhone en soms op Android.
Mogelijk heb jij het nog niet op je Android telefoon, dan moet je nog even geduld hebben.

Uitzenden

Facebook Live is beschikbaar op de profielen én pagina’s. Als je op je pagina een live video wilt uitzenden, moet je dat in de beheerapp doen. Klik op je telefoon in de beheerapp op je pagina op ‘plaatsen’ en kies het meest rechtse icoontje om te starten.

FaceBook live

FaceBook liveJe moet nog even een beschrijving maken en dan klik je op ‘Live Gaan’. Kies een goede titel die de aandacht trekt in het nieuwsoverzicht.

Je video kan dan direct bekeken worden in het nieuwsoverzicht en op je pagina.

Je kunt alleen een Facebook Live uitzending maken op mobiele apparaten, NIET op desktop of laptop.

Het bekijken van en reacties geven op een Facebook Live-uitzending kan zowel op mobiele apparaten als op desktop en laptop.
Facebook Live uitzendingen krijgen meer dan 10 keer zoveel bereik en reacties dan reguliere Facebook video’s! Het is dus een goede manier om de interactie op je Facebookpagina te vergroten!

Hoe kun jij Facebook Live toepassen?

– Een kijkje achter de schermen in jouw bedrijf
– Kennis delen
– Een vraag van een fan beantwoorden
– Een nieuw product onder de aandacht brengen
– Kort filmpje tijdens een evenement

Durf jij het? Ik ben benieuwd!

Zou je wel iedere dag zo’n goede tip in je mailbox willen vinden? Abonneer je dan op 365 Dagen Facebooksucces. Je krijgt een systeem dat werkt en waardoor je in een flow belandt. Hierdoor hou je het wel vol én heb je maar kort de tijd nodig voor je Facebook Marketing. Kijk op https://www.fanfactor.nl/cursussen/365-dagen-facebooksucces/www.fanfactor.nl/365

Wil je meer weten over video’s op Facebook? Lees dan dit blog over Reels op Facebook: https://www.anneraaymakers.nl/alles-wat-je-moet-weten-over-reels-op-facebook/

Comments

 1. Ik kan hem inderdaad gebruiken. Kun je de filmpjes op een bepaalde plek verzamelen? Bij Periscope kon dat op Katch maar dit vervalt.

  • anneraaymakers zegt

   Nellie, de video blijft op je pagina opgeslagen en ook bij de video’s van je pagina. Het is dus niet, zoals bij Periscope, dat je video verdwijnt nadat je uitgezonden hebt.

 2. Ik zou heel veel hebben aan de live.
  Als ik in de beheer app op mijn pagina kom, heb ik helemaal niet “plaatsen”. Ik heb publiceren, foto etc (die 4 dingen die je altijd ziet).
  Waar haal je dat plaatsen vandaan?

Speak Your Mind

*