Hoe plan je een gedeeld bericht in op Facebook

Baal jij er ook zo van, dat je een gedeeld bericht niet kunt inplannen op je pagina? Nou, dat kan wel! In deze Mini Facebook Marketing sessie leg ik je uit hoe.

Stel je voor dat je een heel leuk bericht van iemand anders hebt, wat je graag wilt delen op jouw pagina. In het voorbeeld wat ik je geef, is dat een bericht van Marieke van Nispen van De Marketing Assistent. Ik wil Marieke een podium geven, maar het bericht voor een later moment inplannen. Dit kan ik doen door op het tijdstip van het moment dat het bericht geplaatst is, te klikken.

bericht_tijdstip

Ik klik op het tijdstip en kopieer de unieke URL van het bericht. Dan ga ik naar mijn pagina en plaats ik de URL in een bericht. Het hele bericht van Marieke wordt in mijn bericht geplaatst. Je kunt de URL weghalen, daarvoor in de plaats typ ik een leuk bericht. Ik tag Marieke door een @ voor haar naam te plaatsen. Vervolgens tag ik ook haar pagina, dat is goed voor het bereik van zowel haar als mijn pagina. Ik plan tot slot het bericht in op een datum en specifieke tijd en klik op plannen.

Zo kun je als je een bericht wilt delen, het bericht inplannen.

Vind je dit een goede tip? Deel hem met jouw netwerk op Facebook, Twitter en LinkedIn !

Comments

 1. Dit werkt nu helaas niet meer, omdat het inplannen via Meta Business Suite moet. En daar werkt dit trucje niet jammer genoeg.

 2. Handige tip! Kun je ook een bericht zo plannen zodat die 1. op je eigen bedrijfspagina komt en 2. ook in handige groepen zodat je dat niet handmatig hoeft te doen? Zou erg handig zijn als daar een oplossing voor is.

 3. Ik heb dit ook altijd gedaan, maar het werkt dus niet meer :-(. Er staat bericht ophalen en vervolgens gebeurt er niets meer. Balen dit.

 4. Geweldige tip, waar ik veel gebruik van heb gemaakt. Maar kan het zijn dat ie niet meer werkt? Ik krijg het vandaag met geen mogelijkheid voor elkaar… 🙁

 5. Top! Ik zag de tip van de week langs komen, maar had even geen tijd om het te lezen. Nu had ik het nodig en kon ik je gelukkig nog goed vinden 🙂 Bedankt!

 6. Dat is gek. Ik kan het bericht alleen maar plaatsen en krijg niet de mogelijkheid om het in te plannen. Wel een goede tip, hoor!

  • anneraaymakers zegt

   Waarschijnlijk doe je dit op je persoonlijke profiel en niet op je pagina. Op je profiel kun je dit inderdaad niet inplannen, Fenny

 7. Was net de tip waar ik naar op zoek was!

 8. Super tip Anne!

 9. Dat wist ik niet! Bedankt voor deze tip, Anne!

 10. Da’s een goeie tip, thanks!

Speak Your Mind

*