Ik kan niet meer switchen tussen profiel en bedrijfspagina

Werkt paginabeheer bij jou ook niet meer zoals je gewend bent. En switchen tussen profiel en pagina is veranderd? In deze video leg ik de nieuwe werkwijze uit.

Als jij een Facebookpagina beheert dan zal het je opgevallen zijn dat er sinds kort een aantal dingen veranderd zijn, qua paginabeheer.

In de afgelopen maanden heeft Facebook die veranderingen uitgerold en sinds vandaag heeft bijna iedereen deze nieuwe werkwijze in paginabeheer.

Voorheen kon je naar je pagina gaan door rechtsboven met het pijltje het menu te openen en te switchen tussen Facebook gebruiken als jezelf en Facebook gebruiken als je pagina. Dat kan nu niet meer.

paginabeheer1

Als je op die manier switcht naar je pagina blijft boven in de blauwe balk nog steeds je persoonlijke icoon staan en zie je de startpagina (nieuwsoverzicht) en de meldingen en berichten van je persoonlijke profiel.

Hoe ga je voortaan te werk op je bedrijfspagina?

Je kunt meestal nog steeds rechts bovenin switchen naar je pagina. Maar als dat bij jou niet meer werkt kun je ook vanuit het menu naast je persoonlijke startpagina naar je bedrijfspagina gaan.

paginabeheer2

Berichten plaatsen

Als je op je bedrijfspagina bent plaats je de berichten wel als je pagina. Als dat niet zo is, kun je dat aanpassen in Instellingen – Berichttoekenning.

De startpagina van je pagina

Als je naar de startpagina van je pagina wilt gaan klik je op je pagina links op ‘Paginaoverzicht weergeven’.

paginabeheer3

Je komt dan op de startpagina van je bedrijfspagina, waar je alle berichten vindt van de pagina’s die je leuk hebt gevonden als je pagina.

Kun je me nog volgen? 🙂

Als je een pagina wilt liken als je pagina klik je op de groene knop en typ je de naam van de pagina in die je leuk vindt.

paginabeheer4

Bovenin het pagina menu vind je de berichten die verzonden zijn aan je pagina en de meldingen.

paginabeheer5

Een pagina leuk vinden als je pagina

Een pagina liken op de pagina kan overigens ook nog op de oude manier en dat gaat als volgt.

Als je op een pagina bent die je wilt liken als je pagina klik je rechts onder op de omslagfoto op de 3 stipjes en kies je ‘Vind dit leuk als je pagina’.

paginabeheer6

Berichten liken of reageren als je pagina

Op een pagina zelf kun je de berichten liken als pagina of reageren als pagina door rechts onder het bericht te switchen.

paginabeheer7

Delen als je pagina

Als je een bericht wilt delen als je pagina klik je onder het bericht op ‘delen’ en dan kun je switchen of je wilt delen als je pagina of als jezelf.

paginabeheer8

Als je een bericht van een pagina wilt delen op je persoonlijke tijdlijn dan klik je op ‘delen’ en dan switch je bovenin naar ‘delen op je eigen tijdlijn’.

Zou je wel iedere dag zo’n goede tip in je mailbox willen vinden? Abonneer je dan op 365 Dagen Facebook Marketing. Je krijgt een systeem dat werkt en waardoor je in een flow belandt. Hierdoor hou je het wel vol én heb je maar kort de tijd nodig voor je Facebook Marketing. Kijk op www.fanfactor.nl/365

Comments

 1. Dag Anne,

  Mijn probleem is dat als ik een van mijn berichten op mijn pagina wil delen, ik alleen de optie ‘delen naar een groep’ heb. Ik kan mijn berichten dus niet meer delen op mijn eigen muur, en ik heb geen idee of anderen mijn berichten ook kunnen delen. Snap jij hier iets van?

 2. Dankjewel! Super duidelijk en zo fijn dat ik verder kan, merci!

 3. Berre Swinnen zegt

  Dag Anne
  Dank voor uw informerende video’s!
  Nu heb ik een probleempje. Ik was tijdelijk overgeschakeld naar de klassieke pagina ervaring. Maar nu wil terug switchen naar de nieuwe pagina ervaring om mijn berichten en Posts terug te kunnen zien. Maar ik vind dus nergens hoe ik terug kan overschakelen naar de nieuwe ervaring.
  Groeten

 4. Dag Anne, bedankt voor de uitleg. Ik volg uw cursus 365 dagen FB succes – een aanrader vind ik!

  Tot voor kort kon ik inderdaad zoals u hierboven uitlegt een bericht liken als mijn bedrijfspagina, door op dat pijltje te klikken en mijn bedrijfspagina te kiezen. Maar sinds een paar weken is dat pijltje onder de berichten verdwenen en kan ik enkel nog als mijn persoonlijke profiel liken.

  Wat zou ik kunnen doen om terug als bedrijfspagina te liken? Of misschien is dit een algemene FB-aanpassing en hebben meer mensen dit probleem? Een vriendin van me heeft in elk geval het zelfde voor.

  • Ik loop tegen precies hetzelfde aan!

   • Ik ben op zoek naar het zelfde. Helaas is (sinds kort?) eea weer veranderd en hoor ik graag hoe ik dit met aan kan passen in de nieuweste versie van FB!

  • Idem hier!

  • Oplossing: Facebook-app. Hoi, ik heb hetzelfde probleem. Via de website (zowel telefoon als laptop) kan ik niet meer reageren en berichten kijken als mijn pagina. Eerder lukte het soms wel via de telefoon en niet op de laptop. Nu lukt beide dus niet. Gelukkig nog een uitweg gevonden: de Facebook app.

  • Idem hier. Het lukt niet meer om van je bedrijfspagina berichten te delen op je eigen privé-pagina. Hoe dit op te lossen? Als je namelijk op ‘delen’ onder het betreffende bericht kiest, krijg je alleen maar de volgende opties: nu delen (openbaar), delen in overzicht, delen in je verhaal (openbaar), delen met een groep. Dus hoe los je dit op? Dat je ouderwets berichten van je bedrijfspagina kunt delen op je privé-pagina?

 5. Marie Magdalena Maes zegt

  Dag Anne ,
  Er is een pagina aangemaakt met de naam van een vriend van mij zonder mijn vriend zijn toestemming maar we weten niet wie dat gedaan heeft ,hoe kunnen we dit achterhalen en wat kan mijn vriend dan doen .

 6. Als ik op ‘delen’ klik zie ik maar 2 mogelijkheden nl. delen met een groep of delen op een pagina en dan kan ik enkel kiezen uit mijn pagina’s en niet voor mijn persoonlijk profielpagina.

 7. Weet je waar je vind ik leuks die je met je pagina hebt gedaan kan terugzien?

 8. Kelsey bijlsma zegt

  Iemand die mij kan helpen. Door een hacking vanmorgen ben ik verwijderd uit mijn eigen zakelijke pagina. nu heeft deze pagina geen beheerder meer.. is er een optie hoe ik kan aangeven dat ik de beheerder ben en dat dit weer toegevoegd wordt?

  • Anne Raaymakers zegt

   Probeer even contact op te nemen met FB via Messenger als volgt:
   Onderstaande werkwijze werkt alleen tijdens kantooruren. Dan is de chat bemand.
   1. Ga naar https://www.facebook.com/business/help
   2. Klik onder de blokken op de blauwe knop ‘Aan de slag’
   3. Kies het onderwerp
   4. en dan onderaan die pagina: Chatten met een vertegenwoordiger (let op: kies hier niet weer voor een specifiek onderwerp want dan kom je weer op een algemene hulppagina.
   5. Messenger opent zich dan en je kunt met iemand van Facebook chatten over je probleem

   • Hallo Anne, ik heb hetzelfde probleem als Kelsey. Na 4 berichten naar het helpcentrum te hebben gestuurd, geen enkel antwoord ontvangen, probeer ik nu (naar jouw advies) die chat te zoeken, maar kan het met geen mogelijkheid voor elkaar krijgen. Is er een andere manier om op Facebook met iemand te chatten ?

    Ik loop een beetje vast bij punt 3 van jouw advies, als ik als onderwerp ‘Facebook pagina’s’ kies, zie ik nergens een optie om te chatten. Alvast bedankt voor je hulp !
    Groet, marjan.

 9. Dag Anne,
  Ik wil het nieuwsoverzicht van mijn bedrijfspagina bekijken maar kan het nergens vinden. kun jij mij helpen?

 10. Hallo Anne,

  Ik heb in het verleden al eens je 365 dagen tips ontvangen en veel gebruikt.
  Nu loop ik tegen het volgende aan: ik wil op mijn persoonlijke tijdlijn af en toe complete berichten delen van mijn bedrijfspagina (memorum uitvaartzorg). Als ik dit doe, deelt ie alleen het ingevoegde bericht, dus de link naar een artikel, en dus niet mijn begeleidend schrijven en dus ook niet dat het een bericht is van Memorum Uitvaartzorg. Ligt dit aan mijn instellingen? Als ik berichten van andere bedrijven wil delen, deelt ie wel het hele bericht en dus niet alleen de link.
  Kun je me vertellen hoe ik dit anders kan instellen?

 11. Dag Anne,

  Sinds kort kan ik met mijn bedrijfspagina niet meer overschakelen naar paginaoverzicht. Die functie was voorheen terug te vinden in de rechterkolom maar is nu verdwenen. Zelfs op de website van het Hulpcentrum van facebook kan ik hier niets over terugvinden. Alvast bedankt

 12. Farah Pooters zegt

  Ik heb net het tegenovergestelde probleem.
  Ik zit vast op mijn zaken pagina en kan niet meer naar mijn persoonlijke pagina.
  Ik vind het ook nergens om te switchen.
  Als ik mijn persoonlijke email en paswoord gebruik om in te loggen dan kom ik meteen op mijn bedrijfspagina. (Enkel op mijn iMac-

  Op mij Phone is alles nog normaal daar kom ik gewoon op mijn persoonlijke pagina en kan ik tussen nog 2 andere zakelijke pagina kiezen.

 13. Dag Anne,
  Sinds kort lukt het mij alleen maar een koppeling te krijgen tussen mijn persoonlijk facebook account en mijn zakelijke instagram account…. als ik probeer mijn zakelijke inst te koppelen aan de facebookpagina dan geeft ie aan: “De facebookpagina die je probeert toe te voegen, is al eigendom van een ander bedrijf. Je kunt nog wel toegang tot deze pagina aanvragen, maar je verzoek moet worden goedgekeurd door het bedrijf dat eigenaar is van de pagina.”

  Ik vind het echt heel vreemd….

  ps de reden dat ik naar mijn koppeling ben gaan kijken is omdat het me al een paar keer niet lukte om mijn post te delen op facebook….Dus tot voor kort werkte alles prima en ik heb zelf geen veranderingen aangebracht.

  Ik hoop dat je weet wat er aan scheelt, alvast enorm bedankt!

  Gr Istry

 14. Hi! Hoe kan ik op mijn mobiel via de app reageren als mijn bedrijfspagina?

  Alvast bedankt!

 15. Maaike van den Brink zegt

  Help! Ik heb vanuit mijn Facebookpagina een evenement aangemaakt, maar ik heb niet de mogelijkheid om hier mensen voor uit te nodigen. Anderen kunnen wel mensen uitnodigen bij het evenement, dus het zou niet aan de instellingen van het evenement moeten liggen. Het lijkt wel alsof Facebook mijn persoonlijke account als organisator ziet (en dus niet mijn pagina), maar dan zou je toch juist verwachten dat ik mensen kan uitnodigen?

  Ik hoop dat jij mij kunt helpen… 🙂

  • Anne Raaymakers zegt

   Als je op dat moment als je zelf naar het event gaat, kun je inderdaad geen mensen uitnodigen. Zorg dat je als je pagina in het event zit, dan zou t moeten lukken.

 16. Daisy Renders zegt

  mijn bedrijfspagina staat nog online op fb, maar ik kan deze niet meer beheren. Staat niet meer bij mijn pagina’s. Dus ik kan niets meer posten bijvoorbeeld. Ben ik gehackt?

  • Anne Raaymakers zegt

   Dat is moeilijk van een afstand te controleren voor mij, Daisy. Neem eens contact op met Facebook via chat (ja dat kan!)
   Onderstaande werkwijze werkt alleen tijdens kantooruren. Dan is de chat bemand.
   1. Ga naar https://www.facebook.com/business/help
   2. Klik onder de blokken op de blauwe knop ‘Aan de slag’
   3. Kies het onderwerp
   4. en dan onderaan die pagina: Chatten met een vertegenwoordiger (let op: kies hier niet weer voor een specifiek onderwerp want dan kom je weer op een algemene hulppagina.
   5. Messenger opent zich dan en je kunt met iemand van Facebook chatten over je probleem

 17. Hoi Anne,
  Mijn pagina is ook niet te vinden op mijn persoonlijke startpagina. Kun je mij ajb helpen?

 18. villegas christiane zegt

  Dag Anne, Ik heb een persoonlijke pagina op FB en nu een pagina aangemaakt voor mijn vereniging. Geen probleem met te switchen e.a. enkel…als ik een bericht heb staan op mijn gekoppelde pagina en wil die delen naar “groepen” kan ik niet kiezen tussen mijn naam en de naam van mijn pagina ! Mijn naam staat er ! en daaronder,als het gepost is, de naam van mijn pagina van de vereniging ( in ’t klein ).
  Dit is niet de bedoeling ! Ik ben er reeds dagen met bezig om uit te zoeken hoe ik dit kan veranderen maar…geen oplossing ! Hopelijk weet jij dit ?? Mvg
  ik heb ook een prtscn, als je wil….

 19. hej hej, ik heb het probleem dat ik via de app niet meer kan switchen tussen mijn eigen persoonlijke profiel en de bedrijfspagina. Ik krijg steeds een grijs scherm te zien. Op desktop werkt het wel. Ook berichten die via de bedrijfspagina zijn gepubliceerd en in mijn feed verschijnen kan ik wel nog aanklikken maar daarna krijg ik ook een grijs scherm. We zijn zo met 2 beheerders die dit probleem hebben.

 20. Hoi, het lukt mij plots niet meer om posts van mijn bedrijfspagina te delen op mijn privé-pagina. Normaal gesproken stond bovenaan de keuze ‘delen op je eigen tijdlijn’, maar die is verdwenen, en ik kan alleen nog kiezen voor bedrijfspagina’s die ik beheer… Hoe los ik dit op?

 21. Amadeu zegt

  Thanks voor de goede tips!!
  Maar hoe zit het nou met als je wilt reageren/liken als je pagina op je telefoon via de android facebook app?

  Groetjes Amadeu

 22. Pieter zegt

  Dag Anne,
  Dank voor je uitleg. Ik heb sinds kort een Facebook pagina. Ik wil een gepubliceerd bericht delen op mijn eigen tijdlijn. Ik klik op ‘delen’, en vervolgens stel ik rechtsboven in ‘op mijn tijdlijn’. Dit is ook wat jij beschrijft. Maar het bericht verschijnt vervolgens niet op mijn tijdlijn. Heb je enig idee hoe dat kan? Ik heb alle instellingen bekeken, maar kan niks vinden wat het delen op mijn tijdlijn zou kunnen blokkeren. Ik hoor graag van je.
  Vriendelijke groet, Pieter

  • Pieter zegt

   probleem opgelost, werkt nu wel 🙂

   • robbert zegt

    Goede dag . Ik heb een vraag . Mijn collega kan niet meer in het zakelijke account van ons bedrijf . Hij is hoofdbeheerder en ik ben redacteur . Nu willen we wat aanpassen . Maar we komen nergens in . Grt Robbert vd ark

 23. Voor mij geld hetzelfde als voor een aantal andere mensen die gereageerd hebben. Omdat ik nog geen antwoord op deze vraag heb kunnen vinden, stel ik de vraag hier nogmaals: Al een tijdje op zoek naar het pagina overzicht waar ik berichten kan zien van de pagina’s die ik met mijn bedrijfspagina leuk vind. Deze is sinds een paar maanden niet meer te raadplegen. Wanneer ik naar iedere pagina individueel ga, kan ik natuurlijk wel de berichten zien en liken met mijn bedrijfspagina maar dat kan niet de bedoeling zijn lijkt me. Ik kijk uit naar je reactie, alvast bedankt!

  • anneraaymakers zegt

   Beste Esther, ik heb geen oplossing voor je. Ik ben op geen enkele manier verbonden met Facebook of de Facebook helpdesk. Ik kan niet van een afstand oplossen of aangeven waarom jij het paginaovericht niet meer ziet. het spijt me.

 24. quote “Je komt dan op de startpagina van je bedrijfspagina, waar je alle berichten vindt van de pagina’s die je leuk hebt gevonden als je pagina.”

  Ik vind op geen enkele van mijn bedrijfsfacebook pagina’s een knop om een pagina overzicht te krijgen van de pagina’s die ik als pagina leuk vind.
  is deze optie verwijderd uit facebook?

  • ik heb hetzelfde probleem kan nergens vinden en ook geen info op internet erover kunnen vinden.

  • Joyce Dunnewold zegt

   Tot enkele weken geleden kon ik nog wel berichten zien van pagina’s die ik vanuit mijn FB-pagina had geliked. Helaas slechts heel beperkt, ik miste heel veel pagina’s. Ik denk dat het nu helemaal niet meer kan: “Pagina-overzicht weergeven” is nu geheel verdwenen.

   Al van alles geprobeerd, maar helaas nog geen oplossing gevonden.

  • En hoe werkt dit met de fb app op de telefoon?

 25. Goedemorgen Anne,

  Dank je voor dit duidelijk te maken! Ik zat al een halfuurtje te zoeken hoe ik kon reageren met mijn pagina, niet dus 🙁

  Groetjes

 26. Hi, goede informatie, maar ik was opzoek naar (wellicht) de andere weg om.
  Ik ben medebeheerder van een pagina. Nu wil ik een bericht liken die door een andere medebeheerder is geplaatst. Op de pc kan je je profiel of pagina kiezen om een bericht te liken. Maar op mijn Android mobiel en tablet heb ik die mogelijkheid niet.
  Ik kan dan een bericht op die pagina alleen als pagina beheerder liken.
  Wellicht iemand en idee hoe ik toch als mijn eigen profiel een post kan liken?
  Alvast bedankt voor de hulp en tips

 27. PUELLAE.Scmink zegt

  Ik werk met een Samsung tablet.. geen idee wat ik fout doe maar.. Ik heb een pagina gemaakt vanuit mijn persoonlijk profiel.. als ik switch naar mijn pagina om van daaruit andere pagina’s te liken of te reageren.. lukt dat niet blijft het terugzetten naar mijn persoonlijke account. Ook is de optie onder de 3 puntjes er niet om te liken of reageren als pagina. Op de laptop werkt dit wel maar dan zie ik via de tablet nergens de mogelijkheid om een nieuwsoverzicht van die pagina’s te bekijken… Wat doe ik fout.. ben een Newbe en Google me rot.. hopelijk kun jij me helpen..

 28. Floor Janssen zegt

  Zeg ik heb even een vraagje:
  Ik werk als stagiair bij een lokaal nieuwsbedrijf. We hebben 40 Facebook pagina’s. Als we een bericht willen delen vanaf onze persoonlijke accounts op een van de pagina’s via de computer is er geen probleem. Echter, als we iets vanaf onze telefoon willen delen krijgen we de opmerking dat we eerst toestemming moeten vragen voordat we het bericht kunnen delen. Doen we dit, dan verschijnt het bericht alsnog niet op de pagina. Is hier een verklaring voor en kunnen we dit oplossen?

 29. Annemarie Prins zegt

  Als toevoeging : ik praat wel over mijn telefoon, niet over hoe het gaat op de pc/laptop. Dat zal dan misschien wel hetzelfde zijn als in het filmpje.

 30. Annemarie Prins zegt

  Hallo Anne, fijn dat je een uitleg geeft. Ik snapte maar niet hoe ik ineens berichten van een andere pagina niet meer op mijn bedrijfspagina kon plaatsen. Er kwam niets in mijn berichtenoverzicht op mijn pagina, maar kreeg wel reacties van vrienden van mijn gewone profiel. Nu blijkt inderdaad dat ik als mijn gewone profiel die berichten had geplaatst. Zo stom dat Facebook dingen wijzigt maar dat niet bekend maakt. Als ik nu een bericht zie, die ik wil delen op mijn pagina i.p.v. mijn gewone pagina, dan druk ik onderin het bericht op delen en dan kan ik de onderste aanklikken = vlaggetje met daarbij delen op pagina. Dan moet ik mijn paginanaam aanklikken en kan ik hem delen. Het lijkt dus toch iets anders dan hoe jij het uitlegt, maar door je uitleg ben ik er wel achter gekomen. Je kan bij bericht toekenning ook je eigen profiel veranderen in je paginaprofiel. Dat is dus nieuw, maar niet handig als je dat op standaard zet. Misschien helpt het anderen ook.

 31. Hoi.
  Ik heb filmpje bekeken maar op mijn telefoon werkt sinds gisteren iets anders. Normaal zag je als ik pagina aanklik de hele startpagina van het bedrijf. Nu moet ik de app paginabeheer openen om ze te zien. Dus echt uit Facebook naar die app. Ik beheer 3 bedrijfspagina’s geldt viir ze alledrie.

 32. Ha hai ik heb een vraagje als ik op mijn mobiele telefoon iets wil delen op mijn bedrijdspaginapagina kan ik niet kiezen om dit als mijn pagina te doen, alleen via mijn eigen naam, zeer vervelend want ik beheer meerdere sites, heb je hier een oplossing voor?

 33. Handig, dankjewel!

 34. Ik kan sinds kort niet meer vanaf mijn pagina kiezen tussen posten als pagina/persoon. Weet jij misschien hoe dit kan/hoe ik dit aan kan passen? Hoor het graag. Alvast dank!

 35. Marie Magdalena Maes zegt

  Dag Anne ,

  Een vriend van mij heeft via zijn profiel een pagina maar als hij wil afmelden en dat lukt maar dan kan ik mij op zijn pc niet aanmelden met mijn account hoe lossen we dit op

 36. Hallo Anne, ik heb een persoonlijk FB account en daaronder 3 pagina’s die ik beheer. Als ik vanuit mijn prive profiel een bericht wil delen op mijn pagina dan staat er 1 pagina niet tussen. Ik ben de enige beheerder van die pagina. Enig idee hoe ik dit kan oplossen?

 37. Tony van de Laar zegt

  Hallo allemaal,

  Vraagje: ik heb een persoonlijk FB account en daaronder 5 pagina’s die ik beheer. Als ik op een andere pagina een bericht wil liken of erop wil reageren als één van mijn pagina’s, dan klik ik op het icoontje aan de rechterkant van het bericht om de pagina te kiezen waarmee ik wil reageren of liken. Maar het gekke is dat één van mijn 5 pagina’s er dan structureel niet tussen staat. Als ik het bericht wil delen kan ik wél alle 5 mijn pagina’s selecteren, maar met liken en reageren ontbreekt steeds die ene pagina als keuze optie.

  Heeft iemand hier ervaring mee? En zo ja, wat doe ik verkeerd?

  Dankjewel alvast!!!

  Groeten Tony

 38. Waahh, ik word er gek van! het heeft uren en uren gekost en ik kom er niet uit! Ik lees alles maar zie geen oplossingen op FB die ik kan gebruiken. Bekende probleem: ik heb 1 persoonlijk profiel, een bedrijfspagina als makelaar en twee groepen voor een muziekvereniging waar ik voorzitter van ben. Overal plaats ik dus nog steeds onder mijn eigen naam -en dat wil ik niet!!-‘ en krijg vele “verkeerde’ vrienden op mijn persoonlijke profiel.
  Heb er wat voor over om dit nu eindelijk te veranderen. Als ik rechtsboven op het driekhoekje druk zie ik mijn naam met een drietje erachter. Dat was het dan ook. Als ik op het radje klik, ,kom ik weer op mijn persoonlijke pagina.
  Wat een gedoe! Hartstikke graag hulp..

 39. Hallo Anne
  Ik heb een priveaccountik beheer 2paginas en groep
  Vraag
  Op paginaplaats ik bericht met juiste paginarol dit bericht wil ik delen op groep echter zie je dat dat uit priveaccount kont is het mogelijk om een bericht alleen vanuitpaginarol te delen?ik heb al verschillende manieren ge probeert maar lukt nog niet. Kan het uberhaupt wel
  Alvast bedankt

 40. Anne, je geeft een duidelijke uitleg. Helaas kan ik het tegeltje waar ik de keuze moet maken niet vinden op facebook. Ook niet als ik via de computer wil reageren. Enig idee hoe ik dit weer kan instellen?

 41. Als iemand een foto op mijn bedrijfspagina liked kan ik hem toevoegen op mijn pagina echter voeg ik ze ook toe op mijn normale profiel kan dit anders…

 42. Dag Anne
  Een wat late reactie op je blog maar ik kan ineens niet meer als pagina reageren op een bericht van een andere persoon. Het fotootje dat rechtsonder het bericht zou moeten verschijnen, staat er niet meer. Moet ik ergens in de instellingen iets wijzigen? Alvast bedankt

  • anneraaymakers zegt

   Is dit op je computer, of op mobiel Conny?

   • Goedemorgen,
    Ik haak even kort in op deze vraag: ik heb namelijk hetzelfde.
    Bij de ene pagina krijg ik netjes het tegeltje met de keuze te reageren als persoon of als pagina en bij andere weer niet. Ik probeer ook uit te vinden waar ik dit instellen, maar ik kom er niet uit. Dit speelt zich overigens af op de computer.
    Ik ben benieuwd of er een oplossing voor is.

    Alvast bedankt voor reactie.

    David
    Pension ‘Haus Christa’

   • Marja van Tooren zegt

    Goedemiddag Anne,
    Ik heb een soortgelijk probleem en ben al maanden op zoek naar het antwoord, maar kom er maar niet uit. Ik beheer 4 pagina’s maar kan bij het dropdown pijltje om te reageren maar kiezen uit twee. De meest belangrijke verschijnt daar niet. Ik hoop van harte dat je mij kunt helpen. Met een hartelijke groet, Marja

   • Brenn.boeijen zegt

    Ik heb hetzelfde probleem als conny. Maar ik vind geen anrwoord Anne. Kun je ons helpen? Ps het is op mobiel

 43. Hallo Anne,
  Dankzij jouw blog kon ik een aantal maanden geleden eindelijk weer de knop vinden op de pagina die ik beheer om de berichten op de startpagina te volgen. Maar tot mijn verbazing is de knop “pagina overzicht” weergeven nu opeens weer weg en zie ik weer geen mogelijkheid om op de startpagina te komen.
  De knop startpagina aan de linkerzijde laat nu alleen de berichten van de pagina zelf zien.
  Heb jij misschien het antwoord?

 44. Hallo Anna,
  Ik wil als mijn bedrijfspagina andere pagina’s liken,
  terwijl mijn bedrijfspagina (even) niet is gepubliceerd.
  Dit om overkill berichten bij volgers te voorkomen.
  Na aanvinken niet publiceren. heb ik niet meer de keuze privé of bedrijf liken.
  Weet jij een oplossing?

 45. Antal Goeree zegt

  Hallo Anne,

  Ik hebben een bedrijfspagina, echter ik krijg het niet voor elkaar om hem te openen, elke keer krijg ik onderstaande melding.

  ” Je profiel wordt een pagina, dus je nieuwe pagina en enige andere momenteel door jou beheerde pagina’s moeten een beheerder hebben om deze te beheren. Dit moet het volgende zijn:

  Een bestaand persoonlijk profiel dat jou als persoon vertegenwoordigt
  Het profiel van een vertrouwde vriend, collega of partner die je helpt je pagina’s te beheren

  E-mailadres:
  Wachtwoord:
  Als je nog geen persoonlijk account hebt, kun je je registreren met je echte naam, geboortedatum en e-mailadres. Zodra je je hebt geregistreerd, kun je de onderstaande velden invullen met je nieuwe accountgegevens.”

  Echter als ik een persoonlijk account aanmaak loop ik telkens tegen de zelfde melding aan. Hoe kom ik weer bij mijn pagina??

 46. Hoi Anne, even een vraag, ik heb naast mijn persoonlijke fb profiel ook een aantal pagina’s die ik beheer. Bij alle pagina’s worden de foto’s en berichten die mensen op onze tijdlijn plaatsen niet zichtbaar voor anderen. We moeten ze dus steeds handmatig delen. Er komen dan wel reacties en likes op de foto die mensen plaatsen maar niet veel respons nadat wij het gedeeld hebben. Hoe kun je zorgen dat wat mensen op de tijdlijn plaatsen direct zichtbaar is voor anderen?

 47. Dag Anne. Ik heb een tweede pagina gemaakt, mijn professionele kunstpagina, onder mijn meisjes naam. Onder dat profiel wil ik graag eventueel medekunstenaars liken, maar als ik dat doe, like ik vanuit mijn prive pagina. De privé pagina is afgeschermd en mijn kunstpagina dus open. Is daar iets op te vinden? Alle reacties zijn welkom 🙂
  Gr. Marijke Pieters

 48. ik ben beheerder van een bedrijfspagina. via mijn laptop kan ik makkelijk switchen van prive naar zakelijk om berichten te plaatsen maar ik wil dit ook vanaf mijn iphone doen. Hoe doe ik dit? Kan het nergens vinden.

 49. Dank voor de duidelijke uitleg Anne! Ik dacht al dat het aan mij lag! Communicatie is duidelijk niet het sterkste punt van FB! (monopolist…)

 50. Anne,

  Bedankt voor de helder uitleg.

  Wellicht zie ik de oplossing van mijn ‘probleem’ over het hoofd, maar ik kan het niet vinden:

  Voorheen had mijn pagina /WalktheCities een eigen tijdlijn waarop ik de posts zag van de pagina’s die ik als /WalktheCities geliked had.
  Die tijdlijn kan ik nu niet meer vinden, alleen nog maar de tijdlijn van mijn eigen account (/SjaakBosman). Ik ben beheerder van /WalktheCities.

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Groet,
  Sjaak Bosman

  • Maartje zegt

   Hallo Sjaak, ik zit met hetzelfde ‘probleem’. Heb jij al een oplossing? Vind het zo raar dat je maar van een paar pagina’s de nieuwe berichten ziet.
   Groet, Maartje

 51. Hallo Anne, dank voor deze zeer nutte en duidelijke video! Ik heb desondanks je goede uitleg toch nog een vraagje, ik wil soms een bericht op mijn bedrijfspagina juist als privé persoon. Ik kan bovenin het bericht zelf niet switchen tussen mezelf of bedrijfsaccount. Ik heb het ook al geprobeerd door bij instellingen berichttoekenning te selecteren dat ik berichten wil plaatsen als mezelf. Maar ook dat biedt geen uitkomst. weet jij raad??? Of heb ik hier gewoon te maken met een fout op FB zelf.

  • anneraaymakers zegt

   wil je het bericht delen, Tamara? Of het plaatsen als privé persoon? Dat is me niet duidelijk uit je vraag

 52. Hallo anne ik kan sinds gisteren geen berichten meer versturen , na mij collega s
  Als ik een antwoord wil versturen , en druk daar na op enter . dan krijg ik het niet verstuurd .
  en dan duikt het weg en krijg twee pijltjes boven op elkaar te zien heel raar .
  kun je mij daar mee helpen wat ik zou moeten doen .
  Alvast bedankt hier voor

  • anneraaymakers zegt

   Op dit moment doet Facebook helemaal raar, Louis. Ik vrees dus dat je even geduld moet hebben tot alles weer gewoon werkt.

 53. Hoi Anne,
  Ik zou graag de mensen die mijn bedrijfspagina hebben geliked bedanken door iets op hun tijdlijn te schrijven (als bedrijf of als persoon). Ik zie alleen maar de optie prive bericht. Of moet ik perse eerst een vriendschapsverzoek sturen?

 54. Goedemorgen Anne,

  Ik heb een bedrijfspagina en een privepagina. Op mijn privepagina heeft iemand ingechecked bij mijn bedrijf maar krijgt mijn naam van mijn bedrijf niet “getagged” in de tekst. Wel mijn prive naam (dus prive pagina) Vreemd want ze heeft de bedrijfspagina wel geliked…
  Graag zou ik dit bericht willen delen op mijn bedrijfspagina maar ook dit is niet mogelijk.
  Ik kom er niet meer uit. Zou u mij kunnen helpen?
  Hartelijk dank!
  Ik zou graag dit bericht

  • anneraaymakers zegt

   Een bedrijfspagina taggen lukt niet altijd, zeker niet op mobiel. Je kunt eens proberen voor de naam een @ te typen. Dan lukt het soms wel.

 55. Brigitte blauw zegt

  Hallo Anne,
  Je geeft aan dat je mogelijk wel kan switchen naar je bedrijfspagina vanuit het menu naast je persoonlijke startpagina. Heel raar maar bij mij staat mijn bedrijfspagina niet onder ‘mijn pagina’s’ maar onder favorieten. Alle tips die je verder geeft, werken bij mij dus niet.. Enig idee wat ik daar aan kan doen? Ik blijf dus ook altijd onder mijn persoonlijke profiel zichtbaar.

  • anneraaymakers zegt

   Of je nou naar je pagina gaat vanuit je favorieten of je pagina’s, maakt niet uit. Als je naar je pagina gaat vanuit je profiel kun je wel gewoon de pagina beheren?

 56. Geachte mevrouw,

  Ik heb een facebook account. Maar daar naast beheer ik ook een account van mijn werk. Sinds kort kan ik niet meer de startpagina van mijn werks account komen. Want het was voor mij zeer handig namelijk, ik kon zien wie wat heeft gedeeld. Zodat ik ook door kon delen wat gunstig is voor ons werk. Kunt u mij hierbij helpen aub. Mijn andere vraag is dan nog of ik de pagina van mijn werk apart houden van mijn prive account?

  Alvast bedankt…

  met vriendelijke groet,

  • anneraaymakers zegt

   Lees even het artikel of bekijk de video Mustafa, voor de startpagina van je bedrijfspagina. En waarom zou je je pagina apart willen houden van je profiel? Dat is niet nodig. Je moet altijd met een profiel een pagina beheren.

 57. Hoi Anne,
  Als ik een bericht van mijn pagina wil delen in een groep, werken de groepssuggesties niet en ook kan ik bericht niet plaatsen. Kan je alleen vanuit profiel plaatsen in een groep?

  • anneraaymakers zegt

   Annette, als je een bericht van je pagina wilt delen in een groep, moet je altijd als jezelf delen (en niet als pagina).

 58. Bedankt zeg! Ik was hier al weken mee in de weer en werd er helemaal gek van!!

 59. Beste Anne,

  Bedankt voor de uitleg. Ik zit letterlijk al weken hiermee te klooien. Dat Facebook dit niet helder communiceert is onbegrijpelijk vindt ik.

  Ik heb nog één vraag. Is het mogelijk om als pagina een prive bericht te sturen naar een andere pagina? Want die optie zie ik namelijk niet.

  Alvast bedankt.

 60. Hoi Anne,
  wat je uitlegt is duidelijk. Maar een vriend heeft een bericht geplaatst en die wil ik op mijn bedrijfspagina delen. Daar kom ik echt niet uit. Kun je helpen?

 61. Ik kan sinds vorige week de mensen die mijn advertentie hebben geliked niet meer uitnodigen om mijn pagina te liken. Hij laadt dat bericht niet meer. Is eigenlijk alleen zo bij berichten die ik heb gepromoot of waarmee ik adverteer. Heb je daar ook een oplossing voor Anne?

 62. Super bedankt voor de uitleg!!

 63. Mariska zegt

  Hoi Anne,
  Bedankt voor de uitleg! Ik kan alleen niet meer vinden waar ik de vrienden van de pagina kan vinden, en de pagina’s die onze pagina leuk vinden?
  Weet jij waar die verborgen zitten?
  Alvast bedankt!

 64. Goedemorgen, liken met de naam van mijn externe pagina is geen probleem maar ik kan niet meer de berichten zien van organisaties die ik zelf geliked heb.

  Voorheen kon ik op mijn externe pagina inloggen maar die optie is verdwenen. Hoe los ik dit op?

  Alvast dank voor de reactie, gr Robert

 65. Hoi Anne,
  OP de laptop gaat het nu goed. OP mijn iPhone kan ik nergens vinden hoe ik als bedrijfspagina kan plaatsen. Die optie is gewoon niet te vinden. Moet ik daar ook ergens in instellingen iets veranderen? Dan maar helemaal niet meer als Yvonne iets plaatsen, maar alleen maar als bedrijf. Als dat de oplossing is en ik dat in instellingen kan veranderen.

 66. Voorheen kon ik als (zakelijke) pagina de feed volgen die ik als zakelijk had geliked, nu staan alle door mij gevolgde personen en bedrijven (zowel zakelijk als prive) door elkaar op de timeline. Is daar een oplossing voor?

  • anneraaymakers zegt

   De feed van de pagina’s die je geliked hebt als pagina vind je nu in de linkerkolom bij ‘Paginaoverzicht bekijken’, Neneh

 67. Lara van doelen zegt

  Hoi Anne,

  Je uitleg was erg duidelijk, top! Ik ben nu alleen nog benieuwd hoe je een bericht kan plaatsen als je eigen pagina, want als ik nu iets post dan gebeurd dat via mijn persoonlijke pagina, terwijl ik dat juist via de bedrijfspagina wil doen.

  Ik hoop dat je mij kan helpen.

 68. Sandra zegt

  Dank voor de uitleg, het ‘liken’ lukte me niet meer als pagina, en ik heb er nu net een tweede bij! Wat me overigens niet lukt is die tweede pagina aan een ander Twitter-account te koppelen dan de eerste pagina. Is daar nog een tip voor?

 69. Marieke zegt

  Hallo Anne,
  Dank je wel voor je duidelijke uitleg. Dit maakt het beheer van een pagina een stuk helderder.
  Met drie medebeheerders heb ik een pagina voor een vakantiehuis en we kunnen allemaal reageren als de pagina, maar je ziet wel altijd de melding “gepubliceerd door …(naam persoonlijk profiel)”. Ik zoek nu naar een optie om die melding “gepubliceerd door …” te verwijderen en gewoon altijd met alleen de paginanaam te reageren. Uitgebreid zoekwerk heeft helaas nog niet tot een oplossing geleid. Weet jij misschien of dit mogelijk is? Alvast bedankt voor je reactie!

 70. Bedankt! Erg nuttige tips, ik heb hem met mijn netwerk op linked in gedeeld!

 71. Heel duidelijk,dus dank je wel, maar ik was er nu net uit hoe ik kon zien wie mijn pagina hebben geliket, maar ook dat werkt nu niet meer. Hoe kan ik dat nu zien?

 72. Bedankt! Ik werd gisteren helemaal gek toen niets meer “normaal” werkte. Het enige wat me nog niet lukt is een bepaalde pagina vinden vanuit mijn eigen pagina. Of moet ik dat vanuit mijn eigen profiel eerst doen?

  • anneraaymakers zegt

   Dat kan Caroline, maar op je pagina kun je de andere pagina ook gewoon in eht zoekveld typen. Of bedoel je dat niet?

 73. Super uitleg van je, Anne! Je helpt hier veel mensen mee. Ik zal het delen via mijn twitteraccount Brandpassion.

  Fijne dag!

  Vriendelijke groet, Paula

 74. Leuk! Heb je meteen even geliked vanuit mijn zakelijke pagina!

 75. Heel erg bedankt Anne! You made my day ;-)!

 76. Wat een goede timing! Ik had al een en ander uitgevogeld, maar heel handig om het hier nog eens op een rijtje te krijgen. Dank dank!

 77. Dankjewel Anne, dit helpt! Nog een vraag, iets dat ik echt mis. Vroeger zag ik altijd (als ik op de startpagina was van mijn pagina Splinter – kinderboeken) staan:
  ‘… mensen praten hierover’. Ik vond dat interessant, maar kan het nu nergens meer vinden. Weet jij waar dat nu staat? Dankjewel!

 78. Dit verhaal is helder, maar hoe werkt het in de Facebook app? Voorheen kon ik vanaf mijn eigen account een bericht delen op mijn pagina. Dat lukt sinds kort niet meer, omdat ik alleen nog maar voor delen op mijn tijdlijn, de tijdlijn van een vriend of een groep kan kiezen. Echt heel onhandig! Weet jij een oplossing?

 79. Handige uitleg. Weet je ook hoe je de startpagina kan vinden met berichten van pagina’s die je liket als pagina?

 80. Mijn dank is groot ?

  Fijne en heldere uitleg. Heerlijk ?

  Groet, Stella

 81. Marja van Tooren zegt

  Hallo Anne,

  Dank voor je uitleg. Had al het één en ander ontdekt, maar heb nog één probleempje. Als ik een bericht wil liken of delen en op het icoontje van mijn privé profiel klik, staan er in het dropdownscherm maar 3 van de 4 pagina’s die ik beheer. De 4e is de belangrijkste. Heb die pagina al in mijn favorieten gezet, maar dat heeft niet geholpen. Heb jij een oplossing. Dank je wel.

  • anneraaymakers zegt

   Is die pagina wel gekoppeld aan je profiel? Jij bent als profiel beheerder van die pagina?

   • Dag Anne, Ik heb het zelfde probleem dan Marja : bij het willen aanduiden via dat icoontje op iets te liken of te reageren zie ik enkel mijn persoonlijke en maar 1 van mijn bedrijfspagine. De 2de zie ik soms wel en soms niet, afh van de post. Ik ben beheerder van beide bedrijfspagina’s. Kan het aan iets anders liggen?

    • anneraaymakers zegt

     Zie je op de pagina waar je wilt reageren dan wel het goede icoontje? Als je via het menu kiest voor je pagina en dan op de pagian bent zou altijd het juiste icoontje er al moeten staan. Anders kijk eens in de instellingen van de pagina bij ‘berichttoekenning’. Staat daar dat je plaatst als pagina, Vinci?

 82. Dag Anne,
  Wat vind ik dit weer ongelooflijk attent van Jou! Voor wat deze cursus kost bied je echt heel veel waar voor ons geld. Chapeau en dank!

 83. dank voor je uitleg! ik was zelf al aardig op de uitvogel-weg van deze veranderingen, maar de laatste puntjes op de i weet jij dan weer 🙂

Speak Your Mind

*