In één zin uitleggen wat je doet

Ik denk dat ik voor iedere ondernemer spreek als ik zeg dat je bedrijf echt een passie is. Jij hebt vast ook van die momenten waar je vol enthousiasme vertelt over wat je doet. Bij het maken van een advertentie om jouw Facebookpagina te promoten loop je direct al tegen een van de grootste uitdagingen aan. Je hebt namelijk maar ruimte voor 90 tekens! Natuurlijk weet je dondersgoed wat je doet, maar je komt maar niet op een korte en krachtige zin om jouw bedrijf in de advertentie goed te beschrijven.

Ik zie het steeds weer gebeuren op mijn events, als ik aan deelnemers vraag: Wat doe jij? Of als ze bij de koffie kort met iemand aan de praat raken. De tijd is maar beperkt want het event begint bijna en de persoon vraagt: “Wat doe jij voor de kost?” Kun jij dan in één zin uitleggen wat je doet?

Het gezegde ‘In eenvoud ligt de grootste kracht’ is helemaal waar! Soms zeggen woorden gewoon meer dan een hele lap tekst. Een zin van 7 woorden kan voor mensen echt al voldoende zijn om jouw pagina te gaan liken!

Ik ben ervan overtuigd dat iedere ondernemer een goede verkoopzin, een oneliner, nodig heeft. Voor de advertentie tekst, de korte introductie op een event en misschien zelfs voor op je website. Een goede oneliner, ook wel elevatorpitch genoemd,  kan ontzettend krachtig zijn. Denk maar eens aan oneliners als ‘Just do it’ of ‘Because you’re worth it’. Kan jij zo direct de merken opnoemen die horen bij deze oneliners?

Hoe creëer je een krachtige oneliner? Door rekening te houden met de volgende 4 aspecten:

1. Emoties

Tegenwoordig laten mensen bij een aankoopbeslissing steeds meer hun gevoel spreken. Je moet daarom bij het verkopen ook inspelen op het gevoel van de klant. En dat doe je niet door puur te redeneren vanuit jezelf. Bij het verkopen van een product of dienst moet het om de klant gaan. Welke waarde biedt jouw product of dienst de klant? Welke voordelen zijn er?

Het is echt fantastisch als je deze waarde en voordelen kunt benoemen vanuit een emotie. Niet veel ondernemers doen dit en als jij de juiste snaar weet te raken, kun je jezelf onderscheiden van andere ondernemers. Ik raad je echt aan deze emotie op een bepaalde manier terug te laten komen in de oneliner.

2. Hou het simpel

Ik noemde het al even in de introductie, de kracht zit in de eenvoud. Hou de oneliner simpel! Het is echt een probleem als jij niet in 7 woorden kunt vertellen wat je doet. En natuurlijk mag het ook best in 10 of 12 woorden, zolang het maar een eenvoudige en korte zin is. Hou voor het gemak maar aan dat jouw tekst op een Delftsblauw tegeltje moet passen.

Mijn oneliner is: “Ik help ondernemers om succesvol te zijn met en door Facebook marketing.”

In mijn oneliner is het heel duidelijk wat ik doe. Het geeft tevens aan wat ik wil. Mijn passie ligt namelijk in het delen van mijn kennis over marketing en Facebook. Daarmee wil ik anderen helpen succesvol te worden.

Mijn oneliner is beknopt en daardoor ontzettend duidelijk. Tegelijkertijd willen mensen altijd meer te weten komen over wat ik precies doe. Want hoe help ik mensen? En welke producten of diensten bied ik aan? Mijn oneliner is dus echt ideaal om met mensen in contact te komen en te blijven!

3. Gebruik getallen

Getallen zijn niet alleen goed om te gebruiken in titels van artikelen, het is ook zeker geschikt om te gebruiken in een oneliner. Stel je voor dat je kunt zeggen: “Ik help mensen door Facebook marketing 25% meer omzet te genereren.” Door het percentage wordt de oneliner niet alleen specifieker, je benadrukt echt het voordeel van de klant!

4. Nieuwsgierigheid

Het is echt een MUST om met je oneliner nieuwsgierigheid op te roepen! Alleen het trekken van de aandacht is niet voldoende, iemand moet meer willen weten. Je wilt met de oneliner in contact komen met jouw klanten. Dat gaat niet als de klant na het zien of horen van jouw oneliner niet nieuwsgierig is geworden naar hoe jij kunt helpen.

Zodra je gaat werken aan jouw eigen oneliner, daag ik je uit om deze vier aspecten echt in het achterhoofd te houden. Stel jezelf het doel om mensen door te laten vragen naar wat jij precies doet.

Ben jij al getriggerd om aan de slag te gaan met jouw oneliner, zodat jij in één zin kunt uitleggen wat je doet?  Deel je oneliner dan in een reactie. En onthoud! Een oneliner is 1 zin! 🙂

Comments

 1. Nooit meer spreekangst! Ik help ondernemende profs aan voice power in hun presentatie!

 2. ik geef mensen handvaten mee in een behandeling , zodat zij op een natuurlijke gezonde manier door het leven kunnen gaan.

 3. Ik begeleid bewust ondernemende vrouwen die stress ervaren bij verandering met de nieuwste inzichten over ons brein, wandelcoaching, training en veel mentale fitness en support naar blijvend resultaat.

 4. Ik help bedrijven aan een originele, creatieve teambuilding met toegevoegde waarde en sta garant voor een goed eindresultaat.

 5. Ik verzorg uitvaarten volgens de wensen van de overledene en binnen die wensen zoveel als mogelijk passend bij de behoeften van nabestaanden.

 6. Ik help werkende ouders gelukkig te zijn thuis en in hun werk.

 7. Ik help professionals om succesvol te zijn met trainingen die raken!

 8. ‘Geluk voor je kind’ is het grootste verlangen van elke ouder.

  Rots en Water, meer verbinding met jezelf en met elkaar.

 9. Ik help vrouwen hun verlangens te leven.

 10. Ik help ambitieuze ondernemers om ‘onweerstaanbaar’ te worden door persoonlijke , authentieke en overtuigende video’s in te zetten in hun marketing.

 11. Ik help ondernemers met Online Marketing in Jip & Janneke taal.

 12. Ik ben dienstverlening bedrijf van vergaderarrangement enz.

 13. Ik adviseer mensen wat magneet sieraden kunnen betekenen voor hun welzijn.

 14. We helpen gezinnen natuurlijk fit en in balans te zijn met behulp van essentiële olie.

 15. Ik wijs je de weg, laat je aankomen bij jezelf, zodat jij op eigen kracht je mooiste leven kan leven.

 16. Ik help nuchtere mensen met het versterken van hun intuïtie!

 17. Ik stileer en fotografeer woningen voor de verkoop, zodat het huis echt gezíén wordt!

 18. Ik help vrouwen met werkstress in de zorg om weer te genieten van hun werk ondanks de hoge werkdruk die er is.

 19. Ik leer moeders met baby om echte quality-time te hebben door babymassage.

 20. Ik help jonge hoogopgeleide vrouwen energiek te ondernemen.

 21. Ik help ondernemende vrouwen bij hun kledingkeuze om hun leiderschap zichtbaar te maken zodat ze krachtig, vrouwelijk en vol zelfvertrouwen hun bedrijf kunnen profileren.

 22. Ik coach je ‘back to basic’ zodat je opnieuw kunt bloeien

 23. Ik help ondernemers aan een gereedschapskist vol schrijftools zodat ze zelf de meest waanzinnige teksten kunnen schrijven.

 24. Ik organiseer netwerkdiners voor ondernemende vrouwen waarin ze elkaar leren kennen, elkaar inspireren en elkaar verder helpen met de enveloppenmethode.

 25. Ik train & coach ondernemers bij het maken van een succesvolle WordPress website die goed scoort in Google.

 26. Wij helpen overbelaste moeders (in groepscoaching), rust en ruimte voor zichzelf te hervinden.

 27. Ik help jou dmv spirituele coaching (weer) bij je eigen gevoel en kracht te komen.

 28. Ik help (leerwerk)bedrijven bij het realiseren van een maatschappelijk effect door participeren van mensen met een arbeidsbeperking mogelijk te maken.

 29. Ik doorbreek bij werkende vrouwen die een hartinfarct hebben gehad angst en onzekerheid én creeer zelfvertrouwen, balans en vergroot hun communicatieskills.

 30. Ik geef je 13 manen om je dromen waar te maken <3

 31. ik ontwerp interieurs die je helpen opladen na een drukke dag

 32. Ik maak schoolfoto’s waar iedereen blij van wordt.

 33. Ik help ambitieuze professionals meer mensen te raken met de kracht van voeding

 34. Ik bied persoonlijke en virtuele management assistentie aan succesvolle internationale ondernemers.

 35. Ik help 45+’ers succesvol van werk naar werk met inzet van paarden.

Speak Your Mind

*