Nieuwe notities voor Facebook bedrijfspagina’s

Hij is er, de nieuwe lay-out voor notities voor Facebook pagina’s. Hij was er al voor profielen, maar nu ook voor je bedrijfspagina.

Een mooie manier om een langer bericht te schrijven dan het standaard verhaal. Notities voor pagina’s is eigenlijk een soort bloggen.

Waar kun je de notities voor pagina’s vinden?

Klik op je Facebook pagina boven een nieuw bericht op ‘Aanbieding, evenement +’ en kies ‘Notitie’.

notities_001

Als je deze optie niet hebt, kun je bij Instellingen – Apps de functionaliteit . Notities’ aanzetten.

notities

Zie hier een voorbeeld van Notities in de nieuwe lay-out. Als jij deze lay-out nog niet hebt, zul je dat zeer binnenkort krijgen.

In de nieuwe lay-out is het mogelijk een mooie cover afbeelding aan je artikel toe te voegen. Ook kun je koppen (H1 en H2) maken en andere opmaak toe voegen.

Je kunt ook afbeeldingen aan je artikel toevoegen en zelfs een ‘blockquote’.

Cover afbeelding

De ideale maat van de cover afbeelding is 1200 x 445 pixels. Als je afbeelding hoger is, kun je hem verschuiven.

Als je een notitie gemaakt hebt en geplaatst, ziet dat er zo uit in je tijdlijn en in het nieuwsoverzicht.

notitie2

Nu jij! Deel je jouw notitie in een reactie?

Comments

 1. Helaas, ik krijg niet de optie notities zowel niet bij mijn persoonlijke pagina als zakelijke. Er staat geen plusje naast aanbiedingen en evenementen. Ik kan ook niet zo goed zien wanneer je dit artikel hebt geschreven. Ik denk dat de optie notities niet meer bestaat in 2021. Als dat wel zo is, zou ik het fijn vinden als je mij op weg zou kunnen helpen.

 2. Hoi Anne,
  De notitie is helemaal weg op Facebook.
  Is er iets anders voor in de plaats gekomen?
  Groet, Claudia

  • Helaas, ik krijg niet de optie notities zowel niet bij mijn persoonlijke pagina als zakelijke. Er staat geen plusje naast aanbiedingen en evenementen. Ik kan ook niet zo goed zien wanneer je dit artikel hebt geschreven. Ik denk dat de optie notities niet meer bestaat in 2021. Als dat wel zo is, zou ik het fijn vinden als je mij op weg zou kunnen helpen.

 3. Hoi ,

  Help !!!Sinds een week ben ik bezoeker van mijn eigen fb bedrijfspagina , kan nergens inloggen 🙈 lijkt wel of ik hellemaal buiten spel sta , heeft u tips .

 4. Goedemiddag,
  Al enkele dagen lukt het niet om in te loggen op mijn bedrijfspagina. http://www.facebook.com/dropshop.buitenpost . al paar x cookies gewist. Kan het komen doordat de website vernieuwd is? Zo, ja, wat kan ik doen om weer berichten te plaatsen? Alvast bedankt!

  • Heleen schuttenbeld zegt

   Hallo, mag ik vragen of u het probleem inmiddels heeft opgelost en hoe?? Ik zit met hetzelfde probleem…

   • Hier ook als groot probleem. het lukt mij alleen nog om via pagina beheer op mijn gsm wat te plaatsen.

    Heeft iemand al een oplossing zodat ik weer gewoon op de pc wat kn plaatsen op de bedrijfspagina

 5. Hoi Anne,

  Notities zijn bij mij niet in beeld. Ook niet onder instellingen en dan apps. Is er wat gewijzigd onlangs?

  Groeten, Marielle

 6. hoi anne,

  wat een leuke tip. Meteen geprobeerd en ziet er super uit.
  Nog 1 vraagje..kun je zo’n notitie opslaan en pas later publiceren? Dus plannen net als je berichten?

  • anneraaymakers zegt

   Dat kan helaas niet Miranda. Wel kun je de link van de gepubliceerde notitie in een bericht plakken en dat bericht inplannen.

 7. Wat een leuke tip Anne. Ik heb het gelijk geprobeerd. Kun je nog eens vertellen waarom je een notitie zou maken? Heeft dit voordelen t.o.v. een gewoon bericht?

  https://www.facebook.com/notes/leestotaal-shop/gerichte-spellinginstructie/1100613556627694

 8. Bij mij lukt dat niet. Ik krijg als ik op apps klik nergens notities te zien. Bovenin staat bij mij ook alleen maar evenementen. Wat kan ik dan veranderen?

 9. Hoi Anne,
  Wat fijn al die tips van je! Ik leer iedere keer weer iets nieuws! Super!
  Wel even een vraagje…Kun je notities ook plannen, net als je berichten kunt plannen? Durfde nu nog geen notitie te maken omdat ik in het invoerveld de mogelijkheid niet zag en ik zou volgende week zondag graag een notitie op onze FBpagina plaatsen.
  Ik hoor graag van je.
  Alvast fijne feestdagen gewenst.

  Groetjes,
  Hella Mellema

 10. Wat leuk Anne, ik wist dit niet! Ik heb op mijn nieuwe facebookpagina over Italiaanse lessen meteen mijn eerste blog geplaatst:
  https://www.facebook.com/notes/italiaans-leren-in-hoofddorp/il-grande-cocomero/162381970786094

 11. Dank je wel voor je mooie tips. Ik snap echter nog niet helemaal wat je met ‘notities’ kunt. Wat is het precies het voordeel. Ik snap wel dat je meer tekst kwijt kunt en een soort blog hiervan kan maken, maar dat kan ook door verwijzing naar je website. Dus wat is precies de toegevoegde waarde van een notitie.

 12. Wat tof dat deze functie er is. Ben benieuwd hoe het zal werken. Het doet mij een beetje denken aan Linked-in Pulse. Ga het snel eens proberen.

  Vraagje: stel dat je hiervoor de tekst van een bestaand blog van je website voor gebruikt. Heeft dit dan impact op Google ivm duplicated content?

 13. Hoi Anne,
  Dank voor al je tips!
  Adviseer je om een blog op je site te zetten en de link de delen op FB of om je blog te kopiëren en als notitie te publiceren?
  Fijne feestdagen!
  Hartelijke groet, Anouk vd Laar

Speak Your Mind

*