Waarom aansluiten bij een mastermind-groep? 7 Redenen

mastermindWelke overeenkomst hebben succesvolle ondernemers? Dat ze zijn aangesloten bij een mastermind-groep. Grappig feitje: Henry Ford en Thomas Edison zaten bij elkaar in een mastermind. En dat heeft tot hele mooie dingen geleid 😉

Een mastermind is dan ook dé manier om jouw zakelijke en persoonlijke doelen te bereiken. Ik geef je 7 praktische redenen waarom ook jij als ondernemer bij een mastermind zou moeten aansluiten.

Voor wie zijn mastermind-groepen?

Wat niet iedereen weet, is dat iedereen gewoon kan aansluiten bij een mastermind-groep. Er zijn namelijk geen eisen aan verbonden: of je nu een starter bent of al een paar jaar actief als ondernemer. De branche waarin je zit, is verder ook niet van belang. Aansluiten bij een mastermind groep is dus ook interessant voor jou!

Mastermind-groepen zijn bewezen effectief

Wist je dat een mastermind-groep de meest effectieve manier is om zakelijk en persoonlijk het allerbeste uit jezelf te halen? Deelname is een echte een win-winsituatie: Jij komt verder door anderen en je motiveert anderen, waardoor jij nóg meer energie krijgt om jouw doelen te bereiken. Ook op privé vlak zit je beter in je vel en dat heeft een positief effect op je relatie met de mensen om je heen.

Ik geef je in dit blogartikel 7 redenen waarom NU het juiste moment voor jou is om aan te sluiten bij een groep.

1. Je hoeft het niet alleen te doen

Heb jij vaker het gevoel dat je er met je business alleen voor staat? Natuurlijk is het thuisfront geïnteresseerd in wat je doet. Maar hebben ze voldoende zakelijk inzicht en de nodige ervaring? En kunnen ze ervoor zorgen dat jij belangrijke stappen maakt die nodig zijn voor een goed lopende zaak? Vaak is dat niet het geval.

In een mastermind-groep vind je precies die mensen, die wel over deze vaardigheden beschikken. Het zijn ook ondernemers die weten waar het over gaat. En die elkaar begrijpen. Het is erg waardevol met gelijkgestemden aan de slag te gaan met je business.

2. Bereik je gestelde doelen

Omdat je regelmatig bij elkaar komt, zorgt dat voor gezonde portie verantwoordelijkheid over en weer. Dat maakt dat je jouw doelen steeds voor ogen houdt en er hard aan werkt om ze ook te verwezenlijken.

En lukt het een keer niet of zit het tegen? De andere deelnemers zijn er voor je. Ze zorgen ervoor dat je de draad weer snel oppakt en vol energie verder gaat.

3. Behoud je focus

Als zelfstandig ondernemer komt er dagelijks van alles op je af. Daardoor is het moeilijk om focus te houden. Veel dingen zijn natuurlijk belangrijk, maar veel dingen ook niet. In elk geval niet op dat moment. Door de groep ben je heel goed in staat om focus te houden. De andere deelnemers zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk afwijkt van de weg naar jouw doel. Door deze ondersteuning is het voor jou veel makkelijker om de focus te houden. Je kunt nu gericht en succesvol werken aan je business.

4. Vind jouw partners in crime

De andere deelnemers aan de mastermind-groep zijn geen gewone mensen die met jou in een groep zitten. Nee … het zijn echt jouw partners in crime. Door de prettige dynamiek in de groep ga je dat ook snel zo ervaren. De organisator regelt het zo (door uitgebreid voorwerk), dat de leden van de groep echt bij elkaar passen en dat er goede een klik is. Mijn ervaring is dat er hele waardevolle contacten ontstaan tijdens mastermind-groepen.

5. Bespaar geld

Raar maar waar: je bespaart geld als je aansluit bij een mastermind-groep. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, omdat goede mastermind-groepen het nodige kosten. Maar als je je niet aansluit bij een groep, moet je toch ergens je kennis en kunde vandaan halen. Dat brengt investeringen op verschillende gebieden met zich mee. Vaak gaat het om statische theorie, die je jezelf eigen moet maken. Dit kost ook veel tijd. En je moet het allemaal alleen doen …

Realiseer je dat je in een mastermind-groep oneindig veel kennis en expertise tot je beschikking hebt. En dat gedurende een langere periode. Met al die gedeelde kennis en ervaring ga jij echt stappen maken. De investering verdien je zo dubbel en dwars terug.

Omdat ik zo enthousiast ben over de kracht van een mastermind, bied ik je de mogelijkheid deel te nemen aan mijn Groeibriljant Mastermind met topondernemers. Je aanmelden voor een belafspraak is de eerste stap naar succesvolle marketing voor jouw bedrijf. Kijk hier voor meer info over de Groeibriljant Mastermind!

6. Vergroot je netwerk

Wist je dat leden vaak elkaars netwerk delen binnen een mastermind-groep? Dat is ook een voordeel als je je aansluit bij een groep. Je vergroot op een natuurlijke manier je netwerk en wie weet waar dat toe leidt in de toekomst?!

7. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden

Dit is misschien wel een van de meest belangrijke redenen om aan te sluiten. Je bespaart jezelf veel tijd en geld als je aansluit bij een mastermind-groep. Want alle stappen die je maakt, doorloop je sneller en met minder problemen. Want de fouten die anderen hebben gemaakt, hoef jij niet meer te maken. Je kunt meteen de weg kiezen die het minst hobbelig is en ervoor gaan.

Meer lezen?

In eerdere blogs heb ik al iets verteld over Mastermind-groepen. In dit blog krijg je bijvoorbeeld 10 vragen voorgeschoteld die je jezelf moet stellen als je wilt aansluiten bij een mastermind-groep.

In een ander blog deel ik mijn persoonlijke experttips met jou, zodat je goed bent voorbereid vóórdat je je aansluit bij een groep. Succes!

Omdat ik zo enthousiast ben over de kracht van een mastermind, bied ik je de mogelijkheid deel te nemen aan mijn Groeibriljant Mastermind met topondernemers. Je aanmelden voor een belafspraak is de eerste stap naar succesvolle marketing voor jouw bedrijf. Kijk hier voor meer info over de Groeibriljant Mastermind!

Speak Your Mind

*