Waarom is mijn advertentie afgekeurd?

Waarom is mijn advertentie afgekeurd?Je hebt hard gewerkt aan een mooie afbeelding voor in je advertentie. Goede tekst bedacht. Veel tijd besteed aan de campagne maken op Facebook en dan krijg je een e-mail van Facebook: ” Je advertentie is niet goedgekeurd”.

Wat nu?

Te veel tekst
Er kunnen een heleboel redenen zijn waarom je advertentie is afgekeurd, maar de meest voorkomende reden is, dat er te veel tekst op de afbeelding staat. De afbeelding voor je advertentie mag maar 20 % tekst bevatten.

En Facebook doet daar heel moeilijk over en kijkt heel nauw. Alles wat maar op tekst lijkt, ook een logo soms, is tekst. Ook tekst op je product bijvoorbeeld, telt mee. Of tekst op de achtergrond.

Let op: zo meteen vertel ik in de video over de sjablonen die ik gebruik.  En die ik je cadeau geef. Zodat je volgende advertentie wordt goedgekeurd.

Er zit niets anders op dan de afbeelding aan te passen. Maar volgende keer kun je deze teleurstelling voorkomen, door er op te letten als je de afbeelding kiest of maakt.

En test de afbeelding dan eerst in de rastertool. Deze is er speciaal voor gemaakt om afbeeldingen te checken op tekst.
rastertool

Zo meteen vertel ik in de video over een nog slimmere tool.  Zodat je volgende advertentie wordt goedgekeurd.

In deze video laat ik je zien, hoe je een slimmere tool kunt gebruiken om je afbeeldingen te checken

Klik op de knop en download de raster sjablonen

Je kunt de bestaande advertentie aanpassen (een aangepaste afbeelding plaatsten) door naar de advertentiemanager te gaan. Klik op de campagne, vervolgens op de advertentieset en dan op de advertentie zelf. Daar kun je met het potloodje de advertentie bewerken.

advertentie_aanpassen

Wil je meer van dit soort handige, inspirerende tips? Meld je dan aan voor 365 Dagen Facebooksucces op https://www.fanfactor.nl/365

Comments

 1. Ik had een advertentie geplaatst van 2 onbruikbare, nagemaakte duelleer pistolen, gemaakt van hout met een stukje pijp erop voor decoratie , geheel niet geschikt voor geen enkel gebruik, ook na mijn uitleg aan fb ben ik volledig geblokkeerd , schijnbaar mag je geen decoratie artikelen plaatsen.

 2. Wij hebben sinds enkele weken geen 1 advertentie goedgekeurd gekregen, terwijl wij hiervoor al 2 jaar met succes adverteerde.
  De medewerkers van meta kunnen ons niet helpen en beginnen altijd vanaf het begin en hetzelfde verhaal.
  wij hebben zelfs een nieuw fb pagina gemaakt, losgekoppeld van insta, losgekoppeld van meta business, dus alles koppelingen losgelaten, alsnog wordt het afgekeurd, geen gekke afbeeldingen, geen 1 ad gaat er door heen, enige tips? we neeed help!

 3. Hoi Anne,
  Het lukt me al 2 jaar niet om te adverteren op fb. Mijn bedrijf heet “afvallen? bloed, zweet en biefstuk” Ik gebruik weinig tekst, geen rare afbeeldingen. Ik dacht dat het in de naam van mijn bedrijf zou zitten. Afvallen en bloed.
  Echter heb ik geprobeerd de naam te wijzigen in de afkorting die ik altijd gebruik, ABZB. Maar dat mag ook niet. Is het dan dus onmogelijk om met mijn bedrijfsnaam te adverteren? Of zijn er nog andere opties?

 4. Beste Anne,

  Voor TLC is mij gevraagd om een advertentie te maken voor Facebook betreft een nieuwe ‘cake actie’. Op de foto staat Buddy van Cake Boss met twee taarten. Op de taarten staan namen, waarvan een in de vorm van kaarsjes. Tellen deze namen ook mee?
  Voor de rest staat er natuurlijk de advertentie zelf en het TLC logo bij, die tellen natuurlijk gewoon mee. 😉
  Alvast bedankt,
  Maaike

 5. Hoi Anne, vraagje. Facebook wil geen advertenties met veel tekst dus. Maar wat als je product gedichten zijn in een boek en op kaarten en posters. Dan mag je dus je product niet laten zien, althans slechts een klein deel of op afstand in de foto. Klopt dit? ik had ook ergens gelezen dat als er tekst op je product staat, dit wel zou mogen. Als het toch niet mag, hoe zou je dit omzeilen? Alvast bedankt, Thierry

  • anneraaymakers zegt

   Dat kun je nooit met zekerheid zeggen, Thierry. Als er echt gefocussed wordt op de tekst op het product zal ie waarschijnlijk afgekeurd worden. En soms word ie goedgekeurd. Welkom in de onvoorspelbare wereld van Facebook 🙂

 6. Beste,

  ik ben benieuwd of de tekst-richtlijnen ook voor video gelden?

 7. Heb de info met belangstelling gelezen. Wij hebben een super leuke relatie site voor mensen die van het platteland houden. Sinds november (dé maanden voor relatie-sites) kunnen wij niet meer adverteren op fb. Dit deden we hiervoor best veel, met succes. Maar goed, in deze periode wordt onze site afgekeurd om ads te plaatsen omdat we een door fb “niet goedgekeurde datingsite zijn. Heb al een aantal malen contact gezocht met fb om te vragen wat we kunnen doen om wél goedgekeurd te worden, maar geen reactie waar we wat mee kunnen. Heb jij enig idee wat we kunnen doen zodat we een door fb goedgekeurde datingsite worden?
  Hartelijke groet, Judith,
  Farmers4love.nl

  • anneraaymakers zegt

   Helaas, Judith, FB is niet zo dol op datingsites. Heb je antwoord gekregen op je mails naar Facebook? Wat antwoorden zij?

Speak Your Mind

*