Waarom je Facebook Advertentie account verwijderd kan worden

Waarom je Facebook Advertentie account verwijderd kan wordenFacebook kan je advertentieaccount verwijderen als je je regelmatig niet houdt aan de regels van Facebook adverteren. Dat gebeurt niet zo maar als het een keertje niet goed gaat. Dan wordt er waarschijnlijk alleen een advertentie afgekeurd.

Als je stelselmatig tegen de regels ingaat, kan Facebook zonder pardon je advertentieaccount verwijderen en je kunt dan niet zo maar een nieuw account aanmaken.

Het is goed om de voorwaarden door te lezen voor je gaat adverteren. Die voorwaarden en regels zijn echt geen abracadabra, je moet er alleen even de tijd voor nemen.

Let op dat :

1. Je advertenties niet in strijd zijn met de Facebook Platform Voorwaarden

2. Je advertenties niet in strijd zijn met de voorwaarden voor Facebookpagina’s

3. Je advertenties geen foute, misleidende, frauduleuze of bedrieglijke inhoud bevatten

4. Je aangepaste doelgroepen zijn bepaald volgens de Voorwaarden voor Aangepaste Doelgroepen

5. Je advertenties relevant zijn aan het product wat je promoot

6. De inhoud van de advertenties relevant zijn aan de landingspagina’s

7. De landingspagina’s geen affiliatemarketing bevatten of andere niet-relevante inhoud

7. De inhoud van je advertenties niet seksueel insinuerend is

8. Je advertenties geen tekens of karakters bevatten die niet gebruikt zijn voor hun echte betekenis

9. Je advertenties geen informatie over alcohol of roken bevatten en getarget op gebruikers onder de leeftijdsgrens voor deze producten

10. De afbeeldingen in je advertenties niet meer dan 20% tekst bevatten

11. Je advertenties geen inhoud over datingsites bevatten

12. Je advertenties niet leiden naar datingsites

13. De inhoud van je advertenties niet geloofwaardig is (bv een ongeloofwaardige voor-en-na foto)

14. Je advertenties geen spam bevatten

15. Je advertenties over gezondheidsproducten video’s bevatten die automatisch afspelen

16. De inhoud van je advertenties niet iets bevatten wat illegaal is

17. Je advertenties geen promotie bevatten voor producten voor volwassenen (seks)

18. Je advertenties geen promotie bevatten over informatie over gokken

19. Je advertenties geen promotie bevatten over medicijnen (alleen gecertificeerde apothekers mogen dit wel)

20. Je advertenties geen links bevatten naar spyware of malware

21. Je advertenties geen promotie bevatten over dieetproducten (soms)

22. Je je niet voor doet als iemand anders in je advertentie

25. Je advertenties niet te veel naakt of te veel huid bevatten in de afbeelding

26. Je advertenties niet de mensenrechten schenden

27. Je advertenties niet de privacywet schenden

28. Je advertenties niet de copyright wet schenden

Er kunnen ook nog andere dingen meespelen, bijvoorbeeld als je advertentieaccount steeds benaderd wordt van af andere locaties in vreemde landen. Waarschijnlijk wordt het account dan niet verwijderd, maar ‘ on hold’  gezet.

Het kan ook zijn dat Facebook er achter is gekomen dat je betalingsgegevens (credit card, PayPal account) niet overeenkomen met je persoonlijke gegevens in je account.

Ook treedt Facebook resoluut op als je Facebook id’s voor je doelgroep hebt verkregen op illegale wijze. Hier verwijs ik naar in reden 4 hier boven.

Tot slot: Als je advertenties veel negatieve reacties krijgen kan het zijn dat Facebook de advertentie en/of je advertentieaccount verwijdert.

Wat kun je doen?

Je kunt dit formulier invullen en hopen op een antwoord: https://www.facebook.com/help/contact/531795380173090

Het kan wel 10 dagen tot 2 weken duren voor je antwoord krijgt. Als je geluk hebt activeert Facebook je account weer. Je kunt dit formulier maar één keer insturen.

En nee, ik heb geen telefoonnummer van Facebook. Facebook heeft een kantoor in Nederland, maar daar zitten zuiver verkopers, daar heb je niks aan, die gaan je niet helpen.

Comments

 1. Laulrett zegt

  twee advertenties van blik dozen die ik op marketplace heb gezet zijn verdwenen. Kan iemand anders met advertenties verwijderen ?

 2. Mijn url http://www.dekrekel.com is geblokkeerd op facebook. Zonder opgave van reden. Wij zijn een cadeaushop in oa poëziealbums en gepersonaliseerde cadeaus. Niets aanstootgevend. Ik krijg nul reaktie van facebook en krijg het niet opgelost

 3. Dag iedereen, ik heb de volgende vraag.
  er is door iemand anders een tijdje terug een campagne gestart op mijn advertieaccount, iemand die ik natuurlijk niet ken ( reclame voor een mixer op aliexpres )
  Toen is er veel geld van mijn rekening en visa gegaan, ik heb dit wel terug gekregen. (ook beetje mijn eigen fout door slechte beveiliging, weet nu wel beter)
  Maaaaaar…… nu gebruik ik dit niet meer en is het wel gedeactiveeert….. maar betrouw dit niet, ik moet altijd regelmatig inlogge omdat ik bang ben dat mijn account terug ” gehackt ” is. Hoe kan ik dit verwijderen? Moet ik dan mijn persoonlijke facebook account verwijderen? enig idee?

  alvast bedankt voor de tijd.

  mvg

 4. Goed artikel!

 5. Beetje vreemd als je geen verweer kan geven tegen een onterechte afkeuring van je advertenties. In een geval van een collega van mij is de reden van afkeuring dat het een datingservice betreft. En dat is niet het geval. Het betreft relatiebemiddeling en dat is juist het tegenovergestelde van dating en daar zijn maar een paar bedrijven van. Maar hoe krijg je ze dat aan hun verstand. Je kan niet overleggen. Je krijgt telkens hetzelfde antwoord en het kan een bedrijf kapot maken. Heel frustrerend.

  • Wij van de Luizenkliniek wilde onze nieuwe website in Duitsland promoten via FB. wij hebben een filmpje van een hoofd (onherkenbaar)met hoofdluizen in het promotiefilmpje gebruikt en van de een op andere dag, zonder enige waarschuwing van FB, is het volgende gebeurd. permanente ban op IP adres, permanente ban op website adres (zowel Duitse als Nederlandse), permanente ban op FB op alles. er is op geen enkele manier contact te leggen met FB, we kunnen ons nergens verweren.

 6. Leuk en leerzaam artikel !
  Ik heb zelf meerdere affiliate websites. Het is dus niet mogelijk om een product review (met een affiliate link naar het product) te promoten via Facebook?
  Bij voorbaat dank!

  Groeten,
  Soerin van der Aa

 7. Het lijkt zo eenvoudig, adverteren via Facebook, maar het is voor mij een mission impossible. Ik heb al vijf keer via een Facebookadvertentie geprobeerd mijn website te promoten: een cartoons- en illustratiesite. Mijn advertenties worden altijd per omgaande afgekeurd.
  Ik heb de advertentierichtlijnen van FB goed gelezen. Het tekstveld in mijn gebruikte plaatje is < 20%, Er staan nergens choquerende, dreigende, beledigende of anderszins verboden dingen in.
  Ook als ik een bericht van mij wil promoten wordt mijn promotie onmiddellijk afgekeurd, ongeacht wat.
  Mijn hulpvragen bij Facebook krijg ik steeds hetzelfde antwoord: "Wij hebben geen advertentie op uw account gevonden". Nogal logisch, lijkt me, als mijn advertenties door Facebook zelf zijn afgekeurd en dus niet geplaatst.
  Nu lees ik hier dat ik grote kans loop dat mijn advertentieaccount verwijderd wordt, en dat terwijl ik geen idee heb wat ik fout doe.

 8. MONIQUE zegt

  Mijn Facebook ads account is verwijderd omdat er te veel negatieve feedback was op Facebook, zeggen ze. Ik kan dit helaas niet achterhalen en krijg ook verder geen informatie van ze. Dat houdt dus in dat als iemand jouw advertentie als ‘spam’ aanduidt, jouw hele ads account geblokkeerd kan worden. Dit heb je zelf dus niet in de hand wat het geheel nog frustrerende maakt.

Speak Your Mind

*