Wat kun je doen als Facebook je profiel omgezet heeft in een pagina?

Facebook zet ongevraagd profiel om naar paginaAls jouw profiel door Facebook is omgezet in een (openbare) pagina, en je kunt nu niet meer in je profiel of in het beheer van je pagina, lees dan dit artikel:

Stap 1:

Maak eerst een nieuw account aan op Facebook, want je oude profiel is er niet meer. Je hebt een profiel nodig om je pagina of pagina’s te beheren.

Ga daar voor naar www.facebook.com, log niet in maar vul onder ‘Registreren’ je gegevens in. Je moet hier een ander e-mailadres invullen, dan je voorheen gebruikte voor je Facebook account. Als je geen ander e-mailadres hebt maak je desnoods even een e-mailadres aan bij Gmail of Hotmail.

Als je een nieuw account hebt gemaakt log je weer uit.

afmelden

Stap 2:

Log in op Facebook met je oude gegevens van je oude profiel.

Je krijgt dan de melding dat je wachtwoord niet klopt.

fout_wachtwoord

Stap 3:

Klik op Wachtwoord vergeten en dan op: ‘Heb je hier geen toegang toe?’

stel_ww_opnieuw_in

Stap 4:

Vul een e-mailadres in waar je toegang tot hebt. Je ontvangt dan een e-mail van Facebook met een code.

FB_bereiken

 Stap 5:

Vul de code in, in het scherm met de ######

code

Stap 6:

Als je de code invult krijg je het volgende scherm:

beheerder_instellen

Stap 7:

Vul hier het e-mailadres en wachtwoord in van je nieuwe profiel dat je eerst gemaakt hebt. En vervolgens moet je de nieuwe beheerder (jij) bevestigen.

beheerder_bevestigen

 

Stap 8:

Als je vervolgens op Facebook bent in je nieuwe account kun je switchen naar je nieuwe pagina door ‘Facebook te gebruiken als…’.

Je oude profiel is nu een pagina, met je vrienden als vind-ik-leuks.

fb_gebruiken_als

Stap 9:

Als je al een pagina had, heb je nu in dat rijtje ook je bestaande pagina staan.

Als je wilt kun je beide pagina’s samenvoegen. Let wel op, dat de pagina met de meeste vind-ik-leuks blijft bestaan en alle info op de andere pagina verdwijnt.

Het beste kun je echter je ‘nieuwe’ pagina verwijderen, want vrienden zijn toch geen relevante likes, dus daar heb je niks aan.

Stap 10:

Nodig je vrienden weer uit op je nieuwe profiel en leg uit wat er gebeurd is 🙂

Comments

 1. prescilla zegt

  Beste Anne,

  Kan ik je ook inhuren om een ander probleem op te lossen?
  Ik heb een zwevende pagina. De oude beheerder heeft zich afgemeld en ik heb de uitnodiging om beheerder te worden niet ontvangen…. Grote paniek dus!

 2. Marga Fiddelaers zegt

  Dag Anne,

  Ik heb enkele maanden geleden een pagina aangemaakt voor mijn bedrijf. Ik heb helaas ipv bedrijf community aangevinkt. Ik was toen niet op de hoogte van de verschillende profielen ed en van de impact van mijn keuze. Ondertussen hebben we 380 volgers en zou ik graag de pagina omzetten naar een bedrijfspagina omdat ik me nu bewust ben wat de consequenties kunnen zijn 😢.
  Ik heb geen idee hoe het moet. Kan jij mij helpen?
  Alvast suuuuuper bedankt!
  Groetjes Marga

 3. Marien zegt

  Ons account is ook niet meer toegankelijk. Maar volgens Facebook is onze inlog account nog niet geblokkeerd. We krijgen na inlog een melding “wat doe je met je profiel?” en als ik iets invul en op doorgaan klik krijg ik een HTTP-500 fout.
  We hebben geen email ontvangen. Als we het formulier voor bezwaar tegen blokkeren willen invullen, accepteert facebook het niet omdat hij zegt dat de account niet geblokkeerd is.
  Bizarre toestand. Wat een ramp dat er geen support is op bugs in Facebook.
  Ik lees hier voor het eerst dat het beoordelen van een account een tijd kan duren. Ik weet niet of dit aan de hand is, maar bizar dat onze account down is.

 4. Helaas heb ik al bijna 2 weken (!) geen toegang meer omdat mijn id wordt beoordeeld. Ik las op fora dat mensen al 6 maanden wachten op beoordeling. Ik hoopte dat bovenstaande tip ook bij mij zou helpen, helaas niet. Ik heb nu wel een nieuw account aangemaakt, zodat ik in ieder geval opt-in advertentie campagnes kan opzetten, maar helaas niet vanuit mijn oude vertrouwde pagina met 602 likes. Anne, als je me kan helpen… Wauw dat zou te gek zijn. Mijn persoonlijke pagina is niet meer te vinden/tijdelijk offline. Mijn zakelijke pagina’s zijn nog wel online, maar kan ik niet beheren. Facebook is door mij niet te benaderen omdat ik geen contactpersoon heb bij Facebook. #durftevragen bij deze: help? hartelijke groet,
  Angelique

  • anneraaymakers zegt

   Het is me wel eens gelukt om voor klanten weer toegang te krijgen tot hun FBpagina, Angelique. Het is soms wel een tijdrovende kwestie. Ik wil me er wel aan wagen onder bepaalde voorwaarden. Neem even contact op via anne@fanfactor.nl

 5. Esther zegt

  Beste Anne,
  Vandaag krijg ook ik de melding dat ik mijn profiel moet omzetten naar een pagina. Kan ik daar nog omheen? Ik zit al sinds 2011 op fb heb zo veel herinneringen foto’s en video’s … zou toch zijn als ik die allemaal niet meer heb..
  ik heb iets van een 400 vrienden…

  • Esther zegt

   Ik heb FB mails en vragen gestuurd via hun help community, maar jammer genoeg krijg ik geen reactie.

  • anneraaymakers zegt

   Helaas, als je je profiel zakelijk gebruikt hebt, ontkom je er niet aan Esther. Je kunt wel alle berichten en foto’s meenemen en je vrienden worden likes

 6. Rowena zegt

  Beste Anne,
  Ik heb hetzelfde probleem gehad. Een persoonlijke profiel die ik in een pagina moest veranderen. Ik beheer ook een groep op facebook maar door dit hele gebeuren zit mijn groep nu zonder beheeder want mijn profiel is weg en zo ook ik uit mijn eigen groep met 6000+ leden. Ik was de enige beheerder van de groep en keurde ook alle aanmeldingen die binnenkwamen. Wat kan ik hieraan doen?

 7. Richard zegt

  Hallo Anne
  heb ik aan het einde nou een profiel of een pagina ?

  gr Richard

  • anneraaymakers zegt

   Ik hoop beiden Richard 🙂

   • Richard zegt

    ik heb er een pagina van gemaakt nu vraagt hij om een beheerder.
    dus ik vul een beheerder in en dan staat er.
    User does not exist or is currently invalid.
    Maar die is er wel ?
    Wat nu ?

    • Richard zegt

     Anne het is gelukt vraag niet hoe maar het is gelukt
     alleen mijn community pagina wil ik op besloten zetten
     maar ik zie niet waar dat kan

     • anneraaymakers zegt

      Je kunt een community pagina niet op besloten zetten, Richard. Een community is altijd publiek

 8. Hallo Anne,

  Ik heb hetzelfde probleem als Paul. Voor een stichting waar ik vrijwilliger ben, hadden we een profiel (Wensstichting Shamajo) en een pagina (Wensstichting SHAMAJO). Ik krijg ook de melding dat ik het profiel moet converteren, maar dat lukt niet omdat er dus al een pagina bestaat met die naam. Hoe kan ik toch bij onze pagina komen?

  • anneraaymakers zegt

   Er zit niets anders op dan je profiel te converteren naar een pagina met ongeveer dezelfde naam. Later kun je dan de twee pagina’s samenvoegen. Maak voor het converteren eerst een nieuw profiel aan, Wendy. Dat heb je nodig om de nieuwe pagina te beheren en straks samen te voegen met je bestaande pagina.

 9. Jan visser zegt

  Helaas kom ik ook niet verder dan stap 6 continu de zelfde melding.
  User does not exist or is currently invalid. deze melding zie ik steeds

  Heb het nu al met diversen aangemaakte mailadressen geprobeerd.

  • anneraaymakers zegt

   Moeilijk je te helpen vanaf een afstand Jan. Heb je een nieuw account aangemaakt, zoals beschreven in stap 1? Want inderdaad, je oude profiel bestaat niet meer, dat heeft FB verwijderd.

 10. hallo anne zou je mij aub willen helpen
  Mijn priveaccount is geblokt, en nu is het een ‘vind ik leuk’ pagina geworden. ik wil mijn oude ‘gewone’ account terug (met al mijn vrienden!) maa het lukt niet en heb jou stappen al gevolgd. ik heb geen zin opnieuw weer myn 400 mensen toe te voegen. en ik kan facebook niet bereiken. kunt u helpen tegen u tarief. Mvg Cherry

  • anneraaymakers zegt

   Je kunt helaas je oude profiel niet terug krijgen, Cherry. Die is nu een pagina geworden en je zult een nieuw account moeten maken en je vrienden opnieuw uitnodigen.

 11. ik kom niet verder dan stap 6.
  ◾User does not exist or is currently invalid. deze melding zie ik steeds

 12. gino Verweij zegt

  Ik krijg ook (nog) steeds de melding dat ik mijn profiel moet converteren naar een pagina. Ik had naast het profiel Parket Tree Amstelveen ook een pagina Parket Tree Amstelveen. Met een nieuw e-mailadres, wachtwoord en de beveiligingsvraag geprobeerd het probleem te herstellen. Echter zonder resultaat. Help-help help !!! Gr. Gino Verweij

 13. frederik zegt

  Hallo Anne,

  Ik heb precies hetzelfde probleem als dat paul heeft,
  Ik heb een nieuw account aangemaakt en bij stap 2 krijg ik alsnog dezelfde melding dat ik mijn pagina moet converteren.

  Wat doe ik hier fout?

  Gr. Frederik

 14. Hallo Anneraaymakers,

  Momenteel zit ik met het zelfde probleem ik kom niet verder dan stap 21krijg ook elke keer een fout melding van facebook, wat nog verveleder is is dat facebook hierover niet te bereiken is :(:(:(

 15. Hallo Anneraaymakers,

  Momenteel zit ik met het zelfde probleem ik kom niet verder dan stap 2 krijg ook elke keer een fout melding van facebook, wat nog verveleder is is dat facebook hierover niet te bereiken is :(:(:(

 16. cy luxury zegt

  beste ik kreeg vandaag toen ik wou inloggen op mijn fb account deze melding:
  Je profiel converteren naar een pagina

  Het lijkt erop dat je een profiel gebruikt om een organisatie, bedrijf, merk of publiek figuur te vertegenwoordigen.

  Persoonlijke profielen zijn uitsluitend bedoeld voor individuele personen en dienen een echte voor- en achternaam te bevatten (bijvoorbeeld Jan Smit). Facebook-pagina’s zijn vergelijkbaar met profielen, maar bieden meer hulpmiddelen voor organisaties, bedrijven, merken en publieke figuren om verbinding te maken met personen die hier wellicht in geïnteresseerd zijn. Meer informatie over Facebook Pagina’s.

  Om in overeenstemming te zijn met de voorwaarden van Facebook en je doelgroep beter te kunnen bereiken, moet je je profiel omzetten in een pagina. De vrienden van je huidige profiel worden als volgers naar je nieuwe pagina overgezet.

  Als je een andere pagina hebt die je bedrijf of organisatie vertegenwoordigt, kun je deze samenvoegen met je nieuwe pagina. Voordat je begint, raden we je ten zeerste aan om een kopie van je Facebook-informatie te downloaden.

  Je accountgegevens downloaden

  dus mijn fb account is nog niet opgezet naar een fb pagina maar kan ze ook niet gebruiken als een account. ik wil ze verder gebruiken als een gewone account. hoe kan ik dat oplossen?
  alvast bedankt

  • anneraaymakers zegt

   Je zult je profiel om moeten zetten naar een pagina, daar is geen ontkomen aan. Dus de procedure doorlopen en dan doen wat in mijn artikel staat.

   • cy luxury zegt

    kan ik dan die pagina later terug omzetten naar een account?

    • anneraaymakers zegt

     Nee helaas, dat profiel ben je kwijt, want dat wordt een pagina. Zoals beschreven moet je een nieuw profiel aanmaken (met een echte naam, geen bedrijfsnaam) en dat koppelen aan je nieuwe pagina. Als je je pagina tenminste wilt behouden.

 17. Ha Anne.

  Mijn situatie:
  – gisteren is mijn profiel ‘Wild Vleesch’ geblokkeerd vanwege het beleid
  – ik kan daardoor ook niet meer bij mijn pagina ‘Wild Vleesch’.

  Geprobeerd om, in afwachting vanher mogelijk zijn van downloaden van mijn ‘oude’ profielinfo vanaf Facebook, in ieder geval vast mijn pagina aan een nieuw profiel te hangen volgens bovenstaande procedure.
  Helaas werkt dit niet. Bij stap 2 gaat het al fout. Als ik inlog met mijn oude gegevens, krijg ik gewoon een pagina te zien met de melding dat “het er op lijkt dat…” en dat ik de boel maar moet converteren.

  Mis ik iets? Doe ik iets fout?

Speak Your Mind

*