Zo kun je automatisch chatberichten verzenden op Instagram

instagram chatberichtIk vind het leuk om iedere nieuwe volger een berichtje te sturen en meteen uit te nodigen voor een webinar of om een blog te lezen. Want in een chatbericht of DM op Instagram kun je namelijk een klikbare link zetten. Hoe handig!

Je kunt het proces helaas niet helemaal automatiseren, maar je kunt wel antwoorden opslaan. Dan hoef je dat niet iedere keer helemaal in te typen.

Ga als volgt te werk om je opgeslagen antwoord op Instagram te maken:

Stap 1: Ga op je telefoon in de Instagram app naar je profiel en open bij het menu je Instellingen:

Standaard antwoorden maken Instagram

Stap 2: Ga naar ‘Bedrijf’

Standaard antwoorden maken Instagram

Stap 3: Kies ‘Opgeslagen Antwoorden’ en klik op het plusteken rechtsboven om een nieuw antwoord te maken.

opgeslagen antwoorden instagram

Stap 4: Typ je antwoord. Heet je nieuwe volger welkom en zet er eventueel een link in naar je blog, website, weggever of webinar registratie pagina. Bij Sneltoets typ je een code in, die als sneltoets kan dienen als je straks je nieuwe volgers gaat berichten. Gewoon een afkorting. Ik heb daar ‘djw’ gebruikt (dank je wel). Tik rechtsboven op de blauwe V als je klaar bent.

automatisch berichten instagram

Stap 5: Ga naar het profiel van je nieuwe volger en tik op ‘Chatbericht’. Je kunt nu op twee manieren je opgeslagen antwoord invoeren.
In het chatbericht klik je op het plusje en vervolgens op het bericht icoontje. Kies je opgeslagen bericht en verzend.

Opgeslagen-antwoord sturen instagram

of typ de code in die je je hebt gekozen bij het invoeren van het opgeslagen antwoord (in mijn geval djw) en tik op het bericht icoontje en verzend.

Handig?
Veel succes!

Wil je dagelijks van dit soort handige tips voor Instagram, zodat je account snel groeit en je meer volgers krijgt? Doe dan mee met 365 Dagen Instasucces. Echt iets voor jou! https://www.fanfactor.nl/cursussen/365-dagen-instagram-succes/

Wist je dat Instagram heel veel handige functies heeft? Om je te helpen om de interessante opties en mogelijkheden van dit online platform optimaal te benutten, deel ik in dit blog 15 Instagram functies en opties die je vast nog niet kent, maar die wel interessant voor je kunnen zijn: https://www.anneraaymakers.nl/15-handige-instagram-functies-die-je-vast-nog-niet-kent/ 

 

Comments

  1. Hi Ik wil heel graag mijn automatische melding uitzetten op insta en fb van mijn bedrijf. Mensen worden er gek van dat ze bij iedere vraag een automatisch antwoord krijgen. Maar geen idee hoe?

    Jullie melden allemaal hoe je hem aanzet. Hoor graag, mijn dank is groot.
    Groetjes,
    Harriët

Speak Your Mind

*