8 tips om je Facebook pagina te promoten

Als je niemand vertelt over je Facebook pagina, zal het, zeker in het begin, niet meevallen, verkeer naar je Facebook pagina te krijgen. Ik geef je 8  tips om je Facebook pagina online en offline te promoten:

likeboxTip 1

Plaats een likebox op je website. Lees hier hoe je dat doet voor WordPress sites.

Voor WordPress is het zeker goed zelf te doen. Wordt je website gemaakt en bijgehouden door een ander, vraag dan deze box op je website te plaatsen. De code van de like box kun je dan hier halen: https://developers.facebook.com/docs/plugins/page-plugin

Tip 2

Verstuur een e-mail aan alle mensen op je lijst.

Bijvoorbeeld: ‘Wist je dat ik op mijn Facebookpagina ook dagelijks Facebooktips met je deel? Je vindt mijn pagina op https://www.facebook.com/anneraaymakers.
Oh ja, vergeet niet op ‘vind ik leuk te klikken’ ;-)’

Tip 3

Schrijf een artikel op je blog waar je je Facebook pagina in noemt.

Verzin maar iets. Maar vergeet niet te linken naar je Facebook pagina natuurlijk.

Tip 4

Gebruik je Facebook pagina voor Vraag-en-antwoord sessies.

Kondig op je pagina aan dat je op een bepaald tijdstip een uur lang alle vragen zult beantwoorden. Deel dat bericht ook op je persoonlijke tijdlijn, op je website, je blog, in je nieuwsbrief en op Twitter.

Je kunt ook je Facebookpagina gebruiken voor vragen en antwoorden als je een webinar geeft.

Tip 5

Tweet over je pagina of een specifiek bericht op je pagina.

Doe dit vooral bij berichten waar veel reacties op zijn. Nodig in je tweet uit deel te nemen aan de discussie. Alleen tweeten ‘like mijn pagina’ heeft niet zo veel zin.

Verwijs in de tweet naar de link van het bericht. Die link vind je als je op het tijdstip klikt boven het bericht.

link_fbbericht

 link_fbbericht2

 

Tip 6

Plaats de link naar je Facebook pagina op al je print communicatie.

Niet alleen op je visitekaartje, maar ook in brochures, flyers, op je facturen, het jaarverslag, je brieven, je advertenties, je kerstkaarten, banners, op de kassabon, posters in je winkel, menu’s in je restaurant, gebruiksaanwijzingen, reclamekrantjes. Overal!

Als je je pagina op je print communicatie vermeldt kun je een verkorte url plaatsen. Als je pagina url is http://www.facebook.com/mijnbedrijf, kun je daar van maken http://fb.me/mijnbedrijf (vervang ‘mijnbedrijf’ door jouw paginanaam). Dat werkt namelijk ook. Je kunt dus volstaan met op papieren communicatie te zetten fb.me/mijnbedrijf. Als iemand dat intypt in de browser, komen ze automatisch op jouw pagina.

Je paginanaam is datgene wat staat achter ‘facebook.com/’ in de adresbalk

Let op! Check de url altijd zelf even in de browser, voordat je het naar de drukker stuurt.

fbme

 Tip 7

Plaats de link naar je Facebook pagina in al je digitale communicatie

Op je website (een like box is natuurlijk nog beter), je contactpagina, je e-mails, in je e-mail handtekening, op een bedankpagina, in je e-book en in je nieuwsbrief.

BESPAAR JE ZELF UREN WERK ÉN STRESS MET DEZE KANT -EN -KLARE SOCIAL MEDIA CONTENT KALENDER. Elke dag compleet ingepland voor je tot en met december 2023. Volledig aanpasbaar voor jouw bedrijf. Kijk snel hier: https://www.fanfactor.nl/de-social-media-kalender/

Tip 8

Zet een link naar je Facebook pagina op je andere social media profielen.

Op je LinkedIn profiel (bij de contactgegevens), op je Twitter, Google Plus profiel, je YouTube pagina en je Pinterest pagina.

Comments

 1. Handige tips, heel interessant!

 2. Een vraag beste Anne,

  Hoe kan ik de chat met bijvoorbeeld de tekst aanzetten kan ik u helpen?
  Ik heb alles geprobeerd maar krijg het niet voor elkaar
  Dank je wel alvast

 3. talitha zegt

  Beste Anne,
  Bedankt voor alle goede tips. Het duizelt me nog even, maar stap voor stap moet het gaan lukken. 1 vraag die ik bij Facebook zelf maar niet beantwoord krijg en waar velen anderen ook om antwoord vragen. Mijn zakelijke pagina is ooit gemaakt als een comunity. Kan ik dat omzetten en zo ja hoe?

 4. Nog een tip:
  Plaats je bericht gratis in onze Facebook groep: https://www.facebook.com/groups/socialmediacomplete/ en deze wordt dan automatisch ook geplaatst op Socialmediacomplete.nl. Via Social Media Complete wordt je bericht automatisch verspreid naar Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+, Instagram, Pinterest, blogs, Google en andere platformen.

 5. Ik was ‘verdwaald’ tijdens het surfen op internet en daar kwam ik jouw tip over de like box tegen. Die kwam als geroepen :). Meteen maar even in orde gemaakt. Ik wilde je even bedanken voor deze tip. Die paar eenvoudige aanwijzingen die je heel helder in beeld hebt gebracht, was net even nodig.

  Nu ik toch met likeboxen bezig ben… In m’n blog wil ik ook graag de kleine likebox plaatsen (die jij ook bovenaan dit bericht hebt geplaatst). Zou jij me willen aangeven welke dat is?

  Alvast bedankt weer!

  Groet!
  Suzan

 6. Op http://www.about.me kun je gratis al je internetlinks op 1 pagina zetten. Een online visitekaartje, dus zet er ook je FB-pagina neer 🙂

 7. Dag Anne,

  Ik heb een persoonlijke FB pagina en daaronder nog 2 andere waaronder 1 voor mijn bedrijf. Als ik zo’n box wil maken vraag FB automatisch dat ik naar mijn persoonlijke account moet switchen en geeft daar de code van. Idee?

 8. Dank voor de goede tips.

 9. Hoi Anne, Ik mag zeggen dat ik heel wat haal uit jouw tips. Hartstikke bedankt

 10. Alleen 4 doe ik nog niet… komt eraan! 🙂
  Dank voor de tip!

 11. Beste Anne

  Dank je wel voor de nuttige informatie! Het lukt me echter niet om mijn url te verkorten. Voluit is die: https://www.facebook.com/pages/AB-Training/178792722231786?ref=hl . Als ik daar fb.me/ABTraining van maak, komt er een heel ander bedrijf in beeld.
  Kan je me hierbij helpen? Alvast bedankt!

  Ann

  • anneraaymakers zegt

   Hallo Ann, wat je eerst moet doen is je gebruikersnaam van je pagina aanpassen. Daar voor ga je naar Pagina bewerken – Pagina informatie bewerken. Dan klik je op Facebook webadres – webadres wijzigen. Daar vul je in ‘ABtraining’. Als dat is goedgekeurd, kun je je fb.me adres gebruiken. Succes!

 12. Hi Anne,

  Wat ik zo leuk vind, is dat je er altijd weer in slaagt om hoeveel tips je ook al weggegeven hebt, er altijd weer nieuwe tussen zitten.

  Mijn complimenten. (was helemaal vergeten een twitter met mijn nieuwe fb-pagina). Dank je…

 13. Goede tips inderdaad!

  Je kan ook met Layar een link leggen tussen een geprint FB logo en je Facebook pagina. Dat moet je dan wel even vertellen dat dat zo werkt.

 14. Hier is nog een mooie lijst van facebook plugings voor Wordpress
  http://wplift.com/facebook-wordpress

 15. Toptips weer Anne! Die van dat visitekaartje is net te laat;-) volgende ronde staat ie erop!

 16. Die verkorte url op je visitekaartje zetten?

 17. Even een vraagje: de korte url fb.me kan dat ook fb.us zijn?

Speak Your Mind

*