9 dingen die succesvolle ondernemers nooit zullen doen

9 dingen die succesvolle ondernemers nooit zullen doenWordt succes bepaald door geluk, hard werken of een combinatie van beiden? In ieder geval is je houding een van de belangrijkste aspecten als het aan komt op doelen bereiken. Er is een bepaald gedrag en houding die je moet vermijden om op het rechte pad naar succes te blijven.

Hier zijn 9 dingen die succesvolle ondernemers absoluut vermijden of weigeren te doen op hun pad naar succes:

1. De angst om te falen je laten beheersen

Succesvolle mensen weten dat falen in het pakket zit. Ze weten dat de enige manier om daadwerkelijk te falen, de boel opgeven is. Iedereen kent wel zo iemand die moedeloos opgeeft als het moeilijk wordt. ‘Zie je wel, het werkt niet…..’. Ik wed dat je dit zelf soms wel eens verzucht.

Maar blijf geloven in het feit dat falen een noodzakelijk onderdeel is van succes. Iedereen doet wel eens dingen verkeerd, iedereen faalt wel eens.

Maar in plaats van falen te laten bepalen wie je bent, moet je falen laten bepalen wie je wordt.

Als een bouwsteen van je doelen.

Succesvolle ondernemers weten dat hun volgende succes om de hoek is, ze hebben vertrouwen, ook als ze wel eens uit de bocht vliegen.

2. Je druk maken over iedereen

Je weet zeker dat het niet gaat werken als je het iedereen naar de zin gaat maken. Succesvolle mensen laten het idee los dat je iedereen altijd gelukkig moet maken. Niet alleen is het onmogelijk het iedereen altijd naar de zin te maken, maar je poging er toe zal er uit zien als of je niet echt staat voor wat je verkoopt. Het ziet er uit alsof je het een doet en dan weer het ander en nooit echt een keuze maakt. Het maakt dat mensen over je heen lopen en je niet vertrouwen of geloven.

Succesvolle ondernemers blijven bij hun mening, ook als ze er zich anderen mee in het harnas jagen.

‘Ja, zeg, mijn coach zei dat dit zou werken. Ik deed gewoon wat hij zei.’
‘Hee, ik heb het vak marketing ook nooit gehad in de opleiding, daar weet ik niks van’
‘Kan ik er wat aan doen als mijn concurrent hetzelfde aanbiedt tegen lagere prijzen. Geen wonder dat mijn klanten gaan lopen’

Succesvolle ondernemers laden de schuld niet op een ander, maar leren van fouten en problemen.

‘Een goede leider neemt een beetje meer van de schuld op zich en een beetje minder van het aanzien’

In plaats van een ander de schuld te geven, vraag je af wat je kunt doen om het volgende keer te voorkomen.

4. Gaan voor perfectie

Succesvolle ondernemers weten dat perfectie onbereikbaar is.

Beter dan uren besteden aan het perfectioneren van een project of taak, zet je een doel en ga je er voor.

Ze weten dat de uitvoering belangrijker is dan een bijna perfect product, eeuwig wachtend op onthulling.

‘Better done then perfect’.

5. Over zich laten lopen

Bescheidenheid is een prachtige eigenschap, maar als mensen je gebruiken en over je heen lopen, dan is dat geen bescheidenheid, maar gelatenheid. Vergeet niet dat jij anderen kunt leren hoe zij jou moeten behandelen. Het is allemaal in jouw handen. Als je altijd de schuld op je neemt, zul je al snel het zwarte schaap worden.

Als er iets verkeerd gaat, neem jouw deel van de schuld op je, maar laat niet toe dat de ander alle schuld op jou schuift.

6. Jaloers zijn op andere ondernemers

Het is soms best moeilijk om het succes van anderen te aanschouwen. Vooral als zij wel doen wat jij ook wilde, maar niet deed. Maar in plaats van jaloers zijn, zullen succesvolle ondernemers deze successen gebruiken als motivatie en inspiratie voor hun eigen doelen.

Ze leren van anderen en passen toe wat ze leren in hun eigen leven. In plaats van ontmoedigd raken door wat een ander bereikt, feliciteren ze de ander met hun succes en focussen op hun eigen doel.

7. Stoppen met leren.

Succesvolle ondernemers zijn nooit klaar met leren. Ze zijn niet bang om in zichzelf te investeren.

Als je stopt met leren, stagneren je ideeen en worden ze ongeïnspireerd.

Hoe succesvol je ook bent of wordt, er zijn altijd dingen die je niet weet.

Blijf leren en groeien door te lezen, naar workshops en conferenties te gaan en in jezelf te investeren.

8. Niet leren van je fouten

Succes is altijd gebouwd op vele kleine en grote fouten. Iedereen maakt fouten, en succesvolle ondernemers leren er van en doen het volgende keer beter.

In plaats van steeds dezelfde fout maken, kijk je waar het fout ging en zorg je dat het niet weer gebeurt.

In plaats van zichzelf voor het hoofd te slaan, zetten succesvolle ondernemers hun fouten om in iets positiefs en in kansen om te leren en te groeien.

9. Denken dat succes een korte termijn streven is

Succesvolle ondernemers weten dat hun harde werken zich misschien niet direct zal uitbetalen. Ze zijn blij met korte termijn resultaten, maar zijn ook bereid lang en hard te werken, zelfs als het succes heel in de verte lonkt.

Hun passie en enthousiasme is genoeg om hen op koers te houden, zelfs als de wind niet in hun zeilen blaast.

Dit zijn de 9 dingen die succesvolle ondernemers weigeren om te doen. Kun je nog iets toevoegen aan deze lijst. Wat is de houding of zijn de gewoonten die jij ziet bij succesvolle ondernemers?

Heb jij geen idee waar je moet beginnen om je bedrijf te laten groeien? Zie je door de bomen het bos niet meer? Vind je het moeilijk consistent aan je bedrijf te werken?

Laten we dan samen elke pilaar stap voor stap gaan aanpakken. Speciaal voor jou heb ik voor elke belangrijke pilaar in jouw bedrijf een 30-dagen cursus gemaakt. Door elke dag een kleine stap te zetten, steeds 30 dagen lang, garandeer ik je dat elke pilaar na 30 dagen staat als een huis. Je ontvangt steeds instructies en uitleg en ik begeleid je met alles waar je tegen aan loopt. Het mooie is dat jij de volgorde zelf bepaalt van wat je eerst aanpakt en wat daarna. Elke 30 dagen cursus is los aan te schaffen. Meld je hier aan “30 dagen cursussen“.

 

Comments

  1. Geweldig, Anne. Top lijst heb je gemaakt.

Speak Your Mind

*